Medicijnen elders maanden eerder beschikbaar: ”Ondertussen gaan er mensen dood”

Medicijnen elders maanden eerder beschikbaar: ”Ondertussen gaan er mensen dood”

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Sommige medicijnen zijn in andere landen maanden eerder beschikbaar dan hier. ”In de tussentijd gaan er mensen dood en dat is onverteerbaar”, zegt Sjaak Vink in de Volkskrant. Hij besloot de organisatie LoveSteve op te richten die geneesmiddelen uit het buitenland haalt als ze in Nederland nog niet op de markt zijn.
Het gaat bijvoorbeeld om middelen tegen kanker die in de VS al gebruikt worden en een ALS-medicijn dat in Japan verkrijgbaar is. Volgens Actal, een adviesorgaan dat de regeldruk bij de overheid in de gaten houdt, zouden patiënten soms wel een jaar eerder over medicijnen kunnen beschikken als Europese en landelijke regels beter worden afgestemd.
Oncoloog Hans Gelderblom, voorzitter van de beroepsgroep van medisch oncologen, beweert dat dat niet zo is. Alle nieuwe kankermedicijnen die in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, kunnen ook in Nederland worden ingezet, zegt hij. Daarvoor zou een speciale regeling zijn, waarbij farmaceuten betalen voor de schrijnende gevallen.
Een nadeel van het werk van Vink is dat de buitenlandse medicijnen niet vergoed worden, waardoor het voor velen onbetaalbaar is om de geneesmiddelen uit andere landen te laten overkomen.
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Dit is de reden waarom witbrood je depressief maakt
Next Wattenstaafjes richten vooral schade aan

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Hij versloeg kanker twee keer en Steve wil zijn geheimen delen met jou!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Monsanto Aangeklaagd Voor Misdaden Tegen Mensheid

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Ken je dat, je wordt s’nachts wakker en je kan je niet bewegen? Dan gebeurt er DIT met je lichaam…

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat