Een geheim ingrediënt voor voedselverslaving: de belangrijkste redenen om E621 te vermijden

Een geheim ingrediënt voor voedselverslaving: de belangrijkste redenen om E621 te vermijden

Luister naar dit artikel

Sommige restaurants serveren voedsel dat geen MSG of mononatriumglutamaat (E621) bevat. Mensen werden zich bewust van deze kunstmatige smaakstof nadat er gevallen van allergische reacties waren gemeld.
Toen in de media verhalen verschenen over mensen die tijdens het eten een anafylactische shock kregen, begonnen mensen in te zien dat MSG niet altijd even onschuldig is. Waarom blijft de voedselindustrie het ingrediënt dan gebruiken?
De rol van MSG bij voedselverslaving
MSG maakt mensen verslaafd aan voedselproducten die weinig voedingsstoffen en veel calorieën bevatten. Het stofje triggert het hongergevoel, waardoor je na het eten geen verzadigd gevoel krijgt. Hierdoor kun je gemakkelijk te veel eten. Aangezien andere ingrediënten zoals glucose-fructosestroop ook verslavend werken, is het niet vreemd dat veel mensen te zwaar of zelfs obees zijn.
Andere bijwerkingen van MSG
E621 maakt mensen niet alleen verslaafd aan bewerkte voeding, er zijn nog meer redenen om deze kunstmatige smaakstof te vermijden. Hoewel het een door de Europese Unie goedgekeurde hulpstof is, kan MSG een aantal onwenselijke bijwerkingen hebben, waaronder:


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


  • Huidproblemen, zoals netelroos, eczeem en jeuk
  • Spijsverteringsproblemen, misselijkheid en braken
  • Neurologische problemen zoals hoofdpijn en migraine, maar ook beroertes
  • Spierzwakte en kaakpijn
  • Onregelmatige hartslag

 
MSG doet je lichaam geen goed. De stof kan allergische reacties veroorzaken, bevordert voedselverslaving en beïnvloedt het hele lichaam. Natriumglutamaat wordt in toenemende mate toegepast in vleesproducten zoals worst, in allerlei zoutjes, in drinkbouillons, et cetera. Je kunt E621 en andere ongezonde ingrediënten het beste vermijden door biologisch te eten of voedselproducten zelf thuis te bereiden. Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.
[NaturalNews]

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 15 tips voor witte tanden op natuurlijke wijze
Next Dit gebeurt er met je als je 10 dagen suikervrij eet

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

De gevolgen van hormoonverstorende stoffen

Luister naar dit artikel De blootstelling aan hormoonverstorende chemische stoffen kost Europa jaarlijks vele miljarden euro’s. Deze stoffen komen onder meer voor in voeding, voedingsverpakkingen, bestrijdingsmiddelen, cosmetica en synthetische kleding.

Onderzoek

Lek van de bloed-hersenbarrière kan mogelijk een slecht geheugen veroorzaken

Luister naar dit artikel Ben je vergeten waar je je sleutels hebt gelaten? Heb je je ooit afgevraagd waar je je auto had geparkeerd? Of heb je moeite om de

Onderzoek

Harvard-onderzoekers: Glutenvrij eten verhoogt de kans op diabetes

Luister naar dit artikel De hype waait maar niet over. Nog steeds zweert zo’n 10 procent van de mensen bij een glutenvrij dieet. Ze geloven oprecht dat ze zich daardoor beter