Uit onderzoek blijkt dat er een verband bestaat tussen ongezonde longen en lage vitamine K-waarden

Uit onderzoek blijkt dat er een verband bestaat tussen ongezonde longen en lage vitamine K-waarden

Luister naar dit artikel

Kijk eens naar uw dagelijkse supplementenroutine en u zult waarschijnlijk merken dat vitamine K onopvallend op de achtergrond blijft. Deze essentiële vitamine blijft vaak in de schaduw hangen terwijl de schijnwerpers op vitamine B, vitamine C of D en andere ‘multivitaminen’ schijnen. Toch beseffen velen niet dat vitamine K een cruciale rol speelt bij het behoud van de gezondheid van de botten en het vergemakkelijken van de bloedstolling.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Naast de bekende voordelen heeft vitamine K ook een aanzienlijke invloed op de longfunctionaliteit. Terwijl we hieronder ingaan op de details, zult u ontdekken hoe een tekort aan vitamine K uw longgezondheid in gevaar kan brengen. Gezien het feit dat de longen de spil vormen van onze lichaamsfuncties en ons in staat stellen ten volle te ademen, te bewegen en van het leven te genieten, is deze openbaring van groot belang.

Verborgen link: Vitamine K-tekort en de impact ervan op de longfunctionaliteit

Velen zijn zich er niet van bewust dat vitamine K een symfonie van biologische processen orkestreert, waaronder de regulering van calcium, een cruciaal element in de longprestaties. Recente onderzoeksresultaten gepubliceerd in ERJ Open Research belichten nu de diepgaande impact van lage vitamine K-spiegels op de gezondheid van de luchtwegen.

Wetenschappers hebben onthuld dat een van de belangrijkste functies van vitamine K het activeren van eiwitten is die bekend staan als Gla-eiwitten. Eenmaal geactiveerd door vitamine K dragen deze eiwitten bij aan de calciumregulatie in verschillende weefsels, waaronder de longen. In wezen fungeert vitamine K als een geleider en zorgt ervoor dat calcium op de juiste manier wordt beheerd in de longweefsels, wat essentieel is voor hun goede werking.

Wanneer de vitamine K-spiegels onder het optimale bereik vallen, wordt het delicate calciumevenwicht in de longen verstoord. Deze verstoring kan leiden tot nadelige effecten, waaronder een verminderde longfunctie.

Hoe u een optimaal vitamine K-gehalte kunt garanderen

Om voldoende vitamine K-spiegels te behouden en uw algehele welzijn te ondersteunen, kunt u deze strategieën overwegen:

  •  Divers biologisch dieet: Neem een verscheidenheid aan vitamine K-rijke voedingsmiddelen op in uw dieet, zoals bladgroenten (boerenkool, spinazie, sla), broccoli, spruitjes en peterselie. Het opnemen van deze groenten in uw maaltijden zorgt voor een natuurlijke bron van vitamine K.
  • Gezonde vetten: Consumeer voedingsmiddelen die gezonde vetten bevatten, omdat vitamine K in vet oplosbaar is. Opties zoals biologische extra vierge olijfolie, avocado en noten kunnen de opname van vitamine K verbeteren.
  • Supplementen: Als voedingsbronnen onvoldoende zijn, overleg dan met een zorgverlener over vitamine K-supplementen. Deze supplementen kunnen helpen de kloof te overbruggen tussen uw voedingsinname en optimale niveaus.
  • Vermijd overmatig alcoholgebruik: Overmatig alcoholgebruik kan het vitamine K-metabolisme verstoren. Matiging is de sleutel tot het handhaven van een gezond vitamine K-gehalte.
  • Medicatiebewustzijn: Houd rekening met medicijnen die de opname of het gebruik van vitamine K kunnen verstoren. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, overleg dan met uw arts om uw vitamine K-inname effectief te beheersen.
  • Regelmatige controles: Controleer periodiek uw vitamine K-waarden door middel van bloedonderzoek. Deze proactieve aanpak zorgt ervoor dat u binnen het optimale bereik blijft en uw dieet of supplementen indien nodig kunt aanpassen.

Door deze strategieën onderdeel te maken van uw dagelijks leven, houdt u niet alleen uw vitamine K-niveau onder controle; u neemt op een proactieve manier de controle over uw welzijn. Het gaat niet alleen om de gezondheid van de longen; de juiste hoeveelheid vitamine K helpt een aantal belangrijke processen in uw lichaam.

Vitamine K speelt een sleutelrol, van het correct houden van de bloedstolling tot het ondersteunen van sterke botten en zelfs het verzorgen van uw hart.

Bronnen: ERSjournals.com, Eurekalert.org, Medicalnewstoday.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Covid-mRNA-injecties hebben de VAIDS-epidemie veroorzaakt, waarschuwt studie
Next DNA-reparatie beschadigd door blootstelling aan kankerverwekkende huishoudelijke producten

About author

redactie
redactie 4563 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Deze zusjes eten geen suiker, gluten en granen

Luister naar dit artikel De Britse zussen Melissa en Jasmine Hemsley koken zonder gluten, granen en suiker. Hun kookboek De kunst om goed te eten is een grote hit. Jasmine

Natuurlijk

Onmiskenbaar wereldwijd probleem: lage vitamine D-waarden verhogen het risico op ziekte en voortijdige sterfte, bevestigen meerdere onderzoeken

Luister naar dit artikel Het bewijs is overweldigend, maar wordt door de westerse geneeskunde zelden goed aangepakt. Onderzoekers hebben (al jaren!) Gewaarschuwd dat lage vitamine D-waarden uw risico op voortijdige

Natuurlijk

Geneeskrachtige Sint Janskruid Olie

Luister naar dit artikel Sint Janskruid, ofwel Hypericum perforatum, is een plant die je overal in Europa tegen komt. Hij groeit op droge, maar voedselrijke plaatsen en je treft hem