Vitamine K stopt de groei van kankertumoren, onthult een nieuwe studie

Vitamine K stopt de groei van kankertumoren, onthult een nieuwe studie

Luister naar dit artikel

Vitamine K heeft opmerkelijke effecten tegen kanker. Dit nieuw geïdentificeerde mechanisme van vitamine K laat zien dat vitamine K een griezelig vermogen heeft om kanker in meerdere stadia te bestrijden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoekers hebben de verschillende manieren aangetoond waarop vitamine K2 de proliferatie van kankercellen stopt. Deze onderzoeken bevestigen dat voeding en suppletie de gezondste manieren zijn om maligniteiten in te perken.

Kan een vitamine de groei van kankercellen echt blokkeren?

Vitamine K is een groepsnaam voor een aantal verwante verbindingen. Elk dient een essentieel doel bij het voorkomen van kanker. Vitamine K1 en K2 zijn de twee natuurlijke vormen van de vitamine – die kanker in meerdere stadia van ontwikkeling kunnen aanpakken.

De antitumorwerking van vitamine K wordt al sinds 1947 onderzocht. Maar pas onlangs is ontdekt dat verschillende vormen van vitamine K de aanmaak van kankercellen daadwerkelijk kunnen stoppen. Vitamine K beïnvloedt de tumoren door groeifactoren en receptormoleculen aan te passen, waardoor cellen minder goed in staat zijn om tumorgroei en -progressie te stimuleren.

De celcyclus wordt bevroren en kan geen nieuwe cellen meer aanmaken. Het creëert ook geprogrammeerde celdood door onderscheidende mechanismen. Een van de meest unieke methoden wordt “oncose” genoemd – een vorm van door stress geactiveerde ischemische celdood – en tumorcellen zijn bijzonder kwetsbaar voor dit proces.

Vitamine K onderdrukt de tumorgroei op vele manieren

Tumoren kunnen hun bloedvoorraad snel ontgroeien en door hun hoge stofwisseling verbruiken ze ook snel zuurstof. Dit laatste maakt ze bijzonder kwetsbaar voor oxidatieve stress – veel meer dan de gezondere weefsels om hen heen. Vitamine K richt zich op vernietiging van tumorcellen door oxidatieve stress te stimuleren – zonder toxiciteit voor gezonde weefsels.

Aanhoudende stress leidt vaak tot chronisch celletsel en uiteindelijk tot de ondergang van de cel via oncose. Dit is een andere manier om van kankercellen af te komen dan ze zelfmoord te laten plegen, wat bekend staat als apoptose.

Een ander uniek mechanisme van vitamine K, recent aangetoond bij galwegkanker en leukemie, is autofagie, waarbij kankercellen zichzelf in wezen opeten door hun eigen spijsverteringsenzymen intern vrij te geven. Door nog een ander mechanisme dragen vitamine C en K in combinatie bij tot de dood van kankercellen door autoschizis, waarbij cellen eenvoudig opensplitsen en hun inhoud morsen.

En voor het geval je je afvraagt wat de wetenschap is: een studie uit Uruguay toonde aan dat serummarkers in een groep prostaatkankerpatiënten wezen op vernietiging van tumorcellen na suppletie met vitamine C en K. Een andere studie, de “European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition” waren meer dan 24.000 deelnemers van 35 tot 64 jaar betrokken, die allemaal kankervrij waren toen ze deelnamen aan het onderzoek.

De deelnemers werden gedurende gemiddeld 10 jaar gevolgd op de incidentie en mortaliteit van kanker. Een deel van de studie volgde hun vitamine K1- en K2-inname via de voeding gedurende deze jaren en vergeleek deze met de incidentie en mortaliteit van kanker. Kun jij raden wat er is gebeurd?

Wat werd gevonden, was dat vitamine K2 geassocieerd was met een lager risico om kanker te krijgen en eraan te bezwijken. Het voordeel van vitamine K2-inname werd onthuld met een dramatische vermindering van long- en prostaatkanker bij de personen in het onderzoek.

In de Mayo Clinic in Minnesota hebben onderzoekers ontdekt dat mensen met een hogere inname van vitamine K een lager risico hebben op het ontwikkelen van non-Hodgkin-lymfoom. In deze studie toonde vitamine K1 (meestal gevonden in bladgroenten) een preventieve waarde bij het verminderen van het risico op kanker.

Degenen met de hoogste niveaus van vitamine K1 uit voeding en/of supplementen hadden 45% minder risico om deze vorm van lymfoom te ontwikkelen. Bovendien ontdekten onderzoekers in Japan dat vitamine K2 mogelijk een rol speelt bij het voorkomen van het type leverkanker dat wordt veroorzaakt door virale cirrose.

Waar kan ik vitamine K krijgen?

Ter herinnering, vitamine K bestaat in twee natuurlijke vormen, vitamine K1 en vitamine K2. Vitamine K1 wordt aangetroffen in verse groenten zoals broccoli, sla, kool, boerenkool, okra, asperges, pruimen, avocado en andere groene bladgroenten. Vitamine K2 komt voor in vlees, zuivel en natto, een Japans sojaproduct.

Het is duidelijk dat u niet veel zult horen van uw conventioneel opgeleide arts over hoe u kanker kunt voorkomen – qua voedingswaarde. Maar het feit blijft dat de meeste mensen niet voldoende vitamine K uit hun voeding halen. Toch is het een van de belangrijkste voedingsstoffen om te consumeren voor een optimale gezondheid.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel de motivatie om meer (biologische) groene bladgroenten zoals boerenkool te eten – samen met kruisbloemige groenten – als een effectieve manier om kanker te voorkomen. Vergeet niet dat we zijn wat we eten. Eet om te leven en geniet van je leven.

Bronnen:

NIH.gov
NIH.gov
NIH.gov
NIH.gov

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Explosief: volgens een nieuwe Zwitserse studie lopen alle mRNA COVID-injectie-ontvangers hartschade op
Next Medicijnen tegen diabetes kunnen uw risico op multiple sclerose verhogen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

15 Wetenschappelijk onderbouwde voordelen van vitamine D

Luister naar dit artikel Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die essentieel is voor een optimale gezondheid, maar er zijn slechts een paar voedingsmiddelen met een hoeveelheid vitamine D van

Overig

Onderzoeker toont aan dat dodelijke virussen op mensen worden overgedragen middels vaccins (en wordt vervolgens in de cel gegooid)

Luister naar dit artikel De Amerikaanse biologe Judy A. Mikovits werd vastgezet vanwege haar onderzoek dat leidde tot de ontdekking dat verschillende dodelijke retrovirussen zijn overgedragen op circa 25 miljoen

Onderzoek

Studie: kokosolie doodt 93% darmkankercellen binnen twee dagen

Luister naar dit artikel Overal ter wereld wordt gezocht naar een medicijn voor kanker. Er zijn zoveel verschillende soorten kanker en het vinden van een echt medicijn is er nog