Johnson & Johnson's zieke Big Pharma-experiment: zwarte mensen geïnjecteerd met asbest

Johnson & Johnson's zieke Big Pharma-experiment: zwarte mensen geïnjecteerd met asbest

Luister naar dit artikel

De rol van Big Pharma-gigant Johnson & Johnson in een kwaadaardig farmaceutisch experiment waarbij zwarte mensen met asbest werden geïnjecteerd, is aan het licht gekomen, wat ernstige ethische vragen oproept over het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het populaire Covid-19-vaccin.
Het gestoorde Big Pharma-experiment omvatte het injecteren van een groep overwegend zwarte Pennsylvanians met zeer giftig asbest om te bepalen of de stof veilig was om in talkpoeder te gebruiken.
Documenten die de betrokkenheid van het bedrijf bevestigen, werden verkregen door Bloomberg, waarbij het in New Jersey gevestigde Big Pharma- en vaccinbedrijf werd gekoppeld aan experimenten op mensen onder leiding van Dr. Albert Kligman, een dermatoloog van de Universiteit van Pennsylvania wiens experimenten met Amerikaanse burgers alom als brutaal en onethisch zijn veroordeeld.
Per DailyMail: Gevangenen in de Holmesburg-gevangenis in Philadelphia, Pennsylvania, kregen $ 10 tot $ 300 aangeboden – wat overeenkomt met tussen $ 100 en $ 2500 in het huidige geld wanneer gecorrigeerd voor inflatie – om deel te nemen aan het onderzoek – hoewel ze zich waarschijnlijk niet bewust waren van het aanzienlijke risico dat ze liepen.
Deelnemers werden geïnjecteerd met asbest en talk – een poeder dat de basis vormt van J&J’s iconische babypoederproduct. Asbest is een uiterst gevaarlijke chemische stof die onder andere verband houdt met longkanker.
Onderzoekers hoopten te bepalen of asbest veilig kan worden gebruikt in poeder op basis van talk zonder negatieve reacties van proefpersonen te veroorzaken.
Veel deelnemers werden echter ernstig geschaad. Een daarvan was Leodus Jones, wiens dochter beschreef dat zijn verwondingen zo schokkend waren dat hij in een ‘monster’ was veranderd. Jones stierf in 2018 op 74-jarige leeftijd, nadat hij een leven lang verschrikkelijke pijn had geleden als gevolg van de experimenten.
Dow Chemical, een in Michigan gevestigd chemisch productiebedrijf, en de Amerikaanse overheid waren eerder ook aan deze experimenten gebonden.
Dit is een andere controverse voor J&J met betrekking tot zijn babypoederproducten, aangezien het bedrijf de afgelopen jaren al duizenden rechtszaken heeft voor de kiezen heeft gehad met betrekking tot het gebruik van talk en het potentieel ervan om kanker te veroorzaken.
Het bedrijf heeft al miljarden aan schikkingen uitbetaald vanwege zijn babypoeder, waardoor het eerder dit jaar faillissement moest aanvragen.
Kennis van deze experimenten is al jaren in het publieke domein, aangezien het bestaan ervan werd onthuld in eerdere rechtszaken met betrekking tot Dow Chemical, meldt Bloomberg, hoewel de betrokkenheid van J&J net aan het licht is gekomen.
‘We betreuren de omstandigheden waaronder deze onderzoeken zijn uitgevoerd ten zeerste en weerspiegelen op geen enkele manier de waarden of praktijken die we vandaag hanteren’, vertelde een J&J-woordvoerder aan Bloomberg.
‘Als ‘s werelds grootste zorgbedrijf vormt onze transparante, zorgvuldige benadering van bio-ethiek de kern van alles wat we onze klanten en de samenleving beloven.’
Kligman rekruteerde tien gevangenen voor het onderzoek uit 1971, waarbij hij asbest vermengd met talk in de onderrug van de deelnemers injecteerde.
Degenen die werden geïnjecteerd met chrysotiel-asbest ontwikkelden granulomen, zweren op het lichaam veroorzaakt door een ontsteking die vaak wijzen op een dieper medisch probleem, getuigde een deskundige.
Andere onderzoeken die als onethisch werden beschouwd, waren onder meer een onderzoek uit 1968 waarbij talk opgeslagen in verschillende containers werd blootgesteld aan de huid van 50 gevangenen – waarvan 44 zwart – om te zien of dit type opslag negatieve effecten op de huid van een persoon veroorzaakte.
Bij deze experimenten zouden de gevangenen misvormd en ernstig gewond zijn geraakt.
‘Ik was vier of vijf toen ik voor het eerst de rug van mijn vader zag en ik was zo bang dat ik naar mijn moeder rende en haar vertelde dat papa in een monster was veranderd’, Adrianne Jones-Alston, de dochter van Leodus Jones, was er een van vertelden de studiedeelnemers destijds aan een krant.
De University of Pennsylvania heeft afstand genomen van Kligman en heeft in 2021 officieel excuses aangeboden voor zijn acties.
‘Penn Medicine verontschuldigt zich voor de pijn die het werk van dr. Kligman heeft veroorzaakt bij gedetineerde personen, hun families en onze bredere gemeenschap, schreef dr. J Larry Jameson, executive vice-president van de school, in een brief.
‘Hoewel we deze geschiedenis niet kunnen veranderen, zullen de acties die we vandaag als instelling aankondigen belangrijke aspecten veranderen van hoe we Dr. Kligman en zijn onderzoek erkennen, en zullen we ook aanzienlijke middelen besteden aan onderzoek gericht op huidskleur en aan onderwijs en patiëntenzorg voor achtergestelde en kwetsbare bevolkingsgroepen.’
De school kondigde ook aan dat een jaarlijkse lezing en hoogleraarschap vernoemd naar Kligman zou worden hernoemd en een studiebeursfonds zou worden opgericht voor stedelijke middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in dermatologie.
Dit is slechts een van de vele problemen waarmee J&J de afgelopen jaren te maken heeft gehad met zijn iconische op talk gebaseerde babypoederproduct.
J&J wordt geconfronteerd met duizenden rechtszaken na beschuldigingen dat sommige van zijn producten die talk gebruiken – een soort mineraal – vaak verontreinigd zijn met asbest, wat een gevaar kan vormen voor de gebruikers.
Er zijn al miljarden dollars aan schadevergoeding toegekend aan veel vrouwen die kanker kregen na het gebruik van de producten, die populair zijn voor vrouwelijke hygiëne.
Hoewel het op zichzelf veilig is, wordt het vaak geproduceerd uit mijnen die asbest bevatten, en kruisbesmetting is mogelijk.
Asbest is een gevaarlijk mineraal en mensen die eraan worden blootgesteld, lopen een groot risico.
Het inademen van asbest kan verschillende problemen veroorzaken voor een persoon. Mesothelioom, een kankergezwel dat zich aan de buitenkant van iemands longen, hart en andere organen kan vormen, wordt meestal geassocieerd met het mineraal.
In oktober 2019 riep de FDA het J&J-poeder terug na het vinden van sporen van asbest in een fles.
De FDA voerde vervolgens een beoordeling uit van J&J talkproducten en ontdekte asbest in negen van de 43 geteste monsters.
Asbest is in verband gebracht met eierstokkanker bij sommige vrouwen van wie de geslachtsdelen zijn blootgesteld aan het mineraal. Het is ook in verband gebracht met long- en strottenhoofdkanker.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Gaan we weer: Experts waarschuwen voor nieuwe Covid-variant
Next Genetisch bewerkte tomaat gepromoot als therapeutisch, maar is het zelfs veilig?

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

5 natuurlijke middeltjes voor een lekkere geur in huis

Luister naar dit artikel Meestal laten we onze uitgebreide collectie geurkaarsen hun werk doen voor een lekker geurtje in de woonkamer. Maar er zijn ook een boel natuurlijke middelen die

Overig

Met deze truc achterhaal je de oorzaak van je buikpijn!

Luister naar dit artikel Buikpijn kan allerlei oorzaken hebben. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun

Overig

8 voortekenen die aangevendat er problemen zijn met de schildklier

Luister naar dit artikel De schildklier is een zeer vitaal orgaan, omdat het een grote rol speelt bij de coördinatie van een groot aantal functies van je lichaam. De schildklier