BioNTech wil op mRNA gebaseerd malariavaccin ontwikkelen

BioNTech wil op mRNA gebaseerd malariavaccin ontwikkelen

Luister naar dit artikel

BioNTech (22UAy.DE) wil voortbouwen op zijn succes in COVID-19 door het eerste vaccin tegen malaria te ontwikkelen op basis van mRNA-technologie en streeft ernaar tegen eind 2022 klinische tests te starten in een poging de door muggen overgedragen ziekte uit te roeien.
Het in Mainz, Duitsland gevestigde bedrijf, dat in tien maanden samen met zijn partner Pfizer (PFE.N) een COVID-19-vaccin ontwikkelde, zei maandag dat het ook de vaccinproductie in Afrika onderzoekt als onderdeel van de inspanningen om productiecapaciteit op te bouwen op het continent.
“De reactie op de pandemie heeft aangetoond dat wetenschap en innovatie het leven van mensen kunnen veranderen wanneer alle belangrijke belanghebbenden samenwerken aan een gemeenschappelijk doel”, aldus BioNTech Chief Executive en mede-oprichter Ugur Sahin.
Wetenschappers over de hele wereld werken al tientallen jaren aan de ontwikkeling van een vaccin om malaria te voorkomen, dat jaarlijks miljoenen mensen besmet en aan meer dan 400.000 doden – de meesten van hen baby’s en jonge kinderen in de armste delen van Afrika.
Malaria is een complexe infectie die wordt veroorzaakt door een parasiet die de herkenning door het immuunsysteem ontwijkt, zei Sahin, en het doel is om een vaccin te ontwikkelen dat de parasiet vanaf het begin zichtbaar en aanvalbaar maakt.
Messenger RNA-vaccins zetten het menselijk lichaam ertoe aan een eiwit aan te maken dat deel uitmaakt van de ziekteverwekker, waardoor een immuunrespons wordt opgewekt. Ze zijn ook sneller te ontwikkelen dan traditionele vaccins en kunnen relatief eenvoudig worden aangepast.
“De zeer hoge werkzaamheid van twee mRNA-vaccins voor COVID-19 heeft de wereld laten zien hoe krachtig deze technologie zou kunnen zijn tegen vele ziekten, waaronder malaria”, zegt Tedros Adhanom Ghebreyesus, hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die zijn carrière begon als een malaria-onderzoeker.
‘S Werelds eerste en enige gelicentieerde malariavaccin, Mosquirix, is ontwikkeld door GlaxoSmithKline (GSK.L) gedurende vele jaren van klinische proeven in verschillende Afrikaanse landen, maar is slechts ongeveer 30% effectief.
Onderzoekers van het Jenner Institute in Oxford onder leiding van Adrian Hill, een van de leidende wetenschappers achter het Oxford-AstraZeneca COVID-19-vaccin, ontwikkelen ook een potentieel nieuw malariavaccin dat veelbelovend is gebleken in een proef van een jaar.
BioNTech zei dat het meerdere vaccinkandidaten zal beoordelen die zich richten op het circumsporozoïet-eiwit (CSP), evenals nieuwe antigenen die zijn ontdekt in preklinisch onderzoek en de meest veelbelovende zullen selecteren voor een klinische proef die eind 2022 van start gaat.
Het bedrijf is ook op zoek naar geschikte productielocaties voor mRNA-vaccins in Afrika, met partners of alleen, en zal steun krijgen van de Europese Commissie, de Bill and Melinda Gates Foundation en andere organisaties.
BioNTech Chief Operating Officer Sierk Poëtting zei dat het bedrijf het onderzoek en de initiële productie van het vaccin zelf zou financieren en zich tot zijn partners zou wenden voor ondersteuning bij grootschalige proeven, evenals het opzetten van infrastructuur, zoals vul- en eindlocaties en het verstrekken van lokale training .
BioNTech is ook van plan om in 2022 een klinische proef te starten om een kandidaat-vaccin voor tuberculose te testen en werkt samen met partners aan de ontwikkeling van vaccins tegen negen verschillende infectieziekten en tegen kanker.
Bronnen: Reuters


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dokter beweert: Hartfalen door mRNA injecties "zal de meeste mensen doden"
Next Israël wordt eerste land ter wereld dat 3e COVID-shot pusht voor al gevaccineerden

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Wordt je ook zo gek van het gesmak en gekauw van je partner tijdens het eten? Grote kans dat je deze aandoening hebt!

Luister naar dit artikel Ik word borderline gestoord van eetgeluiden. Mensen die smakken, kauwen en ranzige geluiden maken vind ik een van de meest storende dingen op de planeet. Dit

Nieuws

Bijna vermoord door het ziekenhuis (video)

Luister naar dit artikel Dat dit zo zou zijn, bleek niet afgelopen januari toen George Pickering II, gewapend met een pistool, op weg ging naar het ziekenhuis. We schreven onlangs

Nieuws

Oncoloog wil kurkuma testen maar stuit op onwil

Luister naar dit artikel Een oncoloog die zeer betrokken is bij zijn patiënten, wars is van de praktijken van Big Pharma en vol lof is over kurkuma: die bestaat en