De werkzaamheid van het Pfizer-vaccin daalt tot 39% bij het voorkomen van infectie – het Israëlische ministerie van Volksgezondheid

De werkzaamheid van het Pfizer-vaccin daalt tot 39% bij het voorkomen van infectie – het Israëlische ministerie van Volksgezondheid

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid meldde donderdag dat de werkzaamheid van het coronavirusvaccin van Pfizer bij het voorkomen van infectie is gedaald tot 39%, maar de effectiviteit bij het voorkomen van ernstige ziekten blijft nog steeds relatief hoog.
Deze cijfers zijn gepubliceerd drie weken nadat Ynet voor het eerst de achteruitgang van de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin tegen de Delta-variant aan het licht bracht.
De stam lijkt verantwoordelijk te zijn voor de toename van COVID-gevallen in het hele land, ondanks de snelle inentingscampagne van Israël waarbij meer dan 5,7 miljoen Israëli’s de eerste prik kregen en meer dan 5,2 miljoen de booster-injectie.
Van degenen die beide doses van het vaccin kregen en als volledig immuun voor de ziekteverwekker werden beschouwd, zijn onlangs 5.770 gediagnosticeerd met COVID nadat 1.152.914 tests waren uitgevoerd.
Van degenen die volledig waren ingeënt en positief waren getest op COVID, werden ongeveer 495 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, 334 werden in een ernstige toestand in het ziekenhuis opgenomen en 123 stierven.
Twee dagen geleden zei het ministerie van Volksgezondheid dat het een scherpe daling van de werkzaamheid van het vaccin had opgetekend na het ontvangen van gegevens van een recente analyse. Gegevens uit de analyse suggereerden dat de werkzaamheid van het vaccin in de loop van de tijd afneemt bij het voorkomen van infectie en ernstige ziekten.
Ondanks berichten over de dalende werkzaamheidspercentages van vaccins, haalde premier Naftali Bennett donderdag uit naar de Israëli’s die weigeren zich te laten vaccineren, en zei dat ze “ons allemaal pijn doen”.
“Onze uitdaging is duidelijk – alle Israëli’s die kunnen worden gevaccineerd, moeten worden gevaccineerd”, zei Bennett tijdens een persconferentie op het hoofdkwartier van de IDF in Tel Aviv.
De recente verspreiding van de Delta-variant wordt verondersteld te zijn veroorzaakt door een uitbraak op de luchthaven Ben Gurion – de enige toegangspoort van Israël – waarbij duizenden Israël zijn binnengekomen zonder COVID-tests te ondergaan bij de landing en in isolatie.
Dit gaat gepaard met het feit dat kinderen onder de 12 jaar grotendeels kwetsbaar blijven voor de ziekteverwekker omdat ze niet in aanmerking komen voor het vaccin.
Bronnen: Ynet

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 'Onnodig, misleidend, catastrofaal': senior Europese artsen zijn co-auteur van een expertverklaring over COVID-vaccin voor kinderen
Next NOOIT MEER DANSEN NA JANSEN - J&J COVID-VACCIN IN VERBAND GEBRACHT MET NEUROLOGISCHE AANDOENING

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

GEZONDHEIDSEXPERTS DOEN MEE AAN WERELDWIJDE BEWEGING TEGEN EEN TWEEDE LOCKDOWN

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Door vleermuizen overgedragen Nipah virus door doodt 12-jarige jongen, potentieel nieuwe plaag in India

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Deense toezichthouder zegt dat een vrouw die stierf na een AstraZeneca-prik “ongebruikelijke symptomen” had, onder meer door bloedstolsels

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat