VK: batch diabetesmedicijnen teruggeroepen vanwege giftige besmetting met mogelijk kankerverwekkende stof

VK: batch diabetesmedicijnen teruggeroepen vanwege giftige besmetting met mogelijk kankerverwekkende stof

Luister naar dit artikel

De Britse regelgevende instantie voor geneesmiddelen heeft opdracht gegeven tot een kleinschalige terugroeping van een populair diabetesmedicijn nadat bij een controle van de voorraden van apotheken werd vastgesteld dat een deel van het geneesmiddel besmet was met een giftige stof die in verband wordt gebracht met kanker.
De terugroepactie die woensdag door de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) is uitgegeven, is gericht op een enkele partij metformine-drank. Het medicijn wordt meestal gebruikt om diabetes type 2 te behandelen.
De batch, die 10.452 eenheden bevat, had een verhoogd niveau van een stof genaamd N-Nitrosodimethylamine of NDMA. Er werd aangetoond dat het bepaalde vormen van kanker veroorzaakt bij proefdieren, daarom beschouwen geneesmiddelenregulatoren het ook mogelijk kankerverwekkend bij mensen. Het is ook giftig en is door sommige chemisch onderlegde criminelen als wapen gebruikt, in sommige gevallen met fatale gevolgen voor slachtoffers.
Met bepaalde geneesmiddelen, waaronder metformine, komen vrij regelmatig terugroepacties voor NDMA-besmettingsincidenten voor. De laatste in het VK vormt geen significant risico voor mensen die het medicijn gebruiken, hebben de regelgevers verzekerd, aangezien de niveaus van de verontreinigende stof relatief klein bleven, hoewel ze boven de aanvaarde niveaus lagen. De benchmark is vastgesteld om het risico op kanker te verminderen in een scenario van levenslange blootstelling, zei de MHRA in een verklaring:
“Patiënten wordt geadviseerd om door te gaan met het innemen van hun medicatie zoals voorgeschreven door hun HCP en mogen geen behandelingen stoppen zonder hun zorgteam te raadplegen. De risico’s van plotseling stoppen met medicatie voor type 2-diabetes is groter dan het potentiële risico van de onzuiverheid.”
Het zei dat de teruggeroepen batch was getest voordat deze op de markt werd toegelaten en geen verhoogde NDMA-niveaus had. Een herhalingstest van de voorraad negen maanden later wees uit dat de niveaus niet langer acceptabel waren.
Bronnen: RT


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Je kunt op veel manieren gehoorschade oplopen
Next Studie: Volledig gevaccineerde gezondheidswerkers dragen 251 keer de virale lading, vormen een bedreiging voor niet-gevaccineerde patiënten, en collega's

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Weer een ander medicijn dat gevaarlijker is dan de aandoening dat het behandelt: Bloedverdunnende medicijnen verhogen het risico op interne bloedingen en meer…

Luister naar dit artikel Het gebruik van antitrombotische of bloedverdunnende medicijnen bleek het risico op hematurie of de aanwezigheid van bloed in de urine en andere gerelateerde complicaties te verhogen.

Overig

Stop!!! Eet voorlopig geen tonijn meer anders kan dit met je gebeuren!

Luister naar dit artikel Door alle diëten en gezondheidstrends eten mensen vandaag de dag steeds meer vis. Waarbij tonijn het meest wordt geconsumeerd door ons. Tonijn is aanbevolen omdat het

Overig

Deze meid had verschrikkelijke nekpijn. Wat de dokters vonden was verschrikkelijk voor de ouders.

Luister naar dit artikel Rugpijn en nekpijn is flink stijgende overal in de wereld, en er is een oorzaak voor. Gemiddeld, spenderen we 5000 uur per jaar aan het lezen