Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de COVID-19-patiënten een vitamine D-tekort heeft

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de COVID-19-patiënten een vitamine D-tekort heeft

Luister naar dit artikel

Volgens een nieuwe studie die is gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism van de Endocrine Society, heeft meer dan 80 procent van de 200 COVID-19-patiënten in een ziekenhuis in Spanje vitamine D-tekort.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vitamine D is een hormoon dat de nieren produceren dat de calciumconcentratie in het bloed regelt en het immuunsysteem beïnvloedt. Vitamine D-tekort is in verband gebracht met een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, hoewel er nog steeds onderzoek gaande is naar de reden waarom het hormoon andere systemen van het lichaam beïnvloedt. Veel onderzoeken wijzen op het gunstige effect van vitamine D op het immuunsysteem, vooral wat betreft bescherming tegen infecties.

“Eén benadering is het identificeren en behandelen van vitamine D-tekort, vooral bij personen met een hoog risico, zoals ouderen, patiënten met comorbiditeit en bewoners van verpleeghuizen, die de belangrijkste doelgroep zijn voor wat betreft COVID-19”, aldus co-auteur van het onderzoek José L. Hernández, Ph.D., van de Universiteit van Cantabrië in Santander, Spanje. “Behandeling met vitamine D moet worden aanbevolen bij COVID-19-patiënten met een lage vitamine D-circulatie in het bloed, aangezien deze benadering gunstige effecten kan hebben op zowel het bewegingsapparaat als het immuunsysteem.”

De onderzoekers ontdekten dat 80 procent van de 216 COVID-19-patiënten in het Hospital Universitario Marqués de Valdecilla een vitamine D-tekort had, en dat mannen lagere vitamine D-spiegels hadden dan vrouwen. COVID-19-patiënten met lagere vitamine D-spiegels hadden ook verhoogde serumspiegels van inflammatoire markers zoals ferritine en D-dimeer.

Bronnen: Endocrine SocietyJournal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Labotests tonen de risico's aan van het gebruik van CRISPR-genbewerking op embryo's
Next Mondspoelingen en orale spoelingen kunnen menselijke coronavirussen inactiveren

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Anticonceptiva kunnen de ontwikkeling van de hersenen vertragen en het risicogedrag bij tieners vergroten, suggereert onderzoek

Luister naar dit artikel Volgens nieuw onderzoek kunnen synthetische hormonen die worden gebruikt voor anticonceptie de rijping van de hersenen vertragen en de ontwikkeling verstoren van een deel van de

Onderzoek

Studie suggereert waarom de meeste rokers geen longkanker krijgen

Luister naar dit artikel Het roken van sigaretten is overweldigend de belangrijkste oorzaak van longkanker, maar slechts een minderheid van de rokers ontwikkelt de ziekte. Een studie geleid door wetenschappers

Onderzoek

De kracht van gedachten: door te denken aan beweging worden je spieren sterker

Luister naar dit artikel Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het denken aan beweging dezelfde effecten kan hebben als trainen in de sportschool. Het denken aan lichaamsbeweging kan de spierspanning verbeteren, spieratrofie