Selderij is een knapperig superfood dat het metabool syndroom omkeert

Selderij is een knapperig superfood dat het metabool syndroom omkeert

Luister naar dit artikel

Metabool syndroom verwijst naar een groep risicofactoren voor hartaandoeningen, diabetes en andere chronische ziekten. Dit omvat abdominale obesitas, of het hebben van een appelvormig lichaam; verhoogde triglycerideniveaus of overtollige calorieën die het risico op hartaandoeningen verhogen; lage lipoproteïnespiegels met hoge dichtheid, beter bekend als ‘goed’ cholesterol; hoge bloeddruk en hoge nuchtere bloedsuikerspiegels hebben.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bepaalde mensen lopen het risico om het metabool syndroom te ontwikkelen, waaronder mensen met diabetes, vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) en degenen die geneesmiddelen op recept gebruiken die de bloeddruk, het cholesterolgehalte in het bloed en de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Het hebben van metabool syndroom kan uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 vergroten en kan zelfs leiden tot een hartaanval of beroerte.

Gelukkig kunnen regelmatige lichaamsbeweging en een dieet dat rijk is aan fruit en groenten het ontstaan van het metabool syndroom voorkomen. Neem selderij bijvoorbeeld: van de stengels tot de bladeren en tot de zaden is selderij rijk aan heilzame stoffen die het metabool syndroom bestrijden, inclusief de schadelijke effecten ervan op het lichaam.

Hier zijn slechts enkele manieren waarop selderij kan helpen het metabool syndroom op afstand te houden.

Selderij bevat fytochemicaliën die oxidatieve schade verminderen
Door selderij aan uw dieet toe te voegen, krijgt u ook verbindingen zoals flavanolen, bètacaroteen en vitamine C, die allemaal krachtige antioxidanten zijn. Terwijl de cellen voedsel verwerken en op de omgeving reageren, produceren ze afvalstoffen die vrije radicalen worden genoemd. Als het lichaam niet in staat is om vrije radicalen efficiënt te verwerken en te verwijderen, kan dit leiden tot oxidatieve stress, die cellen beschadigt en ziekten veroorzaakt. Antioxidanten, zoals die in selderij, helpen vrije radicalen te neutraliseren en de algehele gezondheid te verbeteren.

Selderij kan de bloeddruk helpen verlagen
Hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd, treedt op wanneer langdurige druk die het bloed op de slagaderwanden uitoefent hoog genoeg is om gezondheidsproblemen te veroorzaken, zoals hartaandoeningen. Om dit aan te pakken, schrijven artsen vaak vaatverwijdende medicijnen voor om de bloedvaten te openen, waardoor het bloed gemakkelijker kan stromen. Deze hebben echter bijwerkingen, waaronder hartkloppingen, pijn op de borst en snelle hartslag.

Een recente studie gepubliceerd in het Natural Medicine Journal ontdekte dat extracten van selderijzaad 3-n-butylftalide bevatten, een natuurlijke verbinding die een vergelijkbaar effect had als vaatverwijdende medicijnen bij het openen van bloedvaten.

Selderij kan helpen om diabetessymptomen op afstand te houden
Het ministerie van Landbouw noemt selderij als voedingsbron van luteoline, een plantaardige stof die bekend staat om zijn kankerbestrijdende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Onderzoekers van de Kyungpook National University in Zuid-Korea hebben aangetoond dat luteoline de insulineresistentie kan verminderen en in vivo aan obesitas gerelateerde ontstekingen kan verminderen.

Vanwege de veelzijdigheid is het gemakkelijk om selderij in de dagelijkse voeding te integreren. De knapperige groene stengels van de groente kunnen worden gemengd met soepen, salades en hartige gerechten voor een groene, verfrissende smaak. Selderij kan ook op zichzelf worden geperst, zodat het lichaam de voedingsstoffen die het bevat gemakkelijk kan opnemen, of het kan ook worden geperst met ander fruit en groenten voor een krachtigere voedingsboost.

Selderijzaad wordt in bepaalde keukens als specerij gebruikt. Ze worden gebruikt om verschillende soorten Europese worsten op smaak te brengen, zoals knakworst en salami. In India worden selderijzaadjes toegevoegd aan curries en chutneys voor een extra kick.

Metabool syndroom treft veel mensen over de hele wereld, maar het kan in een vroeg stadium worden voorkomen met een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Door selderij aan uw dieet toe te voegen, krijgt het lichaam alle voedingsstoffen, antioxidanten en fytochemicaliën die het nodig heeft om het metabool syndroom op afstand te houden en te voorkomen dat veel ernstige ziekten zich ontwikkelen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Unity Video: een samenwerking tussen miljoenen mensen tegen medische mandaten en voor bescherming van de gezondheid van kinderen
Next De werkelijke kosten van de Covid Lockdown

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Appel zaden en Kanker: dit is wat men al jarenlang voor ons verborgen houdt

Luister naar dit artikel U hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord dat één appel per dag de dokter kan weghouden. Dit is zeker waar, omdat een appel een van de gezondste

Natuurlijk

Komkommerkruid: een natuurlijk prednison met een opbeurende werking

Luister naar dit artikel De bernagie, ook vaak komkommerkruid genoemd, is een ruw behaarde plant met glasachtige haren, een holle stengel en blauwe bloemen. In vroegere tijden werd het blad

Natuurlijk

9 Gezondheidsvoordelen van tijm

Luister naar dit artikel Tijm heeft een uitgebreide geschiedenis van gebruik in de natuurgeneeskunde bij de behandeling van ademhalingsproblemen zoals bronchitis, hoesten, en borst congestie. De gezondheidsvoordelen van tijm komen uit