Cannabidiol (CBD) bleek aanvallen te verlichten bij mensen met neurologische aandoeningen: onderzoek

Cannabidiol (CBD) bleek aanvallen te verlichten bij mensen met neurologische aandoeningen: onderzoek

Luister naar dit artikel

Cannabidiol (CBD) is een van de 113 organische verbindingen in de Cannabis sativa-plant, beter bekend als hennep. Eerdere onderzoeken naar CBD waren gericht op het medicinale gebruik ervan voor pijnverlichting, epileptische aanvallen, slapeloosheid en de ziekte van Parkinson.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar een recente studie van de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill (UNC) wees uit dat CBD ook ten goede kan komen aan kinderen en volwassenen die lijden aan het Angelman-syndroom (AS).

Eerste auteur Bin Gu en zijn collega’s testten de effecten van CBD op aanvallen, motorische gebreken en hersenafwijkingen in een muismodel van de genoemde neurogenetische aandoening.

Hun experimenten toonden aan dat CBD-behandeling de ernst van aanvallen bij muizen met as kan verminderen. Bovendien veroorzaakte CBD ook milde sedatie en herstelde het het normale hersenritme van de muizen.

Gu hoopt dat hun bevindingen, gepubliceerd in de Journal of Clinical Investigation, aanleiding zouden kunnen zijn voor verder onderzoek naar het gebruik van CBD als behandeling voor aanvallen veroorzaakt door as en andere neurologische aandoeningen.

CBD vermindert aanvallen en veroorzaakt milde sedatie

AS is een zeldzame neurogenetische aandoening die voorkomt bij een op de 15.000 levendgeborenen, of ongeveer 500.000 mensen over de hele wereld. Het heeft de neiging ontwikkelingsproblemen te veroorzaken die merkbaar worden wanneer een baby de leeftijd van zes tot twaalf maanden bereikt.

AS kan ook andere afwijkingen veroorzaken, zoals toevallen, evenwichtsstoornissen en spraakproblemen. Vanwege de zeldzame aard van AS is er weinig onderzoek naar mogelijke behandelingen en therapieën.

Benjamin Philpot, de associate director van het UNC Neuroscience Center en de senior auteur van de studie, zei dat er een onvervulde behoefte is aan betere behandelingen voor kinderen die aan de aandoening lijden. Als antwoord op deze behoefte creëerden hij en zijn collega’s genetisch gemodificeerde muismodellen van AS die ze konden gebruiken om een mogelijke behandeling te vinden.

De onderzoekers kozen ervoor om CBD te testen vanwege de anti-epileptische eigenschappen. In 2018 keurde de Amerikaanse Food and Drug Administration het gebruik van CBD goed als behandeling voor aanvallen veroorzaakt door twee zeldzame vormen van epilepsie.

Om de effecten van CBD op AS-symptomen te beoordelen, injecteerden de onderzoekers de genetisch gemodificeerde muizen die ze maakten met verschillende doses CBD een uur voorafgaand aan gedragstesten. Ongeacht de dosis had CBD geen grote invloed op de motorische coördinatie of balans.

Injectie van een standaard anticonvulsieve dosis CBD veroorzaakte echter milde sedatie bij de muizen en verminderde de ernst van hun experimenteel teweeggebrachte aanvallen. CBD hielp ook bij het stabiliseren van hersenpulsen die verband houden met neurale defecten en afwijkingen.

Deze resultaten vergroten het therapeutische spectrum van de anti-epileptische effecten van CBD. De onderzoekers zijn ook van mening dat hun studie zou kunnen helpen bij het aanpakken van de behoefte aan betere behandelingen voor kinderen met as.

CBD vermindert aanvallen en autisme-achtig gedrag in een muismodel van een andere hersenaandoening bij kinderen
Dit is niet de eerste keer dat wetenschappers probeerden de therapeutische effecten van CBD op zeldzame en minder bestudeerde neurologische aandoeningen te beoordelen.

In 2017 gebruikten onderzoekers van de University of Washington (UW) CBD om muizen met het Dravet-syndroom (DS) te behandelen, een ernstige vorm van epilepsie die wordt gekenmerkt door langdurige aanvallen die beginnen in het eerste levensjaar.

Maar in tegenstelling tot as-patiënten bij wie de symptomen doorgaans verbeteren met de leeftijd, hebben patiënten met het syndroom van Down in de loop van de tijd de neiging te lijden aan ernstigere intellectuele beperkingen, autisme-achtig gedrag en andere invaliderende neurologische problemen.

DS is ook een zeldzame en levenslange aandoening die wereldwijd één op de 20.000 tot 40.000 mensen treft. Zijn medicijnresistente karakter heeft de ontwikkeling van behandelingen en therapieën ervoor verder gecompliceerd.

De UW-onderzoekers beoordeelden de effecten van CBD-behandeling op een muismodel van DS. Hun experimenten toonden aan dat hoge doses CBD de ernst, frequentie en duur van door DS geïnduceerde aanvallen kunnen verminderen.

Bovendien brachten muizen die werden behandeld met lage doses CBD meer tijd door in interactie met andere muizen in vergelijking met de onbehandelde muizen, wat wijst op een verbetering van autisme-achtig gedrag. Dit effect ging echter verloren bij de hogere doses die nodig zijn om aanvallen te verminderen.

Nephi Stella, de oprichter van het UW Center for Cannabis Research en een lid van het onderzoeksteam, zei dat hun bevindingen de noodzaak onderstrepen van een behandeling die beide voordelen tegelijk kan bieden.

Desalniettemin merkten de onderzoekers op dat hun bevindingen bijdragen aan de nieuwe gegevens die het gebruik van CBD ondersteunen bij de behandeling van medicijnresistente en invaliderende neurologische aandoeningen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zullen veiligheid en effectiviteit worden genegeerd vanwege politieke druk op het COVID-vaccin?
Next 6 Natuurlijke en effectieve alternatieven voor ibuprofen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Schokkende resultaten bloedtest Dupont-fabriek Dordrecht

Luister naar dit artikel De eerste bloedtest van twee omwonenden van de omstreden Dupont-fabriek in Dordrecht levert zorgwekkend resultaat op. In het bloed van het echtpaar Jan en Ineke, dat

Onderzoek

Zijn planten de oplossing voor gezonde lucht in uw woning?

Luister naar dit artikel Planten in huis kunnen voor sommige mensen een aangenaam gevoel opwekken en op die manier het mentaal welzijn verbeteren. Maar maken ze ook de lucht van

Natuurlijk

De geneeskrachtige werking van zeoliet

Luister naar dit artikel Zeoliet wordt al eeuwenlang gebruikt door verschillende natuurvolkeren, maar wint de laatste jaren ook in het Westen aan populariteit in de wereld van voedingssupplementen en supervoedsel.