6 Natuurlijke en effectieve alternatieven voor ibuprofen

6 Natuurlijke en effectieve alternatieven voor ibuprofen

Luister naar dit artikel

Zelfzorggeneesmiddelen (OTC’s) zijn een tweesnijdend zwaard: ze zijn direct verkrijgbaar en kunnen uw symptomen snel verlichten, maar als u er eenmaal op vertrouwt, kunnen ze u zieker maken met nadelige bijwerkingen. Ibuprofen is zo’n OTC-medicijn: hoewel het elk jaar in miljarden doses wordt gebruikt om pijn te behandelen, is het ook verantwoordelijk voor tal van andere nadelige bijwerkingen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ibuprofen is een niet-steroïde ontstekingsremmend medicijn (NSAID) dat vaak wordt gebruikt om pijn en koorts te behandelen door aandoeningen zoals artritis, menstruatiekrampen, hoofdpijn, verkoudheid en griep. Het medicijn kan echter ook tal van bijwerkingen veroorzaken, zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree, brandend maagzuur, indigestie, braken en nog veel meer.

Bovendien tonen onderzoeken aan dat ibuprofen verantwoordelijk is voor duizenden sterfgevallen door hart- en vaatziekten.

Met al deze negatieve effecten die gepaard gaan met het gebruik van ibuprofen en andere NSAID’s, hebben veel mensen zich tot natuurlijke alternatieven gewend om verschillende soorten pijn aan te pakken en te verlichten. Hier zijn er zes:

Arnica

Arnica is een plant uit de madeliefjesfamilie die in de koelere streken van het noordelijk halfrond voorkomt. De arnica-plant wordt vaak medicinaal gebruikt, in de vorm van gels en lotions, vooral voor de behandeling van blauwe plekken.

Een onderzoek uit 2007 wees uit dat arnica even effectief is als vijf procent ibuprofen-gel voor het verlichten van symptomen die verband houden met artrose van de pols, en met minder bijwerkingen.

“Arnica heeft een veilige geschiedenis van gebruik als actueel product door miljoenen mensen gehad. Deze studie toont aan dat er een solide, effectieve keuze is voor mensen die geen NSAID-actueel willen gebruiken, ”aldus Eileen Sheets, algemeen directeur van Bioforce USA.

Gember

Gember is de wortelstok van de plant Zingiber officinale. Het is een veelgebruikt kruidengeneesmiddel met krachtige ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen, waardoor het een efficiënt natuurlijk alternatief is voor synthetische pijnstillers zoals ibuprofen. Onderzoek toont met name aan dat gember even effectief is als ibuprofen voor pijnsymptomen die gepaard gaan met moeilijke menstruatiecycli, zoals dysmenorroe.

Kurkuma

Kurkuma is een veel gebruikte specerij in de Zuidoost-Aziatische keuken. De actieve stof curcumine staat bekend om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die genezing kunnen bevorderen.

Studies hebben aangetoond dat kurkuma een pijnverlagende kracht heeft die even effectief is als die van voorgeschreven en vrij verkrijgbare medicijnen. Het is aangetoond dat de ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma helpen bij het verbeteren van reumatoïde artritis, postoperatieve ontsteking, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom en maagzweren.

Bovendien zijn kurkuma-extracten even effectief gebleken als ibuprofen voor het verlichten van symptomen van artrose bij de knie.

Tijm

Tijm is een bekend antibacterieel en schimmelwerend kruid. Het actieve ingrediënt thymol is een veelgebruikt ingrediënt in antibacteriële producten zoals mondwater.

De etherische olie van tijm heeft een lange geschiedenis van gebruik als natuurlijk medicijn. Een onderzoek toont aan dat etherische olie van tijm even effectief is als ibuprofen bij het verminderen van pijn en spasmen die gepaard gaan met dysmenorroe.

Omega-3 vetzuren

Er zijn maar weinig voedingsstoffen zo grondig bestudeerd als omega-3-vetzuren. Ze hebben veel krachtige gezondheidsvoordelen voor het lichaam en de hersenen.

Een onderzoek uit 2006 wees uit dat omega-3-suppletie met visolie neurochirurgiepatiënten hielp om hun behoefte aan medicijnen te verminderen. Een andere studie toonde aan dat omega-3-suppletie een veiliger alternatief is voor ibuprofen bij de behandeling van discogene pijn.

Kaneel

Het is bekend dat een warme kop kaneelthee verlichting biedt bij chronische pijn als gevolg van artritis, reuma, fibromyalgie, de ziekte van Crohn of andere ontstekingsaandoeningen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kaneel even effectief is als ibuprofen voor pijn geassocieerd met dysmenorroe.

Pijn is een feit, maar u kunt er veilig en effectief mee omgaan met natuurlijke alternatieven.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Cannabidiol (CBD) bleek aanvallen te verlichten bij mensen met neurologische aandoeningen: onderzoek
Next Fluoride gekoppeld aan aangetaste nier- en leverfunctie bij adolescenten, waarschuwen onderzoekers

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Hennepbrood: het lekkerste glutenvrije brood

Luister naar dit artikel Enige tijd terug was in het NOS Journaal een bakker in Oegstgeest te zien die brood bakte van hennep. Het brood is steeds vaker te krijgen.

middeltjes

dit is wat er gebeurt als je dit punt masseert van het oor

Luister naar dit artikel Het eerste wat je moet doen is zich ontdoen van alle destructieve emoties. Bewaar ze niet in jezelf. Verwijder vervolgens de fysieke effecten. Psycho-reflexologie helpt veel. Het

Natuurlijk

Hoe kun je antinutriënten in voedsel verminderen

Luister naar dit artikel Nutriënten, ofwel voedingsstoffen, in planten worden niet altijd zo makkelijk verteerd. Dat komt doordat planten vaak antinutriënten bevatten. Dit zijn plantenbestanddelen die de opname van voedingstoffen