Ziekenhuizen in Parijs zouden binnen 48 uur overweldigd kunnen worden door coronaviruspatiënten

Ziekenhuizen in Parijs zouden binnen 48 uur overweldigd kunnen worden door coronaviruspatiënten

Luister naar dit artikel

Aangezien Frankrijk tot nu toe het hoogste dagelijkse dodental van COVID-19 heeft, waarschuwen gezondheidsfunctionarissen dat de ziekenhuizen in Parijs binnen 48 uur overweldigd kunnen worden door patiënten.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze ernstige waarschuwing werd aangekondigd door Frederic Valletoux, president van de Franse ziekenhuisfederatie, de vakbond die meer dan 2500 gezondheidsinstellingen in heel Frankrijk vertegenwoordigt.

“We zullen duidelijk hulp nodig hebben in de regio Ile-de-France, want wat er in het oosten is gebeurd, komt hier”, zei Valletoux in een interview. Ile-de-France is de administratieve regio die Parijs en de omliggende gebieden regeert.

“We zullen binnen 24 tot 48 uur op de limiet van onze capaciteit zijn”, vervolgde Valletoux. ‘Als we elk ziekenhuis het alleen laten doen en elk gebied dat door de epidemie is ingenomen, met rust laten, gaan we op weg naar een catastrofe.’

Valletoux en andere artsen zoals hij zetten zich schrap voor een nieuwe golf van bevestigde zaken volgende week nadat de regering, onder leiding van president Emmanuel Macron en premier Edouard Philippe, besloten door te gaan met de landelijke gemeenteraadsverkiezingen, die zondag werden gehouden. Miljoenen kiezers zouden zich in parken en straten hebben vermengd om in de rij te gaan staan om te stemmen, waardoor ze mogelijk zouden worden blootgesteld aan het coronavirus.

Ambtenaren van Parijs worstelen om aan de vraag van de coronaviruspatiënten te voldoen. Ze hebben dagen en weken besteed aan het lokaliseren van bedden voor intensievere zorg, ventilatoren, eerstelijnsmedewerkers en het verspreiden van patiënten over de Franse hoofdstad en de omliggende steden om te voorkomen dat de ziekenhuizen van de metropool overbelast raken.

Als reactie hierop hebben Franse gezondheidsfunctionarissen het aantal intensive care-afdelingen (ICU) in ziekenhuizen in het hele land al verhoogd van een aanvankelijke 5.000 tot ongeveer 8.000. Artsen in Ile-de-France zeggen echter dat ze bijna al deze eenheden gaan vullen. Alleen Parijs probeert zijn huidige ICU-capaciteit te verhogen van 800 naar 1.200 eenheden.

Een verpleegster in een ziekenhuis in Parijs zei dat terwijl artsen, verpleegkundigen en ander ziekenhuispersoneel onder steeds moeilijker wordende omstandigheden langer werkten, de situatie nog niet uit de hand was gelopen en dat ze nog een kleine hoeveelheid tijd hadden om zich te herstellen.

‘Iedereen in het ziekenhuis doet wat ze kunnen om ervoor te zorgen dat niemand verloren gaat’, zei de verpleegster, ‘maar goede wil is niet altijd genoeg en ik vrees dat we ons de komende dagen in situaties zullen brengen die moreel en fysiek moeilijk zijn om mee om te gaan.”

Op het moment van schrijven is de regio Ile-de-France goed voor meer dan een kwart van de 29.000 bevestigde COVID-19-gevallen van het land in Franse ziekenhuizen, met bijna 1.300 van die patiënten op de ICU.

Alle sectoren van Frankrijk worden gemobiliseerd voor anti-coronavirus-inspanningen

De Franse regering heeft het leger opgeroepen om de last van medische hulpverleners te helpen verlichten. Tot dusver zijn ze toegewezen aan transporttaken, waardoor sommige ernstig zieke patiënten met minder patiënten uit de oostelijke regio’s Straatsburg, Mulhouse en Colmar naar andere steden in West-Frankrijk worden verplaatst. Donderdag begonnen de eerste transfers met hogesnelheidstreinen.

Bruno Riou, medisch directeur van de AP-HP ziekenhuisgroep in Parijs, hoopte dat de transfers van Parijs naar andere regio’s snel zouden beginnen. Dit zou Parijs wat ademruimte geven. De hoop, zei Riou, was dat zodra die regio’s hun piekcapaciteiten hadden bereikt, Parijs de extra belasting aankon.

Er worden overal in Parijs isolatiecentra opgezet om mensen met milde COVID-19-symptomen te kunnen beoordelen zonder ziekenhuizen te overbelasten. Andere dergelijke isolatiecentra zullen worden geopend om specifiek tegemoet te komen aan de dakloze bevolking van Parijs die positief test op COVID-19. Er zijn al twee daklozenopvangcentra met elk 150 bedden geopend. Meer dan 80 andere locaties in Parijs en de rest van Frankrijk zijn gekozen als onderkomens, met in totaal 2.875 bedden.

Ondertussen beginnen de andere regio’s van Frankrijk zich zorgen te maken over het gebrek aan beschermende uitrusting voor medisch personeel, vooral gezichtsmaskers.

“Ze laten ons de leeuwenkooi binnengaan zonder iets om onszelf en onze patiënten te beschermen”, zegt Michelle Drouin, een verpleegster en vakbondsfunctionaris werkzaam in de afdeling Aude (graafschap) in het zuidwesten van Frankrijk. In haar regio hebben medische hulpverleners hun uniformen afgedekt met plastic zakken.

‘Ze veranderen ons in seriemoordenaars. Ze brengen gezondheidswerkers in gevaar en, omdat ze een vector van het virus zijn, ook hun patiënten. ”

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ernstige COVID-19 infectie kan het hart beschadigen
Next Het aanvullen met deze essentiële vitamines kan de immuungezondheid ondersteunen en beschermen tegen infectieziekten

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Controleer uzelf op parasieten en kanker door te kijken naar uw nek

Luister naar dit artikel Het doen van een snelle zelf-controle is een snelle, en gemakkelijke manier om te controleren op gezwollen lymfeklieren en andere brokken of hobbels die reden tot

Overig

Malafide oncoloog gaf gezonde ‘patiënten’ chemokuur

Luister naar dit artikel Een oncoloog uit het Amerikaanse Michigan heeft meerdere ‘patiënten’ behandeld met een chemokuur, terwijl zij geen kanker hadden. Op die manier kon de malafide arts miljoenen

Natuurlijk

6 redenen waarom een goede nachtrust belangrijk is

Luister naar dit artikel Nachtrust is van onschatbare waarde voor je doen en laten de volgende dag. Wij vertellen je waarom en geven je tips om lekker door te slapen!