Chinese gezondheidsfunctionarissen waarschuwen dat het coronavirus ‘sterker’ wordt, waarbij mutatiemogelijkheden nauwlettend worden gevolgd

Chinese gezondheidsfunctionarissen waarschuwen dat het coronavirus ‘sterker’ wordt, waarbij mutatiemogelijkheden nauwlettend worden gevolgd

Luister naar dit artikel

Het mysterieuze coronavirus verspreidt zich nu sneller en er is nog weinig over bekend, aldus de hoge gezondheidsambtenaren van China, terwijl Beijing worstelt met tekorten aan hazmat-pakken en beschermende maskers.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Het transmissievermogen van het virus is sterker geworden”, zei minister Ma Xiaowei van de Nationale Gezondheidscommissie zondag tijdens een persconferentie.

Ma zei dat het voorheen onbekende coronavirus, dat al 56 mensen in China heeft gedood, zich sneller verspreidt, terwijl de uitbraak een “serieuzere en gecompliceerdere fase” ingaat.

De ambtenaar merkte op dat de kennis van de overheid van het nieuwe virus beperkt blijft en dat ze nog steeds verbaasd zijn over de risico’s van de mutaties. Beijing zal extra teams van artsen sturen om patiënten te helpen en het virus te bestuderen, voegde hij eraan toe.

Chinese Centrum voor ziektebestrijding en preventie hoofd Fu Gao zei dat er tot nu toe geen tekenen van duidelijke mutatie van het virus waren, maar verder toezicht is nodig.

Lokale media hebben gemeld in Wuhan, de hoofdstad van de centrale provincie Hubei, die het zwaarst door de uitbraak is getroffen, over het tekort aan basisbeschermingsmiddelen, zoals een bril en maskers. Vice-minister van Industrie en Informatietechnologie Wang Jiangping zei dat Hubei ongeveer 100.000 beschermende medische pakken per dag nodig heeft, maar de fabrieken in het hele land maken er dagelijks slechts 30.000 van.

De autoriteiten hebben een verhoging van de productie besteld en miljoenen maskers, samen met tal van hazmatpakken, handschoenen en bril, naar Wuhan geleid. Het lokale kantoor van het Rode Kruis heeft een 24-uurs hotline opgezet voor het accepteren van donaties van apparatuur. E-commerce gigant Alibaba, laptop-maker Lenovo en ‘s werelds grootste gamingbedrijf Tencent hebben allemaal toegezegd om grote bedragen te doneren om medische benodigdheden te kopen.

Wuhan en negen andere grote steden in Hubei werden gedeeltelijk in quarantaine geplaatst in een poging de uitbraak te beheersen. Ma zei dat de weeklange nieuwjaarsvakantie het beste venster biedt voor de “isolatie en desinfectie” van het gebied.

Bronnen:

RT

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De microben in je darmen zijn een betere voorspeller voor ziekte dan genetica
Next Vitamine C beschermt tegen coronavirus

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

“Medicijnmakers hebben meer doden op hun geweten dan de maffia”

Luister naar dit artikel De Deense hoogleraar geneeskunde Peter Gøtzsche werkt als biochemicus voor een medicijnmaker. Hij komt nu met een dringend advies: gebruik zo weinig mogelijk medicijnen. Van medicijnen kun

Nieuws

De wereldwijde elite wil de manier waarop je leeft voor altijd veranderen met de “The Great Reset” -agenda

Luister naar dit artikel Het is moeilijk om niet op je hoede te zijn voor economische initiatieven die grote bedrijven waarderen boven menselijk welzijn en autonomie. Maar met zoveel invloed

Nieuws

VK: batch diabetesmedicijnen teruggeroepen vanwege giftige besmetting met mogelijk kankerverwekkende stof

Luister naar dit artikel De Britse regelgevende instantie voor geneesmiddelen heeft opdracht gegeven tot een kleinschalige terugroeping van een populair diabetesmedicijn nadat bij een controle van de voorraden van apotheken