Chinese gezondheidsfunctionarissen waarschuwen dat het coronavirus ‘sterker’ wordt, waarbij mutatiemogelijkheden nauwlettend worden gevolgd

Chinese gezondheidsfunctionarissen waarschuwen dat het coronavirus ‘sterker’ wordt, waarbij mutatiemogelijkheden nauwlettend worden gevolgd

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het mysterieuze coronavirus verspreidt zich nu sneller en er is nog weinig over bekend, aldus de hoge gezondheidsambtenaren van China, terwijl Beijing worstelt met tekorten aan hazmat-pakken en beschermende maskers.

“Het transmissievermogen van het virus is sterker geworden”, zei minister Ma Xiaowei van de Nationale Gezondheidscommissie zondag tijdens een persconferentie.

Ma zei dat het voorheen onbekende coronavirus, dat al 56 mensen in China heeft gedood, zich sneller verspreidt, terwijl de uitbraak een “serieuzere en gecompliceerdere fase” ingaat.

De ambtenaar merkte op dat de kennis van de overheid van het nieuwe virus beperkt blijft en dat ze nog steeds verbaasd zijn over de risico’s van de mutaties. Beijing zal extra teams van artsen sturen om patiënten te helpen en het virus te bestuderen, voegde hij eraan toe.

Chinese Centrum voor ziektebestrijding en preventie hoofd Fu Gao zei dat er tot nu toe geen tekenen van duidelijke mutatie van het virus waren, maar verder toezicht is nodig.

Lokale media hebben gemeld in Wuhan, de hoofdstad van de centrale provincie Hubei, die het zwaarst door de uitbraak is getroffen, over het tekort aan basisbeschermingsmiddelen, zoals een bril en maskers. Vice-minister van Industrie en Informatietechnologie Wang Jiangping zei dat Hubei ongeveer 100.000 beschermende medische pakken per dag nodig heeft, maar de fabrieken in het hele land maken er dagelijks slechts 30.000 van.

De autoriteiten hebben een verhoging van de productie besteld en miljoenen maskers, samen met tal van hazmatpakken, handschoenen en bril, naar Wuhan geleid. Het lokale kantoor van het Rode Kruis heeft een 24-uurs hotline opgezet voor het accepteren van donaties van apparatuur. E-commerce gigant Alibaba, laptop-maker Lenovo en ‘s werelds grootste gamingbedrijf Tencent hebben allemaal toegezegd om grote bedragen te doneren om medische benodigdheden te kopen.

Wuhan en negen andere grote steden in Hubei werden gedeeltelijk in quarantaine geplaatst in een poging de uitbraak te beheersen. Ma zei dat de weeklange nieuwjaarsvakantie het beste venster biedt voor de “isolatie en desinfectie” van het gebied.

Bronnen:

RT


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De microben in je darmen zijn een betere voorspeller voor ziekte dan genetica
Next Vitamine C beschermt tegen coronavirus

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Een van de best onderbouwde alternatieve behandelingen van kanker | Gerson therapie deel 1 met Wilco van der Vegt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Reuma treft 2 miljoen mensen van elke leeftijd in Nederland. Lees hier de symptomen van reuma!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Man krijgt schokkende diagnose na experiment met ‘gezonde’ suikerrijke voeding

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat