Op natuurlijke wijze vasthoudend vocht uit je lichaam halen!

Op natuurlijke wijze vasthoudend vocht uit je lichaam halen!

Luister naar dit artikel

Weet je wat het is om wakker te worden in de ochtend, een stap op de weegschaal te zetten en ineens ben je 6 of 7 pond zwaarder dan je hoort te zijn. Ook al heb je de dag ervoor niet veel gegeten. Kan een persoon daadwerkelijk eten zelfs zo veel dat het verschil maakt op de weegschaal?


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Meestal niet, nee. Zulke extreme gewicht schommelingen zijn vaak te wijten aan het vasthouden van vocht. Zwelling neigt vooral om bij zwangere vrouwen voor te komen, mensen die weinig mobiel zijn of als een bijwerking van bepaalde medicijnen. Vaak is dit vocht merkbaar in gezwollen benen, vingers en gewrichten. Het is niet alleen ongemakkelijk, maar kan ook bindweefsel slijten en wordt vaak geassocieerd met permanente gewichtstoename.

Zoute voedingsmiddelen stimuleren vaak het vasthouden van vocht. Dit is vooral het geval wanneer je niet genoeg drinkt. Het is belangrijk om het zout van ons lichaam te kunnen spoelen. Wanneer het lichaam te veel zout verbruikt behoud het vocht om een gezonde balans houden. In extreme gevallen kunnen zelfs de cellen tot 20 keer groter dan normaal groeien. Gelukkig is de oplossing heel eenvoudig: eet minder zout en verwerkte voedingsmiddelen. Fastfood en kant en klare maaltijden hebben vaak een veel hogere concentratie zout om meer smaak toe te voegen. Dit geldt ook voor kant en klare soepen en bevroren pizza. In plaats daarvan moet je verse groenten en sauzen met kleine hoeveelheden zout eten.

Te weinig drinken

Veel mensen drinken nog steeds niet genoeg water. Wanneer dit gebeurt, probeert het lichaam te compenseren en eindigt zoveel mogelijk water als opslag. Dit leidt tot het vasthouden van vocht. Wat helpt is om regelmatig water te drinken. 8 kopjes water is de ideale dagelijkse hoeveelheid. Daarnaast is het nuttig om eten met een hoog watergehalte te eten, zoals paprika’s en komkommers. Het voordeel hiervan is dat je een extra vitamine-inname krijgt door dit te doen.

magnesiumtekort

Te weinig magnesium kan ook leiden tot het vasthouden van vocht. Ons lichaam heeft dit mineraal voor bijna elke functie nodig. Als het ontbreekt, kan ons lichaam niet goed functioneren en uiteindelijk slaat het vocht op. Gelukkig is hier de oplossing ook heel simpel en lekker. Als je fruit zoals avocado eet of spinazie en yoghurt consumeert, dan gaat uw magnesium niveaus terug omhoog en je lichaam is weer in staat om goed te functioneren. Hele maaltijd producten en groene groenten van alle soorten zijn rijk aan magnesium. Dus overtollig huid en extreme gewicht schommelingen zijn niet langer een probleem.

Deze tips kunnen u helpen om gezwollen cellen terug te verlagen tot normaal en het vasthouden van vocht te verminderen. Echter, is het vasthouden van vocht meestal geassocieerd met een ongezonde leefstijl. Oefening helpt ook om het vasthouden van vocht te verminderen. Als de symptomen aanhouden over een lange periode zonder dat er enige echte verklaring, moet een arts altijd worden geraadpleegd.

Deel dit bericht als je wat hebt gehad aan deze tips tegen te veel vocht. En laat ons weten wat je er van vond

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Deze zalf bestaat al 100 jaar. Maar wat men er allemaal mee kan doen, is ongelofelijk veelzijdig.
Next Bereid Gember op de oude manier en voorkom kanker, behandel artritis, verlaag het cholesterolgehalte en krijg een lagere bloedsuikerspiegel!

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

5 Voedingsmiddelen tegen erectiestoornissen

Luister naar dit artikel Tussen de 30% tot 50% van de mannen boven de 40 heeft te maken met erectiestoornissen. Deze cijfers verschillen naar gelang er wordt gekeken naar de

Natuurlijk

Selderij is een knapperig superfood dat het metabool syndroom omkeert

Luister naar dit artikel Metabool syndroom verwijst naar een groep risicofactoren voor hartaandoeningen, diabetes en andere chronische ziekten. Dit omvat abdominale obesitas, of het hebben van een appelvormig lichaam; verhoogde

Natuurlijk

VIDEO: Baby met zeldzame vorm van epilepsie behandeld met hennepolie

Luister naar dit artikel Het gezin Nunez woont in Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico. Hun dochtertje Amylea werd in december geboren en kreeg vrijwel gelijk na haar geboorte epileptische