Johnson & Johnson bevolen om $ 8 miljard te betalen nadat Risperdal-medicijn ervoor zorgt dat bij man  borsten gaan groeien

Johnson & Johnson bevolen om $ 8 miljard te betalen nadat Risperdal-medicijn ervoor zorgt dat bij man borsten gaan groeien

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een jury oordeelde dinsdag dat medicijnmaker Johnson & Johnson $ 8 miljard moet betalen aan een man die het bedrijf ervan beschuldigde niet goed te waarschuwen dat zijn antipsychoticum Risperdal borstgroei bij mannen zou kunnen veroorzaken, volgens Reuters.

Nicholas Murray kreeg eerder in 2015 $ 1,75 miljoen in de zaak nadat een jury vond dat het bedrijf niet had gewaarschuwd voor het risico van de aandoening, gynaecomastie. Terwijl een hoger beroepshof van Pennsylvania het vonnis in februari bevestigde, werd het teruggebracht tot $ 680.000.

Eisers in de massale onrechtzaak waren eerder verboden op grond van een uitspraak van 2014 waarin werd vastgesteld dat een wet in New Jersey die punitieve schadevergoeding verbiedt in alle gevallen van toepassing zou moeten zijn, aangezien J&J haar hoofdkantoor in New Jersey heeft.

Echter, het Pennsylvania Superior Court oordeelde in 2018 dat in plaats daarvan de wet van de staat van elke eiser van toepassing zou moeten zijn.

“Deze jury, net als andere jury’s in andere rechtszaken, heeft opnieuw een punitieve schadevergoeding opgelegd aan een bedrijf dat winst boven veiligheid en winst boven patiënten waardeerde”, aldus Murray’s advocaten, Tom Kline en Jason Itkin, in een gezamenlijke verklaring. “Johnson & Johnson verkozen miljarden boven kinderen,” voegde ze eraan toe, verwijzend naar de dochteronderneming die het medicijn produceert.

J&J noemde het bedrag “zeer onevenredig met de initiële compenserende beloning in dit geval,” zeggend “het bedrijf is ervan overtuigd dat het zal worden vernietigd.”

Het cijfer zal waarschijnlijk in hoger beroep worden verlaagd, volgens Carl Tobias, een professor aan de University of Richmond School of Law, die een uitspraak van het Hooggerechtshof citeerde en vond dat “weinig onderscheidingen een eencijferige verhouding tussen punitieve en compenserende schadevergoeding overschreden, tot een significante graad, zal voldoen aan het juiste proces. ”

Bronnen:

The Hill


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Natuurlijke remedies voor schone slagaders: voorkom hart- en vaatziekten met deze 7 voedingsmiddelen
Next Ontsteking kan de belangrijkste oorzaak van autisme zijn, ontdekken wetenschappers

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Visolie slikken grote onzin?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Verontruste Lipton-theedrinkers knipten massaal theezakjes open

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

COVID-19 en geestelijke gezondheid: de “impopulaire” waarheid

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat