Gedaanteverandering: oorzaak van antibioticaresistentie geïdentificeerd

Gedaanteverandering: oorzaak van antibioticaresistentie geïdentificeerd

Luister naar dit artikel

Wetenschappers hebben voor het eerst bevestigd dat bacteriën van vorm kunnen veranderen om te voorkomen dat ze worden gedetecteerd door antibiotica in het menselijk lichaam.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het Newcastle University-team bestudeerde monsters van oudere patiënten met terugkerende urineweginfecties en gebruikte geavanceerde technieken om te identificeren dat een bacterie zijn celwand kan verliezen – het gemeenschappelijke doelwit van veel groepen antibiotica.

Het onderzoek van het Errington-lab, dat zijn hoofdstroom in gang zet door na te denken over het vermogen van bacteriën om te overleven zonder een celwand, bekend als “L-form switching”, is vandaag gepubliceerd in Nature Communications.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft antibioticaresistentie geïdentificeerd als een van de grootste bedreigingen voor de wereldwijde gezondheid, voedselveiligheid en ontwikkeling van vandaag.

Hoofdauteur, Dr. Katarzyna Mickiewicz onderzoeker aan de universiteit van Newcastle zei:

“Stel je voor dat de muur lijkt op de bacteriën die een hoge-zichtbaarheid jas dragen. Dit geeft ze een regelmatige vorm (bijvoorbeeld een staaf of een bol), maakt ze sterk en beschermt ze, maar maakt ze ook zeer zichtbaar – vooral voor het menselijk immuunsysteem en antibiotica zoals penicilline.

“Wat we hebben gezien, is dat in aanwezigheid van antibiotica de bacteriën in staat zijn om te veranderen van een zeer regelmatige ommuurde vorm naar een volledig willekeurige, celwand-deficiënte L-vorm-toestand, waarbij ze de gele jas afwerpen en zich erin verbergen.

“In deze vorm kan het lichaam de bacteriën niet gemakkelijk herkennen en valt het dus niet aan – en antibiotica ook niet.”

L-vorm – dun maar overleeft

Het onderzoek dat gebruik maakte van monsters verkregen door een samenwerking met clinici in het Newcastle Freeman Hospital deel van Newcastle upon Tyne Hospitals Foundation Trust georganiseerd door Dr. Phillip Aldridge en Dr. Judith Hall toont aan dat wanneer antibiotica aanwezig zijn – zoals bij een patiënt met een UTI als u penicilline of een ander antibioticum tegen de celwand krijgt toegediend – dan kunnen de bacteriën van vorm veranderen en de celwand verliezen, die vaak het doelwit is van het antibioticum.

In een eerdere publicatie, die in 2018 in Cell verscheen (10.1016 / j.cell.2018.01.021), toonde het Errington-team aan dat ons immuunsysteem ook tot op zekere hoogte kan schakelen in L-vorm, maar behandeling met antibiotica is een veel dieper effect. De huidige studie toonde aan dat L-vormen van verschillende bacteriesoorten die typisch geassocieerd zijn met UTI’s, waaronder E. coli, Enterococcus, Enterobacter en Staphylococcus, detecteerbaar waren bij 29 van de 30 bij het onderzoek betrokken patiënten.

In deze L-vorm zijn de bacteriën dun en zwakker, maar sommige overleven en verbergen zich in het lichaam.

Het onderzoek werd ook voor het eerst op video vastgelegd, L-vormige bacteriën geïsoleerd uit een patiënt met UTI die een celwand opnieuw vormden nadat het antibioticum was verdwenen – in slechts 5 uur. Het team was ook in staat om met een directe microscopie in een transparant zebravismodel aan te tonen dat de L-vormomschakeling mogelijk is in de context van het hele levende organisme en niet alleen in kunstmatige omstandigheden in het laboratorium.

Dr. Mickiewicz legde uit:

“Bij een gezonde patiënt zou dit waarschijnlijk betekenen dat de achtergebleven L-vormige bacteriën zouden worden vernietigd door het immuunsysteem van hun gastheren. Maar in een verzwakte of oudere patiënt, zoals in onze monsters, kunnen de L-vormige bacteriën overleven. Ze kunnen dan hun celwand opnieuw vormen en de patiënt wordt opnieuw geconfronteerd met een andere infectie. Dit is misschien wel een van de belangrijkste redenen waarom we mensen met terugkerende urineweginfecties zien.

“Voor artsen kan dit betekenen dat ze een combinatiebehandeling overwegen – dus een antibioticum dat de celwand aanvalt dan een ander type voor alle verborgen L-vormige bacteriën, dus een die zich richt op het RNA of DNA in of zelfs het omliggende membraan.”

Diagnose

Uit het onderzoek bleek ook dat bacteriën in L-vorm moeilijk te identificeren zijn volgens traditionele methoden die in het ziekenhuis worden gebruikt, omdat de gel die wordt gebruikt de bacteriën “laat” springen wanneer ze erin worden gestopt.

Een speciale osmoprotectieve detectiemethode was nodig om de zwakkere L-vormige bacteriën te ondersteunen, zodat ze in het laboratorium konden worden geïdentificeerd.

Het team zal het onderzoek bevorderen met onderzoeken bij patiënten die een behandeling hebben gehad.

Bronnen:

Phys.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Pfizer test nu openlijk giftige vaccins op zwangere vrouwen - het kan ze gewoon niet meer schelen
Next Als het poliovaccin echt een "wonderdoorbraak" was voor de volksgezondheid, waarom zorgt het er dan nog steeds voor dat mensen polio krijgen?

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Elke minuut gaat er een kind dood door deze ziekte. Met deze ontdekking kan het leed voorgoed gestopt worden

Luister naar dit artikel Toen 18 ernstig zieke malariapatiënten uit Congo niet reageerden op medicijnen, gaf de dienstdoende arts hen een nog niet goedgekeurde behandeling met gedroogde bladeren van de

Onderzoek

Wetenschappers ontdekken een chemische verbinding die kan helpen bij het bestrijden van alvleesklierkanker

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben een chemische verbinding gevonden die het immuunsysteem kan helpen bij het bestrijden van alvleesklierkanker. Een recent onderzoek door onderzoekers van de Washington University School

Onderzoek

KANKER IS AL 100 JAAR TE GENEZEN +Recept onder de naam Budwigpapje

Luister naar dit artikel De relatie tussen Kanker, Suiker en Zuurstof (gebrek) Nobelprijs winnaar Otto Warburg ontdekte dat: Kankercellen eigenlijk nauwelijks zuurstof gebruiken. Verder is de verzuring van het lichaam