Natuurlijke remedies voor reumatoïde artritis

Natuurlijke remedies voor reumatoïde artritis

Luister naar dit artikel

Reumatoïde artritis is een verwoestende auto-immuunziekte die maar liefst 1% van de wereldbevolking treft – waaronder alleen al in de VS meer dan 1,3 miljoen mensen. Gewoonlijk kan de westerse geneeskunde alleen risicovolle operaties en toxische farmaceutische ‘behandelingen’ bieden. Maar er is een betere manier om te gaan.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vandaag zullen we verschillende (goed onderzochte) natuurlijke remedies voor reumatoïde artritis aanbieden – die uw biochemie effectief kunnen immunomoduleren, zonder de negatieve bijwerkingen van toxische medicijnen.

Natuurlijke manieren om de effecten van reumatoïde artritis om te keren

EPA en DHA zijn de essentiële bouwstenen tegen ontstekingen die zijn afgeleid van vis en krillolie. Studies ondersteunen dat een combinatie van beide ontstekingen beter bestrijdt dan alleen het ene of het andere te gebruiken.

In feite meldde meer dan 50 procent van de reumapatiënten – in één onderzoek – een vermindering van pijn na het gebruik van beide gedurende slechts drie maanden. Maar je vraagt je misschien af, zijn er natuurlijke COX-2-remmers?

Het korte antwoord is ja. Natuurlijke COX-2-remmende verbindingen verminderen de ontstekingsveroorzakende effecten prostaglandines en cytokines.

Kurkuma, een van mijn favoriete ontstekingsbestrijders, heeft in talloze onderzoeken aangetoond dat het de expressie van COX-2 stopt en degeneratieve veranderingen in botten en gewrichten stopt. Als gevolg van de COX-2 remmende effecten van kurkuma, rapporteren patiënten ook pijnstillende effectiviteit.

Boswellia, moederkruid en rozemarijn zijn slechts enkele van de andere COX-2-remmende kruiden waarvan studies hebben aangetoond dat ze de schadelijke effecten van ontstekingen verminderen. Literatuur ondersteunt dat gestandaardiseerde extracten van deze verbindingen het meeste therapeutische voordeel opleveren in vergelijking met monsters van hele planten.

Vitamine D3 is essentieel voor het bestrijden van ontstekingen en ertegen te beschermen

Vergeleken met een controlegroep rapporteerden artritische deelnemers die gedurende drie maanden een combinatie van vitamine D3 en een anti-reumatische medicamenteuze behandeling gebruikten, hogere pijnverlichting.

Andere studies tonen aan dat vitamine D3 helpt om reumatoïde artritis tekenen en symptomen te ‘remmen’ door T-reg-cellen te moduleren – T-reg-cellen kunnen overactief zijn in auto-immuunziekten zoals reumatoïde.

Bovendien helpt vitamine D3 het niveau van nuttige T-reg-cellen te verbeteren om deze respons in evenwicht te brengen. Vraag uw leverancier om een D-25-hydroxybloedtest uit te voeren om uw vitamine D-waarden te testen.

Zoek naar voedselgevoeligheden en maak gebruik van de kracht van voedseltherapie

Samen met gerichte natuurlijke remedies voor reumatoïde artritis, veroorzaken bepaalde voedingsmiddelen therapeutische effecten die helpen het ontstekingsproces geassocieerd met reumatoïde te bestrijden. Volg deze stappen voordat u bepaalt welke voedingsmiddelen het beste bij u passen:

Elimineer alle verwerkte en verpakte voedingsmiddelen – vooral die welke conserveermiddelen en suiker bevatten.
Overweeg om de meeste granen te verwijderen.
Kies pesticiden en GMO-vrije voedingsmiddelen.
Ontdek voedselallergieën. Bijna al mijn reumapatiënten ervaren gevoeligheden voor gluten, nachtschaduwgroenten en andere granen.
Raadpleeg uw integrale zorgverlener voor uitgebreide allergietesten.

Het verband tussen emotionele problemen en systemische infecties

In mijn klinische praktijk is het niet ongewoon dat ik veel reumapatiënten ontdekte die emotioneel trauma ervoeren als kinderen of soms jonge volwassenen en gedurende die tijd vond er een besmettelijk proces plaats, bijna griepachtig, rapporteerden de meesten.

Als u reumatoïde artritis ervaart, overweeg dan om deze mogelijkheid met uw integrale zorgverlener te bespreken om uw genezing te leiden in een nog krachtiger, immuunbevorderende richting.

Over de auteur: Christine M. Dionese L.Ac, MSTOM is een integrerende gezondheidsexpert, medisch journalist en voedselschrijver. Ze heeft haar carrière gewijd aan het helpen van anderen om de wetenschap van geluk en de krachtige effecten ervan op de menselijke gezondheid te begrijpen. Christine beoefent, schrijft en spreekt over functionele omgevingsgeneeskunde, gepersonaliseerde geneeskunde en epigenetica, voedselwetenschap en duurzaam leven.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hoe deze Griekse eilandbewoners dementie kunnen voorkomen
Next Is bij u de diagnose MS (multiple sclerose) gesteld? Mogelijk hebt u een second opinion nodig vanwege een verkeerde diagnose

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

8 groenten die je opnieuw en opnieuw kunt laten groeien

Luister naar dit artikel Jaarlijks gooien wij duizenden kilo’s aan voedsel weg. Zonde, want aardig wat voedingsmiddelen kun je hergebruiken. Andere voedingsmiddelen kun je weer invriezen en weer andere kun

Natuurlijk

Magnesium: het perfecte supplement voor mensen met fibromyalgie

Luister naar dit artikel Op zoek naar een natuurlijke aanpak die de pijnlijke en uitputtende symptomen van fibromyalgie effectief verlicht? Het nemen van magnesiumsupplementen is een geweldige manier om met

Natuurlijk

Chlorella gezond – 7 gezondheidsvoordelen van Chlorella

Luister naar dit artikel Chlorella is bijzonder gezond en het wordt dan ook niet zonder reden een superfood genoemd. Het is rijk aan eiwitten en omega 3 vetzuren. Chlorella bevat