Chiropractor moet 100k betalen om anti-vax overtuiging

Chiropractor moet 100k betalen om anti-vax overtuiging

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Dena Churchill, een Canadese chiropractor, voorheen gevestigd in Halifax, Nova Scotia, is veroordeeld tot het betalen van 100.000 dollar als schikking met het Nova Scotia College of Chiropractors (NSCC) vanwege haar publiekelijk geuite anti-vaccinatie standpunten. Dr. Churchill heeft 10 jaar om het volledige bedrag te betalen, maar de eerste 30.000 moeten tegen 2022 worden betaald.

Het onderzoek naar Dr. Churchill begon in mei 2018 en omvatte berichten van haar persoonlijke website (toen drsexymom, momenteel healthtruth.org) en gedachten geuit op een facebookpagina waar ze zichzelf promoot als een ‘innovator in de gezondheid en het welzijn van vrouwen’. Dr. Churchill gaf vrijwillig haar chiropractorenvergunning op in januari 2019 en gaf toe dat ze ‘professioneel incompetent was als gevolg van incompetentie als gevolg van mentale arbeidsongeschiktheid’. In mei bereikte ze een schikking met de NSCC. Het laatste stukje van de puzzel waren de vergoedingen die haar is opgedragen aan haar regulerende instantie.

Waar ze voor betaalt

Het grootste deel van de vergoedingen waartoe Dr. Churchill is veroordeeld, zijn die van de hoorzittingscommissie. Deze omvatten de kosten van het eigenlijke onderzoek, de hoorzittingscommissie, advocatenkosten en aanklachten tegen de verweerder. Het definitieve bedrag van de betalingsovereenkomst van 100.000 dollar is een vermindering van de 178.831,34 dollar aan vergoedingen die de NSCC in de loop van dit onderzoek heeft gemaakt, hoewel het aanvankelijk voorgestelde grotere bedrag een last omvat die Dr. Churchill al had verrekend.

Buiten de norm

De commissie van de NSCC was vrij krachtig in het veroordelen van het gedrag van Dr. Churchill. In hun beslissing schreven ze:

Het gedrag van Dr. Churchill bracht het beroep van chiropractie in diskrediet … Dr. Churchill heeft geen spijt betuigd. Er is oprechte bezorgdheid dat ze onbestuurbaar is. ‘

Als lid van een professionele organisatie is Dr. Churchill gebonden aan de wetten en voorschriften van die organisatie. Ze werd meerdere keren gevraagd om anti-vaccinatieposten uit haar sociale media-accounts te verwijderen, een daad die de noodzaak voor deze hele regeling zou hebben geëlimineerd als ze het had gedaan. Nu betaalt ze de prijs voor haar geloof.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Je moet stoppen met het geven van fluoride tandpasta aan je kinderen, aldus deze arts
Next 6 verrassende gezondheidsfeiten over watermeloen die je niet kent

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

HET EINDIGT NOOIT: hoeveel doses vaccin zullen worden gepusht voor elke nieuwe coronavirusmutatie?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Media blackout: Franse artsen zetten vraagtekens bij veiligheid van vaccinaties

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Elke minuut gaan 5 mensen onnodig dood in ziekenhuizen, vaak door arrogantie artsen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat