Chiropractor moet 100k betalen om anti-vax overtuiging

Chiropractor moet 100k betalen om anti-vax overtuiging

Luister naar dit artikel

Dena Churchill, een Canadese chiropractor, voorheen gevestigd in Halifax, Nova Scotia, is veroordeeld tot het betalen van 100.000 dollar als schikking met het Nova Scotia College of Chiropractors (NSCC) vanwege haar publiekelijk geuite anti-vaccinatie standpunten. Dr. Churchill heeft 10 jaar om het volledige bedrag te betalen, maar de eerste 30.000 moeten tegen 2022 worden betaald.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het onderzoek naar Dr. Churchill begon in mei 2018 en omvatte berichten van haar persoonlijke website (toen drsexymom, momenteel healthtruth.org) en gedachten geuit op een facebookpagina waar ze zichzelf promoot als een ‘innovator in de gezondheid en het welzijn van vrouwen’. Dr. Churchill gaf vrijwillig haar chiropractorenvergunning op in januari 2019 en gaf toe dat ze ‘professioneel incompetent was als gevolg van incompetentie als gevolg van mentale arbeidsongeschiktheid’. In mei bereikte ze een schikking met de NSCC. Het laatste stukje van de puzzel waren de vergoedingen die haar is opgedragen aan haar regulerende instantie.

Waar ze voor betaalt

Het grootste deel van de vergoedingen waartoe Dr. Churchill is veroordeeld, zijn die van de hoorzittingscommissie. Deze omvatten de kosten van het eigenlijke onderzoek, de hoorzittingscommissie, advocatenkosten en aanklachten tegen de verweerder. Het definitieve bedrag van de betalingsovereenkomst van 100.000 dollar is een vermindering van de 178.831,34 dollar aan vergoedingen die de NSCC in de loop van dit onderzoek heeft gemaakt, hoewel het aanvankelijk voorgestelde grotere bedrag een last omvat die Dr. Churchill al had verrekend.

Buiten de norm

De commissie van de NSCC was vrij krachtig in het veroordelen van het gedrag van Dr. Churchill. In hun beslissing schreven ze:

Het gedrag van Dr. Churchill bracht het beroep van chiropractie in diskrediet … Dr. Churchill heeft geen spijt betuigd. Er is oprechte bezorgdheid dat ze onbestuurbaar is. ‘

Als lid van een professionele organisatie is Dr. Churchill gebonden aan de wetten en voorschriften van die organisatie. Ze werd meerdere keren gevraagd om anti-vaccinatieposten uit haar sociale media-accounts te verwijderen, een daad die de noodzaak voor deze hele regeling zou hebben geëlimineerd als ze het had gedaan. Nu betaalt ze de prijs voor haar geloof.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Je moet stoppen met het geven van fluoride tandpasta aan je kinderen, aldus deze arts
Next 6 verrassende gezondheidsfeiten over watermeloen die je niet kent

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

‘Food as medicine’-restaurant

Luister naar dit artikel Op het Food Matters Live-congres zijn honderden ondernemers te vinden die hun product of bedrijf onder de aandacht willen brengen. Verstopt tussen grote stands met grote

Nieuws

Nieuwe studie zegt dat mensen met bloedgroep A meer kans hebben om het coronavirus op te lopen

Luister naar dit artikel Mensen met bloedgroep A hebben een significant hoger risico om geïnfecteerd te raken door het coronavirus dan mensen met andere bloedgroepen. Ondertussen hebben degenen met type

Onderzoek

Hartchirurgie is twee keer zo riskant voor vrouwen; uitkomsten van aorta-chirurgie hebben een hoger risico op complicaties en beroertes dan mannen

Luister naar dit artikel Een nieuwe studie waarschuwde dat vrouwen tijdens operaties meer gevaar lopen om de aorta te repareren dan mannen. Vrouwelijke patiënten die een aorta-operatie ondergaan, lopen een