Waarom zijn er geen artsen die Kurkuma voorschrijven als het zo therapeutisch is?

Waarom zijn er geen artsen die Kurkuma voorschrijven als het zo therapeutisch is?

Luister naar dit artikel

Een van de grootste triomfen van de biomedische wetenschap van vandaag is zijn rol in het valideren van oude helende modaliteiten die lang vóór de komst van de wetenschap, en zelfs de geschiedenis zelf vastlegden, “mondeling” van generatie op generatie werden doorgegeven in de enorme hoeveelheid folkloristische medische kennis die nog steeds de basis vormt voor de meerderheid van de primaire gezondheidszorg in de wereld. Deze zogenaamde “natuurlijke” of “alternatieve” modaliteiten, waaraan onze soort zijn huidige overleving te danken heeft. Na eeuwen van afhankelijkheid van hen, krijgen steeds meer de mannen en vrouwen in witte labjassen met de bedoeling om de mysteries te ontsluiten van hoe ze werken steeds meer de aandacht, en in veel gevallen, waarom ze beter werken dan gepatenteerde, synthetische, op chemicaliën gebaseerde medicijnen. Er bestaat vandaag de dag geen beter voorbeeld hiervoor dan kurkuma.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het immense onderzoeksorgaan dat de informatie voor de preventie en behandeling van ziekten substantieert

In de loop van de afgelopen zeven jaar hebben we meer dan 2700 onderzoeken geïnventariseerd die de gezondheidsvoordelen van kurkuma (of componenten daarvan) in ziektepreventie en -behandeling onderzoeken, en een verbazingwekkende 800+ verschillende ziektes ontdekken die van waarde kunnen zijn bij het verbeteren. De complexiteit van deze stof bij het moduleren van meer dan 150 biologische routes in het lichaam, tegelijkertijd, op een manier die bijna altijd positieve resultaten oplevert, is gewoon verbazingwekkend en zou geïnterpreteerd kunnen worden als een voorbeeld van een soort van plantintelligentie, zo niet ook van interspeciale compassie tussen de planten- en dierenrijk.

Het onderzoek blijft zich opstapelen, met een nieuw gepubliceerd onderzoek dat over een paar dagen aan Medline wordt toegevoegd; vanaf het schrijven van dit artikel zijn er meer dan 9.000 gepubliceerde studies over het onderwerp. Onze database over kurkuma is zelfs zo groot geworden dat het een hele server kost om de gegevens te laden voor professionele leden die dynamische filtering uitvoeren op studietype, datum, enz.

Onze vaste volgers weten dat we uitgebreid verslag doen van het bewijs dat kurkuma, en in het bijzonder het goudkleurige polyfenol dat bekendstaat als curcumine, bevat, superieur is aan een breed scala aan geneesmiddelen, zowel wat betreft veiligheid als effectiviteit. Enkele van de meest aansprekende voorbeelden staan hieronder:

Ziekte van Alzheimer: Kurkuma produceert ‘opmerkelijk’ herstel bij patiënten met de ziekte van Alzheimer
Antibioticum-resistente infectie: kan Kurkuma ons redden van ‘Nightmare Bacteria’ van de CDC?
Mondgezondheid: kurkuma superieur aan chemisch mondwater bij het verbeteren van de mondgezondheid
Welbevinden Ondersteuning: Kurkuma: een wellnessbevorderende tonus bij lage doseringen, onthult Research
Reumatoïde artritis: kurkuma-extract superieur gevonden tegen blockbuster-medicijn tegen reumatoïde artritis
Maligniteit bij kanker: extract van kurkuma onttrokken aan de wortel bestrijd oorzaak van kanker Maligniteit
Cardiovasculaire Ziekte: Hartversterkende eigenschappen van kurkuma bevestigd in New Diabetes Study

Dit is slechts een hele kleine subset van beschikbare studies die de uitzonderlijke veelzijdigheid van kurkuma (curcumine) in ziektepreventie en -behandeling aantonen. U kunt meer van dergelijk onderzoek doorzoeken in de Turmeric Research-database.

https://youtu.be/dQBIZ937F0g

Waarom Kurkuma geen FDA-goedkeuring heeft ontvangen

Gezien de enorme hoeveelheid gegevens die vandaag beschikbaar is om de gezondheidsbevorderende effecten van dit veilige en beproefde culinaire ingrediënt te ondersteunen, zou u denken dat de overheid het gebruik ervan zou toestaan om ziekten te voorkomen, behandelen of genezen – de technische criteria voor iets worden gedefinieerd als een legitiem “medicijn” door de FDA. Inderdaad, de missie van de FDA omvat de volgende doelstelling:

De FDA is ook verantwoordelijk voor het bevorderen van de volksgezondheid door te helpen innovaties te versnellen die geneesmiddelen effectiever, veiliger en betaalbaarder maken en door het publiek te helpen de juiste, op wetenschap gebaseerde informatie te krijgen die ze nodig hebben om geneesmiddelen en voedingsmiddelen te gebruiken om hun Gezondheid.”

Wanneer iets zo veilig, zo betaalbaar, zo grondig getest in een veelheid van culturen, zoveel bewijs heeft dat aantoont dat het in staat is om lijden te verlichten, is het niet erg onethisch om het niet te gebruiken, vooral in gevallen waar conventionele behandelingen falen ?

Helaas, de FDA vereist dat onbetaalbaar dure klinische proeven worden uitgevoerd om het wettelijke recht te verlenen aan de bevolking om te worden behandeld door medicinale stoffen van welke aard dan ook. In feite vereiste het door de FDA goedgekeurde medicijn op de markt tussen de vier tot elf miljard dollar aan kapitaal om te worden geïnvesteerd aan de voorkant. Niet-geoctrooieerde stoffen, ongeacht hoe goed ze werken om positieve gezondheidsresultaten te produceren, zijn uiteraard niet in staat om een return on investment te produceren, omdat ze geen exclusiviteit op de markt bieden. Economische overwegingen (dat wil zeggen winstmotieven) zijn daarom de voornaamste reden waarom natuurlijke geneeskunde nog steeds alleen wordt uitgeoefend buiten de metershoge muren van de medische industrie.
Hoe kwamen we tot deze duidelijk cognitief dissonante plaats in de tijd? Ik heb een aantal van deze kwesties behandeld in een vorig artikel, Waarom de wet het medicinale gebruik van natuurlijke stoffen verbiedt, “kijkend naar een van de historische wortels van de impasse:

Het is een interessante voetnoot in de geschiedenis dat kort na de Onafhankelijkheidsverklaring het Congres verklaarde dat natuurlijke stoffen, b.v. water of zout, waren Gods geschenk aan de mensheid en daarom zouden producten van de natuur moeten worden beperkt in hun octrooibescherming. Hoewel dit een nobele verklaring was, is het feitelijk gebruikt tegen degenen wiens rechten het zou beschermen. Het heeft private belangen gedwongen om natuurlijke stoffen synthetisch te veranderen – bijvoorbeeld het snelgroeiende biotechveld van recombinant DNA-technologie, d.w.z. genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) – alleen omdat het hen eigendoms- / patentrechten garandeert. ”

En dus, omdat natuurlijke stoffen een door God gegeven geschenk zijn [voeg het woord “Natuurgegeven” toe als je dat verkiest], gratis beschikbaar zonder vervalsing om te gebruiken voor de behandeling en zelfs genezing van ziekte, het medische systeem – wiens huidige focus is winstgevend van de ziekte af in plaats van het lijden te verlichten – doet alles om het gebruik ervan te vermijden, zelfs het uitstoten en / of bestraffen van die medische professionals die het gebruik ervan opnemen in hun praktijk. Evenzo sleutelen geactiveerde farmaceutische belangen aan natuurlijke loodverbindingen om ze zodanig te veranderen dat ze worden omgezet in xenobiotische chemicaliën, die vrijwel hun toxiciteit garanderen, en hun latere FDA-goedkeuring als een nieuwe, octrooieerbare chemische stof maken, equivalent aan de doodssteek .

Deze situatie heeft een grote breuk veroorzaakt tussen degenen die geloven dat de overheid de autoriteit zou moeten hebben om ons te vertellen wat we medisch gezien wel en niet kunnen doen, en degenen die geloven dat het ons aangeboren recht is om voedsel of natuurlijke stoffen te kiezen om ziekten te voorkomen of te behandelen ongeacht van wat de staat juridisch acht. Vanzelfsprekend sta ik aan de kant van gezondheidsvrijheid. Zolang datgene wat je voor jezelf wilt doen niemand kwaad doet, moet dat keuzerecht als onschendbaar en heilig worden beschouwd. Eerlijk gezegd, kurkuma schaadt niemand anders dan de bankrekeningen van farmaceutische bedrijven. Uiteindelijk is het zeer onethisch voor de medische instelling om lippendienst te bewijzen aan evidence-based geneeskunde, en een oogje dicht te knijpen voor het verzamelde onderzoek dat deze specerij, en de 1.700 andere natuurlijke stoffen die we hebben geïndexeerd in onze database, geen legitieme waarde hebben als behandelingen voor het brede scala aan kwalen die nu leden van onze samenleving teisteren.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Geheugen en hoe CBD het beïnvloedt
Next 'Mystieke' psychedelische samenstelling gevonden in normale hersens

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

17 wetenschappelijk onderbouwde voordelen van omega 3-vetzuren

Luister naar dit artikel Omega 3-vetzuren zijn heel belangrijk. Ze kunnen allerlei zeer grote gezondheidsvoordelen opleveren voor je lichaam en hersenen. Weinig voedingsstoffen zijn zo uitgebreid bestudeerd als omega 3-vetzuren. Hierna volgen

Natuurlijk

10 Redenen waarom je nooit augurkensap in de gootsteen mag weggieten.

Luister naar dit artikel Augurken zijn heerlijk, sappig, hartig en zuur. Ze zijn fantastisch op de boterham, met kaas of gewoon uit het vuistje. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Natuurlijk

Deze vitamine doodt kankercellen en voorkomt dat ze zich kunnen vermenigvuldigen

Luister naar dit artikel Hoewel er veel geld wordt gepompt in kankeronderzoek, blijft de ziekte wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Veel therapieën bestaan uit een combinatie van chemotherapie en