Hoe een goede mondhygiëne een beroerte helpt voorkomen

Hoe een goede mondhygiëne een beroerte helpt voorkomen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Heb je je wel eens gerealiseerd dat epidemiologische gegevens aangeven dat een derde van de Amerikanen nooit flossen? Dit toezicht op mondhygiëne kan een stuk problematischer zijn dan u denkt, vooral als u zich zorgen maakt over uw cardiovasculaire systeem.

Hier is hoe: Het is al lang bewezen dat een goede mondhygiëne je risico op tandvleesaandoeningen (gingivitis) kan verminderen. Het is ook gezond voor het hart, omdat bacteriën in je mond via beschadigde tanden en tandvlees in je bloed kunnen terechtkomen en je hart en bloedvaten infecteren.

Nu werpt nieuw onderzoek van de peer-reviewed Journal of the American Heart Association een fel licht op precies dit mechanisme en de ernst van de impact ervan.

Hersenen bloedstolsels in beroerteslachtoffers besmet met orale bacteriën, onthullen nieuwe studies

Je hebt misschien al eerder gehoord van de connectie tussen ‘mind-body’. Maar heb je ooit gehoord van de “mind-mouth” -verbinding? Nooit zou dit meer waar kunnen zijn dan voor mensen die een beroerte of “hersenaanval” hebben gehad.

Onderzoekers van de universiteit van Tampere in Finland analyseerden de bloedstolsels (trombi of de enkelvoudige trombus) van acute 75-taktslachtoffers. Bijna 8 van de 10 van deze personen had DNA in hun monsters dat consistent was met orale bacteriën, waaronder de algemene Streptococcus mitis.

Verbazingwekkend genoeg waren er meer orale bacteriën in de bloedstolselmonsters vergeleken met bloed dat elders uit deze patiënten werd genomen! Of dit erop wijst dat orale bacteriën een beroerte veroorzaken of er gewoon mee gecorreleerd zijn, de algemene consensus is duidelijk:

Orale bacteriën “dragen bij aan de progressie en trombotische gebeurtenissen van cerebrovasculaire ziekten.”

Met andere woorden: niet zorgen voor uw mondgezondheid door spot-on mondhygiëne is schadelijke bacteriën een vrije doorgang geven naar de rest van uw lichaam … waar zij ernstige problemen kunnen veroorzaken!

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gember kan mensen met een leveraandoening helpen
Next Moet je je longen reinigen? Natuurlijke manieren om uw ademhalingsgezondheid te verbeteren

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Zonder dit gen zul je geen kanker krijgen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

De ene ruziemaker is de andere niet: bedreigt jouw ruziestijl je gezondheid?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Suikerachtige westerse diëten voeden nieuw ontwikkelde superbacterie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat