Darmbacteriën geassocieerd met chronische pijn voor de eerste keer

Darmbacteriën geassocieerd met chronische pijn voor de eerste keer

Luister naar dit artikel

Wetenschappers hebben een verband gevonden tussen een ziekte met chronische pijn en veranderingen in het darmmicrobioom.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Fibromyalgie treft 2-4 procent van de bevolking en heeft geen bekende remedie. Symptomen zijn vermoeidheid, verminderde slaap en cognitieve problemen, maar de ziekte wordt het duidelijkst gekenmerkt door wijdverspreide chronische pijn. In een artikel dat vandaag in het tijdschrift Pain is gepubliceerd, heeft een in Montreal gevestigd onderzoeksteam voor de eerste keer aangetoond dat er veranderingen zijn in de bacteriën in de gastro-intestinale tractus van mensen met fibromyalgie. Ongeveer 20 verschillende soorten bacteriën werden gevonden in grotere of kleinere hoeveelheden in de microbiomen van deelnemers die leden aan de ziekte dan in de gezonde controlegroep.

Grotere aanwezigheid of afwezigheid van bepaalde soorten bacteriën

“We hebben een reeks technieken gebruikt, waaronder kunstmatige intelligentie, om te bevestigen dat de veranderingen die we zagen in de microbiomen van fibromyalgiepatiënten niet werden veroorzaakt door factoren zoals dieet, medicatie, fysieke activiteit, leeftijd, enzovoort, waarvan bekend is dat ze van invloed zijn op het microbioom, “zegt Dr. Amir Minerbi, van de Alan Edwards Pain Management Unit van het McGill University Health Center (MUHC), en eerste auteur op de studie. Het team omvatte ook onderzoekers van McGill University en Université de Montréal evenals anderen van het Research Institute van de MUHC.

Dr. Minerbi voegt hieraan toe: “We ontdekten dat fibromyalgie en de symptomen van fibromyalgie – pijn, vermoeidheid en cognitieve problemen – meer dan alle andere factoren bijdragen aan de variaties die we zien in de microbiomen van mensen met de ziekte. We zagen ook dat de ernst van de symptomen van een patiënt direct verband hield met een verhoogde aanwezigheid of een meer uitgesproken afwezigheid van bepaalde bacteriën – iets dat nog nooit eerder is gemeld. ”

Zijn bacteriën gewoon de markers van de ziekte?

Op dit moment is het niet duidelijk of de veranderingen in darmbacteriën die worden gezien bij patiënten met fibromyalgie gewoon markers van de ziekte zijn of dat ze een rol spelen bij het veroorzaken ervan. Omdat de ziekte een cluster van symptomen omvat, en niet alleen pijn, zal de volgende stap in het onderzoek zijn om te onderzoeken of er soortgelijke veranderingen zijn in het darmmicrobioom in andere aandoeningen waarbij chronische pijn voorkomt, zoals lage rugpijn, hoofdpijn en neuropathische pijn. .

De onderzoekers zijn ook geïnteresseerd in het onderzoeken of bacteriën een oorzakelijke rol spelen in de ontwikkeling van pijn en fibromyalgie. En of hun aanwezigheid uiteindelijk kan helpen bij het vinden van een remedie, en het proces van diagnose bespoedigen.

Bevestiging van een diagnose en volgende stappen om een remedie te vinden

Fibromyalgie is een ziekte die moeilijk te diagnosticeren is gebleken. Patiënten kunnen zo lang als 4 tot 5 jaar wachten om een definitieve diagnose te krijgen. Maar dit kan op het punt staan te veranderen.

“We hebben grote hoeveelheden gegevens doorgenomen en 19 soorten geïdentificeerd die zijn toegenomen of afgenomen bij personen met fibromyalgie”, zegt Emmanuel Gonzalez, van het Canadian Center for Computational Genomics en het Department of Human Genetics van McGill University. “Door computer learning te gebruiken, kon onze computer een diagnose stellen van fibromyalgie, alleen gebaseerd op de samenstelling van het microbioom, met een nauwkeurigheid van 87 procent. Naarmate we voortbouwen op deze eerste ontdekking met meer onderzoek hopen we deze nauwkeurigheid te verbeteren, mogelijk een stapsgewijze verandering in de diagnose. ”

“Mensen met fibromyalgie lijden niet alleen aan de symptomen van hun ziekte, maar ook aan de moeilijkheid van familie, vrienden en medische teams om hun symptomen te begrijpen,” zegt Yoram Shir, de senior auteur op het papier die de directeur is van de Alan Edwards Pain Management Unit bij de MUHC en een Associate Investigator van het BRaiN-programma van de RI-MUHC. “Als pijnartsen zijn we gefrustreerd door ons onvermogen om te helpen en deze frustratie is een goede brandstof voor onderzoek. Dit is het eerste bewijs, tenminste bij mensen, dat het microbioom een effect kan hebben op diffuse pijn, en we hebben echt nieuwe manieren nodig om naar chronische pijn te kijken. ”

Hoe het onderzoek werd gedaan

Het onderzoek was gebaseerd op een cohort van 156 personen in het gebied van Montreal, van wie er 77 aan fibromyalgie lijden. Deelnemers aan het onderzoek werden geïnterviewd en gaven ontlasting, bloed, speeksel en urinemonsters, die vervolgens werden vergeleken met die van gezonde controlepersonen, van wie sommigen in hetzelfde huis woonden als de fibromyalgiepatiënten of hun ouders, nakomelingen of broers en zussen waren.

De volgende stappen van de onderzoekers zullen zijn om te zien of ze vergelijkbare resultaten krijgen in een ander cohort, misschien in een ander deel van de wereld, en om studies in dieren te doen om te ontdekken of veranderingen in bacteriën een rol spelen in de ontwikkeling van de ziekte.

Bronnen:

McGill University
Lost Empire Herbs
Journal Article

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Watermeloen hydrateert, ontgift effectief en reinigt het hele lichaam op cellulair niveau
Next Tijdige afgifte van kurkuma stopt de groei van kankercellen

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

10 redenen waarom melk niet goed voor je is

Luister naar dit artikel Melk werd lange tijd gepromoot als gezondheidsdrankje. Het bevat essentiële vitamines en mineralen als fosfor en calcium. Een glas melk houdt je botten sterk en gezond, zo werd gedacht.

Onderzoek

Gevaccineerde kinderen zijn zieker. Dit overtuigende bewijs toont het aan

Luister naar dit artikel Professor Anthony R. Mawson van de Jackson State University in Mississippi heeft een tweetal papers over vaccinatie en neurologische aandoeningen gepubliceerd in het Journal of Translational

Onderzoek

Gerichte echografie vernietigt kankercellen: onderzoek

Luister naar dit artikel Het onderzoek bevindt zich nog in een vroeg stadium, maar wetenschappers zeggen dat ze een echografie-techniek met lage intensiteit hebben ontwikkeld die kankercellen doodt zonder gezonde