Een recept dat u zich kunt veroorloven: elke dag 30 minuten lopen kan uw bloeddruk net zo veel verminderen als een pil

Een recept dat u zich kunt veroorloven: elke dag 30 minuten lopen kan uw bloeddruk net zo veel verminderen als een pil

Luister naar dit artikel

Zelfs de geringste aanraking met hoge bloeddruk kan genoeg zijn om veel mensen bang te maken om bloeddrukmedicatie te nemen. Een hoge bloeddruk kan immers leiden tot hartziekten en verhoogt het risico op een hartaanval of beroerte. Onderzoekers hebben echter een nog betere manier gevonden om uw bloeddruk onder controle te krijgen, en het is iets dat u nu kunt doen zonder een bezoek aan uw arts.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Slechts een half uur beweging elke ochtend kan net zo effectief zijn om uw bloeddruk de rest van de dag net zoveel te verlagen als met medicatie. Dit is volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van de University of Western Australia in Perth en gepubliceerd in het tijdschrift Hypertension. Dertig minuten lichaamsbeweging lijkt misschien veel als je momenteel zit, maar het goede nieuws is dat het niet bijzonder inspannend hoeft te zijn om effectief te zijn.

In de studie kreeg een groep mannen en vrouwen van 55 tot 80 jaar de opdracht om drie verschillende plannen te volgen, met ten minste zes rustdagen daartussenin. De eerste was om acht uur onafgebroken te zitten. De tweede duurde een uur zitten voordat een half uur van matige intensiteit op een loopband liep, gevolgd door 6,5 uur zitten. Het derde plan betrof een uur zitten voor een halfuur looptraining net als het tweede plan, alleen de volgende 6,5 uur zitten werden elk half uur onderbroken met drie minuten lichtintensiteit. De maaltijden van de deelnemers waren allemaal hetzelfde.

Zowel mannen als vrouwen die deelnamen aan de oefenplannen genoten lagere bloeddruk dan wanneer ze niet oefenden, en het effect was vooral uitgesproken in termen van hun systolische bloeddruk (het hoogste cijfer in bloeddruk). Dit is een maat voor de druk in de bloedvaten terwijl het hart klopt en wordt beschouwd als een betere voorspeller van hartproblemen dan de maat van de druk in de bloedvaten terwijl het hart in rust is, wat bekend staat als diastolische bloeddruk (het onderste getal ).

De onderzoekers concludeerden dat de verlaging van de gemiddelde systolische bloeddruk na inspanning vergelijkbaar was met de bloeddruk die werd gezien bij het gebruik van anti-hypertensieve medicatie.

Hoewel iedereen de voordelen van oefening op hun bloeddrukwaarden genoot, merkten vrouwen ook extra voordelen op tijdens het plan dat gedurende de dag drie minuten durende wandelingen toevoegt; dit effect was minder uitgesproken bij mannen. De onderzoekers weten niet precies wat het verschil veroorzaakt, maar ze geloven dat dit te maken kan hebben met de adrenaline-reacties op lichaamsbeweging bij mannen versus vrouwen.

Alle voordelen, geen van de risico’s

Elke dag een pil slikken vereist zeker veel minder inspanning dan een wandeling van een half uur of een andere oefening, maar als je bloeddrukmedicatie neemt, betaal je een prijs voor dat gemak in termen van je gezondheid. De bijwerkingen van de meest voorkomende bloeddrukpillen zijn diarree, nervositeit, zwakte, obstipatie, slaperigheid, misselijkheid, hoofdpijn, braken en erectiestoornissen. Eén type bloeddrukgeneesmiddel, bètablokkers, is gekoppeld aan een hoger sterftecijfer en een verhoogd diabetesrisico. Deze medicijnen kunnen ook het risico op een beroerte dramatisch verhogen.

Vergelijk dit met oefening met een gemiddelde intensiteit zoals lopen. Niet alleen kan het uw bloeddruk onder controle houden, maar het kan ook uw algehele gezondheid verbeteren, helpen bij gewichtsbeheersing en uw humeur stimuleren. Waarom de risico’s van bloeddrukmedicijnen aangaan wanneer een eenvoudige, natuurlijke en veilige oplossing bestaat die uw geest, lichaam en geest ten goede komt?

Bronnen:

DailyMail.co.uk

NewScientist.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 10 giftige chemicaliën om te vermijden in producten voor persoonlijke verzorging
Next Diabetes type 2 terugdraaien

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Opgelet: emulgatoren in margarine en ijs gelinkt aan ziekte van Crohn en andere ontstekingsziekten

Luister naar dit artikel Stoffen die veelvuldig worden toegevoegd aan ijs, margarine, verpakt brood en veel ander bewerkt voedsel kunnen verschillende ontstekingsziekten veroorzaken, waaronder colitis ulcerosa en de ziekte van

Onderzoek

Skinny jeans kan rugpijn veroorzaken

Luister naar dit artikel Niet hoge hakken of een te zware handtas, maar skinny jeans blijken het meest belastend voor de rug. De populaire jeans beïnvloedt de houding en dat

Onderzoek

Hersenbeeldstudies onthullen hersenschade veroorzaakt door pesticiden van organofosfaat

Luister naar dit artikel Naarmate alarmerende informatie bekend wordt over organofosfaatvergiftiging bij mensen, beginnen steeds meer mensen hun bezorgdheid te uiten over het gebruik van pesticiden, insecticiden en andere landbouwchemicaliën.