Cannabis is veelbelovend voor de behandeling van chronische ontstekingen en pijn

Cannabis is veelbelovend voor de behandeling van chronische ontstekingen en pijn

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Cannabis biedt een natuurlijke manier om chronische ontstekingen en pijn geassocieerd met verschillende ziekten te verlichten. Onderzoekers die de wortels van de plant hebben onderzocht, melden dat ze aanzienlijke ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen vertonen.

Bijna elk onderdeel van de cannabisplant wordt op de een of andere manier gebruikt, met name de bloemen, bladeren, zaden, stengels en harsklieren. Sommige van hun toepassingen omvatten vezelmateriaal, voedsel, brandstof en kruidengeneesmiddelen.

De Romeinse natuuronderzoeker Plinius de Oudere verstrekte de eerdere documentatie over medicinale toepassingen van cannabiswortels in 77 na Christus. Veel andere traditionele geneesmiddelsystemen uit de hele wereld noemden preparaten die gemaakt werden uit dit specifieke deel van de plant.

Hedendaagse wetenschappelijke literatuur over wortels van medicinale cannabis is schaars. Onderzoekers van Biotech Company PHYTECS en Ryz Rémi, producent van biologische huidverzorgingsproducten, besloten om de medische geschiedenis en traditionele toepassingen van cannabiswortels samen te stellen. Ze behandelden ook de bestaande farmacologische informatie over de chemische verbindingen in de wortels.

Het medicinale gebruik van cannabiswortels omvat pijnstillende en ontstekingsremmende toepassingen

Bij gebruik als kruidengeneesmiddel worden cannabiswortels omgezet in een afkooksel van heet water voor orale consumptie of op de huid aangebracht als een kompres. Andere manieren zijn het mengen van wijn met gemalen cannabis in plaats van heet water of het combineren van plantaardig materiaal met boter en vet, dat dient als orale en plaatselijke medicatie.

Traditionele geneeskunde schrijft cannabiswortel voor voor brandwonden, eelt, koorts, jicht, infecties, ontsteking en gewrichtspijn. Beoefenaars bedienen het aan vrouwen die moeilijkheden hebben gehad met de bevalling of leden aan postpartumbloedingen.

Cannabiswortel werkt ook als braakmiddel dat braken aanmoedigt en een anti-emeticum dat ongecontroleerd braken vermindert. Dierenartsen gebruiken het ook als een vermicide.

Analyses van de actieve chemische verbindingen in cannabiswortels zagen de aanwezigheid van epifriedelanol en friedelin. Grote hoeveelheden van de twee triterpenoïden verschenen in algen, korstmossen, mossen en planten. Ze waren ook aanwezig in steenkool en minerale was. Onderzoekers hebben nog geen succes gemeld bij het isoleren van epifriedlanol of friedelin van de wortels.

Friedelin geëxtraheerd uit niet-cannabisbronnen vertoonde vele activiteiten in vivo en in vitro. Het werkte als een pijnstiller en ontstekingsremmend. Het had ook antioxiderende, antipyretische, cytotoxische, oestrogene en hepatoprotectieve eigenschappen.

Historische gegevens identificeren cannabiswortel als een remedie voor tumoren. In het verleden omvatte dit “tumor” abces, pijn, zwelling of zweer op het lichaam. Deze vorige historische definitie omvatte ontstekingen van de gewrichten. Alleen in moderne tijden werd de term “tumor” beperkt tot kankergerelateerde formaties.

Cannabiswortels kunnen pijn verlichten, ontstekingen verminderen en meer

Bovendien vonden studies carvon en dihydrocarvon in de essentiële olie van wilde cannabiswortels uit Jammu, India. Geïdentificeerd door hun muntachtige geur, waren deze monoterpenen ook aanwezig in de essentiële oliën van groene munt en dille.

Carvon en dihydrocarvon vertoonden antinociceptieve eigenschappen. Ze remden de detectie van stimuli die samenhangen met pijn. Onderzoekers evalueerden het mogelijke gebruik van de monoterpenen als natuurlijke pijnstillers voor patiënten die lijden aan artrose.

Andere verbindingen in cannabiswortels omvatten N- (p-hydroxy-P-fenylethyl) -p-hydroxy-trans-cinnamamide, cannabisativine en anhydrocannabisativine. Hoewel gegevens over cannabisativine en anhydrocannabisativine niet bestonden, bleek N- (p-hydroxy – β-fenylethyl) -p-hydroxy-trans-cinnamamide analgetische eigenschappen te vertonen, waardoor het een andere potentiële natuurlijke pijnstiller is.

De wortels van de cannabisplant bevatten choline en verschillende op planten gebaseerde sterolen. Choline is de voorloper van de vitale neurotransmitter acetylcholine, terwijl campesterol, sitosterol en stigmasterol het cholesterolgehalte verlagen.

In tegenstelling tot de bloemen en harsklieren, hebben de wortels geen cannabinoïden. De potentiële effecten van de andere fytochemicaliën die in de plant te vinden zijn, vormen echter een aanvulling op de afwezigheid van de kenmerkende chemicaliën van de cannabisplant.

Bronnen:

CMS.HerbalGram.org

LiebertPub.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Ben je jezelf langzaam aan het vergiftigen met ... rijst?
Next Deze 3 kruiden behandelen depressie op natuurlijke wijze

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Baden met CBD! Geweldig voor fibromyalgie en slaapverbetering

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

10 van de slechtste ‘gezonde’ voedingsmiddelen, die je gewoon moet laten staan!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Heb je jicht? ACV is mogelijk de behandeling waar u naar op zoek bent

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat