10 redenen om elke dag rozemarijn te gebruiken en hoe je het moet bereiden

10 redenen om elke dag rozemarijn te gebruiken en hoe je het moet bereiden

Luister naar dit artikel

Heb je rozemarijn in je tuin? Uitstekende keuze! Zowel zijn bladeren als zijn bloemen, evenals zijn essentiële olie, zijn uitstekende natuurlijke remedies. Ontsteking, gewrichtspijn, verkoudheid, verzadigde lever … enkele van de toepassingen die we dit aromatische kruid zo veelzijdig kunnen toeschrijven.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In het universum van medicinale planten blijft rozemarijn fascineren dankzij de talrijke en effectieve voordelen. Deze geparfumeerde plant die bijna overal groeit, wordt gekenmerkt door zijn antibacteriële, schimmelwerende, anti-kanker, antioxidant eigenschappen en als een krachtige bondgenoot om stress te bestrijden.

Het is ook effectief om het geheugen te versterken, het lichaam te stimuleren en energie te geven. Het helpt de hersenfuncties te beschermen, heeft een diuretisch, ontstekingsremmend en krampstillend effect.

Rozemarijn bevordert ook de bloedcirculatie, concentratie, verlicht vermoeidheid, is hepatoprotectief, anticonvulsief en antiviraal. Sommige onderzoeken hebben zelfs vastgesteld dat het nuttig kan zijn in het geval van hepatitis.

Zodra we de delicate bladeren van de rozemarijn met onze vingers wrijven en dat frisse aroma inademen, worden we getransporteerd naar een stille en heldere ruimte waarin we ons ontspannen en tegelijkertijd gezond voelen.

Sommige van de voordelen van rozemarijn zijn overgedragen van generatie op generatie en veel van hen zijn zelfs gevalideerd door de wetenschap.

Het is niet alleen heerlijk om toe te voegen aan maaltijden en ze smakelijker en gezond te maken, maar het draagt ook op verschillende manieren bij aan de gezondheid en niemand die een tuin heeft, moet deze plant worden uitsluiten die een geschenk van de natuur is.

– Stimulerend en ontspannend: Rozemarijn is een natuurlijke stimulant die al jarenlang bekend staat om zijn stimulerende en heilzame eigenschappen om de stemming te verbeteren.

Activeert de bloedsomloop, verbetert de spijsvertering, bevordert een gezonde haargroei en versterkt het immuunsysteem.

En alsof dit allemaal niet genoeg was, geeft het op een natuurlijke manier het gevoel van kalme en zachte rust door, terwijl het energie levert.

– Hersenenvoedingsstof: rozemarijn is van oudsher geassocieerd met geheugenversterking en is effectief gebleken bij het stimuleren van het zenuwstelsel in de hersenen, waardoor de bloedtoevoer naar de schedel toeneemt.

Er wordt ook beweerd dat het verbindingen heeft die de afbraak van acetylcholine tegengaan. Acetylcholine is een belangrijke neurotransmitter die zorgt voor een beter geheugen en een goede communicatie tussen cellen.

– Krachtige antioxidant: bijna alle medicinale planten bevatten antioxidanten die het lichaam beschermen tegen de aanval van vrije radicalen, ernstige ziektes veroorzaken en rozemarijn is geen uitzondering.

Ook bevat rozemarijn carnosol en ursolinezuur waarvan bekend is dat ze het ontstaan van melanomen en kankertumoren remmen en caffeïnezuur en rosmarinezuur kan ze voorkomen, ook staan ze bekend om hun ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

– Effectief ontstekingsremmend: Rozemarijn geniet een uitstekende reputatie wanneer het als een ontstekingsremmend middel werkt, omdat het helpt bij het verlichten van astma, eczeem, artritis, jicht en allerlei soorten ontstekingsprocessen.

Andere kruiden vervullen ook dezelfde functie, maar rozemarijn is degene die de beste verwachtingen heeft, zowel bij inwending als uitwendig gebruik.

– Stressmatiging: de meeste mensen leven in een stressvolle wereld, in een intens tempo en met roodgloeiende zenuwen. Deze levensstijl zet ons op de rand van permanente stress en ons lichaam lijdt aan een cataract van cortisol hormoon dat een belangrijke stimulans is die ons lichaam verandert.

Rozemarijn heeft het vermogen om deze schadelijke niveaus van cortisol te verminderen en stresshormonen te verzachten, waardoor bijniermoeheid of bijniervermoeidheid worden verminderd.

– Bondgenoot van schoonheid: zowel in cosmetica als in kruidengeneesmiddelen worden de bladeren en gedroogde bloemen van rozemarijn gebruikt omdat deze de hoogste concentratie aan actieve ingrediënten bevatten. In aromatherapie wordt de essentiële olie ook geëxtraheerd.

De voordelen van rozemarijn worden verklaard door de talrijke stoffen waarvan de gunstige effecten op het organisme algemeen bekend zijn.

– Flavonoïden, krachtige antioxidanten.

– Terpenen, antimicrobiële middelen en ontstekingsremmers.

– fytoestrogenen; Vrouwelijke hormonen.

– Kamfer.

– Cineol, ontstekingsremmend en pijnstillend.

– Alpha-pineen, antimicrobieel en ontstekingsremmend.

– Borneol

Gebruik van rozemarijn:

Voedsel: rozemarijn kan vers of gedroogd worden gebruikt in soepen, stoofschotels, sauzen en om alle soorten voedsel te begeleiden. De “naalden” (bladeren) zijn vrij hard en daarom wordt de hele tak meestal gebruikt om smaak te geven tijdens het koken of om een half uur te koken om ze zacht te maken.

Infusie: bereid een heerlijke infusie van rozemarijn door verse bladeren in een theefilter te plaatsen en ongeveer 10 minuten te laten trekken of u kunt het water ook koken met de bladeren en het dan laten trekken.

Voor een meer intense smaak, de bladeren pletten voordat u de infusie bereidt. Op deze manier zullen de etherische oliën een intensere en penetrantere smaak bieden.

Essentiële olie: de essentiële olie is ideaal voor uitwendig gebruik en wordt toegepast op pijnlijke gewrichten of spieren.

Ook kan dit heerlijke aroma worden ingeademd en kunnen we profiteren van zijn stimulerende eigenschappen en tevens de luchtwegen ontlasten.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dezelfde Big Pharma die patienten verslaafd maakte aan opioïden profiteert nu opnieuw van de verslaafden
Next Leer hoe u kaneel en honing op de juiste manier kookt, om gezichtsvermogen, artritis en meer te behandelen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Waarom je dagelijks drie dadels zou moeten eten

Luister naar dit artikel Dadels eet je zowel vers als gedroogd. Net zoals alle vruchten en fruit zijn scoren ook deze dadels opvallend hoog wat hun concentratie aan gezonde voedingstoffen

Overig

Hoe één man terminale kanker op natuurlijke wijze versloeg

Luister naar dit artikel Vandaag hoor je van een man waarvan velen zouden zeggen, ‘hij had alles.’ Hij was een zeer succesvolle zakenman, had een mooie vrouw en dochter en

Natuurlijk

Tijdige afgifte van kurkuma stopt de groei van kankercellen

Luister naar dit artikel Een onderzoeksteam van de Washington State University heeft een medicijnafgiftesysteem ontwikkeld met behulp van curcumine, het belangrijkste ingrediënt in de kurkuma van kruiden, dat met succes