Rode wijn blijkt toch gezond

Rode wijn blijkt toch gezond

Luister naar dit artikel

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: rode wijn blijkt toch gezond. Matig gebruik beschermt tegen hersenziektes als Alzheimer en Parkinson, concluderen onderzoekers.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Enkele jaren geleden werd het gezondheidsvoordeel van rode wijn onderuit gehaald. Het gezonde stofje resveratrol was maar zo beperkt aanwezig dat het geen effect kon hebben. Toch zien wetenschappers ook al jaren dat rode wijn wel iets goeds doet tegen de veroudering van de hersenen. Maar een verklaring was er niet. Tot nu.

De wetenschappers van het Instituut voor Voedingswetenschappelijk Onderzoek in Madrid hebben eens gekeken naar de stoffen die achterblijven in het lichaam nadat de wijn de darmen is gepasseerd. Ze ontdekten dat deze metabolieten voorkomen dat lichaamscellen afsterven als ze onder stress staan, terwijl ze dan normaal gesproken wel doodgaan. Nog opvallender is dat de metabolieten op verschillende punten in de cel actief zijn, zodat ze op meerdere momenten het afstervingsproces tegengaan.

Maar de mate waarin dat zo werkt hangt af van je darmflora. “Met andere woorden, verschillen in onze darmflora leiden tot andere metabolieten. Dit onderschrijft het idee dat mensen op verschillende manieren voordeel hebben van bepaalde voedingsmiddelen”, aldus dr. Esteban-Fernández. “Dit individuele verschil mag niet worden genegeerd als je de gezondheidseffecten van voedsel wil begrijpen.”

Kortom: het heilzame effect van rode wijn is niet voor iedereen hetzelfde, maar voor de zekerheid kun je maar beter een glaasje nemen

Bron(nen):   Science Daily

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Je koop direct dit middeltje als je weet wat het voor je kan betekenen!
Next Gevaccineerde kinderen zijn zieker. Dit overtuigende bewijs toont het aan

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Hoe kun je antinutriënten in voedsel verminderen

Luister naar dit artikel Nutriënten, ofwel voedingsstoffen, in planten worden niet altijd zo makkelijk verteerd. Dat komt doordat planten vaak antinutriënten bevatten. Dit zijn plantenbestanddelen die de opname van voedingstoffen

Natuurlijk

Wat je moet weten over vitamine D

Luister naar dit artikel Je hebt vast wel eens van vitamine D gehoord. En dat zonlicht de belangrijkste bron is van vitamine D is je vast ook bekend. Maar weet

Natuurlijk

Deze plant doodt veertien vormen van kanker en dertien verschillende infecties! – Dus waarom raden artsen het niet aan?

Luister naar dit artikel Holistische praktijken en artsen over de hele wereld weten dat knoflook buitengewone voordelen biedt voor de gezondheid. Dit zijn de ziekten die met knoflook gebruik kunnen