Doorbraak: Eenvoudige bloedtest kan kanker al in vroeg stadium opsporen

Doorbraak: Eenvoudige bloedtest kan kanker al in vroeg stadium opsporen

Luister naar dit artikel

Wetenschappers hebben een bloedtest ontwikkeld, die kanker al kan opsporen nog voor er symptomen zijn en zelfs kan vaststellen waar in het lichaam de kanker zich bevindt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De test kan het DNA van tumoren opsporen in het bloed van patiënten. Elke soort kanker heeft een eigen ‘voetafdruk’ die door een computer wordt geïdentificeerd, zo leggen wetenschappers van de universiteit van California uit.

Professor Jasmine Zhou, co-auteur van de nieuwe studie vertelt: “We hebben een computertest ontwikkeld die in een eenvoudig bloedstaal kanker kan opsporen en ook het type kanker identificeert. De technologie staat nog in zijn kinderschoenen, maar de potentiële voordelen voor de patiënt zijn enorm groot.”

De Amerikaanse wetenschappers legden een database aan die de specifieke moleculaire patronen bevat die in lichaamsweefsel opduiken wanneer er een tumor is. De database maakt gebruik van sporen van DNA-schade of andere sporen die specifiek gelinkt zijn aan het type weefsel waar ze vandaan komen, zoals de longen of de lever.

Bron(nen):   De Morgen

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Gynaecoloog: “Je baby stierf omdat je voor een thuisbevalling koos”
Next “De claim dat pesticiden nodig zijn om de wereld te voeden is niet alleen onjuist, maar ook gevaarlijk misleidend”

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Nieuwe risicofactor voor autisme: het polycysteus ovariumsyndroom

Luister naar dit artikel Het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is de meest voorkomende hormoonstoornis bij vrouwen. Naar schatting 5 tot 10% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd lijdt er aan.

Onderzoek

Studie bevestigt: De meeste vormen van kanker worden veroorzaakt door bewerkte voedingsmiddelen en giftige ingrediënten

Luister naar dit artikel Een recent gepubliceerd onderzoek uit Canada heeft aangetoond dat het totale aantal kankerpercentages dat kan worden gekoppeld aan levensstijl en omgevingsfactoren aanzienlijk is, met bijna 41

Onderzoek

Een lang en gezond leven dankzij walvisgenen?

Luister naar dit artikel De Groenlandse walvis is het oudste zoogdier ter wereld. Nu zijn genoom is ontrafeld, kunnen we onderzoeken hoe dat komt. In grootte moet hij dan wel