Vraag altijd om een second opinion: je krijgt verrassend vaak een ander advies

Vraag altijd om een second opinion: je krijgt verrassend vaak een ander advies

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Sommige patiënten durven niet goed om een second opinion te vragen, andere denken dat het niets uit zal maken. Toch is het echt beter om een tweede arts om raad te vragen. Niet zelden krijg je een ander advies.

Dat blijkt uit cijfers van Patiëntenfederatie Nederland. Die deed onderzoek onder ruim 2.300 mensen die de afgelopen twee jaar om een second opinion vroegen of hadden willen vragen. Ze hadden chronische of levensbedreigende ziektes.

De Patiëntenfederatie toonde aan dat de helft van de patiënten een ander behandeladvies krijgt van de arts aan wie ze een second opinion vragen. Maar een op de vijf durft niet tegen de eigen arts te zeggen dat hij een second opinion wil. Mensen die het wel met hun dokter bespreken, komen in een kwart van de gevallen tot de conclusie dat ze geen behoefte meer hebben aan een tweede advies.

Als mensen twijfelen over een behandeling is het volgens directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie altijd een goed idee om een tweede arts te vragen. “Het zegt wel iets als in de helft van de gevallen een ander advies wordt gegeven.”

Bron(nen):   RTL Nieuws


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Dit is wat je nodig hebt ter Controle wanneer je een fles Water koopt!
Next Vaarwel cholesterol, bloedglucose, lipiden en triglyceriden

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Pfizer geeft in vertrouwelijk document toe dat het COVID-19-vaccin Vaccine-Associated Enhanced Disease veroorzaakt (hetzelfde als Antibody Dependent Enhancement)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

De WHO waarschuwt voor het toedienen van Moderna-coronavirusvaccin aan zwangere vrouwen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Het Congres beveelt het Pentagon te herzien of het Amerikanen heeft blootgesteld aan teken als wapen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat