Dit is wat er gebeurt met de nieren, huid en hersenen wanneer je te veel make-up op doet!

Dit is wat er gebeurt met de nieren, huid en hersenen wanneer je te veel make-up op doet!

Luister naar dit artikel

Tegenwoordig hebben make-up producten immense populariteit opgedaan onder vrouwen, meer dan ooit tevoren. In 2014, bereikte de wereldwijde cosmetische markt $ 460.000.000.000, verklaarde Business Wire. Volgens de experts, zal deze verkoop jaarlijks blijven stijgen met 3,8% voor de komende 5 jaar.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De markt is rijk aan enorme aantallen beauty producten zelfs het aantal YouTube schoonheid abonnees is overweldigend.

Make up werd voor het eerst gebruikt 5000 jaar geleden om de eerste tekenen van rimpels en vele andere huidafwijkingen te verbergen. Wanneer het alleen gebruikt voor dit doel, is er niets mis met make up, maar het probleem ontstaat wanneer het psychische afhankelijkheid veroorzaakt.

Volgens een studie uitgevoerd door The Renfrew Center Foundation, voelen bijna de helft van de vrouwen zich onaantrekkelijk als ze geen make-up op hebben. Zich baserend op make-up is niet het enige probleem, maar de wetenschappers, artsen en consumenten zijn bezorgd over de manier waarop zij van invloed zijn op de gezondheid van mensen.

De gevaren van make-up producten
De make-up producten zitten vol met een groot aantal chemische stoffen die de gezondheid kunnen schaden. Door deze chemicaliën kan de huid gaan schilferen, droog worden en een aantal allergische reacties veroorzaken. Ze kunnen zelfs doordringen in de huid en in de bloedbaan. Als ze giftig zijn dan kan dat een aanzienlijk risico opleveren voor de algehele gezondheid van het lichaam.

Volgens veel onderzoekers veroorzaakt het gebruik van witte gezichtspoeder dat lood en kwik in het lichaam komt van vrouwen die borstvoeding geven. Een andere studie uit 1991 stelt dat kohl make-up ook leidt tot gevaarlijke niveaus van lood in het lichaam.

Zelfs vandaag de dag, zijn deze dingen nog niet veranderd. Het Breast Cancer Fund heeft een studie uitgevoerd waaruit bleek dat bijna de helft van de Halloween make-up producten schadelijke en giftige chemische stoffen bevatten die vrijkomen.

Deze chemicaliën werden gevonden op een laag niveau en als zodanig konden ze niet onmiddellijk bijwerkingen veroorzaken. Mensen die last hebben van acne vragen zich af of ze make-up wel of niet zouden moeten dragen om niet de poriën te verstoppen. Het moge duidelijk zijn dat in dergelijke gevallen niet dragen de voorkeur geniet.

Schadelijke chemische stoffen gevonden in make-up producten

Cadmium
Dit blauw-witte metaal in kleur wordt vaak verbonden met botziekte, nierfalen of zelfs kanker. Onderzoekers beweren dat het giftig wordt, zelf op het niveau dat door de World Health Organization werd ingesteld als limiet.

De FDA heeft een test gedaan op de aanwezigheid van bepaalde metalen in de gangbare merken cosmetica. Deze specifieke metaal werd gevonden in Jafra Cosmetics, Estee Lauder, L’Oreal, Revlon, Yves Rocher, Proctor & Gamble, Jane & Co producten en Mary Kay en Jane, in producten zoals crème, oogschaduw, poeder oogschaduw, foundations en oog primers.

Tolueen
Deze verf-verdunner kan het zenuwstelsel beschadigen en leiden tot verschillende neurologische aandoeningen zoals dementie. Het kan worden gevonden in sommige nagelproducten en haarverf.

Benzofenonen
Deze stof wordt gebruikt als een basis ter bescherming tegen UV-licht. Volgens een artikel van dermatitis, kan het aantal allergische reacties veroorzaken, waaronder huiduitslag en anafylactische shock. Benzofenonen maken meestal deel uit van foundations, lippenbalsems, geurstoffen, nagellak, conditioner, shampoo, baby zonnebrandmiddelen en haarlak.

Parabenen
Parabenen zij onderdeel van vrijwel elk cosmetisch product, omdat het overmatige groei van bacteriën voorkomt. Ze zijn potentiële endocriene verstoorders en kunnen zelfs leiden tot borstkanker. Ze kunnen worden gevonden in shampoos, douchegels, lotions en conditioners.

Lood
Dit zware metaal kan gevonden worden in veel make-up producten, zoals oogschaduw, foundation, eyeliner en lippenstift. Wanneer lood in het bloed komt, kan het ernstige giftige resultaten veroorzaken die kunnen leiden tot kanker en onvruchtbaarheid.

Het kan worden gevonden in lip glossen, lippenstift en lipliners evenals in mascara’s, haarverf, foundations en blushes.

Talk
Dit mineraal wordt gebruikt in poeder make-up producten zoals blush en geperst foundation poeder, maar ook in vloeibare foundations. Het zit vol met asbest, een kankerverwekkende stof waarvan deskundigen beweren dat het eierstokkanker kan veroorzaken.

Het wordt ook gevonden in baby poeders, vrouwelijke hygiëne producten, deodorants, oogschaduw in poedervorm, lippenstift, foundations en gezichtsmaskers.

Conclusie…
Hoewel de kleine hoeveelheid van deze stoffen geen onmiddellijke negatieve effecten zou kunnen veroorzaken, kan een regelmatige blootstelling aan hen een ernstig risico voor de gezondheid opleveren.

Om uw gezondheid te beschermen, zorg ervoor dat u de etiketten zorgvuldig leest en voorkom het gebruik van make-up producten zoveel als u kunt. Mensen beginnen heel bewust te worden met betrekking tot dit probleem en er is een significante stijging in natuurlijke schoonheid producten zoals ILIA, Physicians Formula, Dr.Hauschka, Josie Maran Cosmetics en vele andere.

Zorg er ook voor dat u producten afneemt van gerenommeerde bedrijven, omdat ze meer geld investeren in de klinische testen van de producten en daardoor is er een kleiner risico op giftige chemicaliën.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Het fibromyalgie mysterie is eindelijk opgelost!
Next Gooi de schil niet weg van de granaatappel. Het is een krachtige Remedie!

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Ginseng helpt tegen kanker, verkoudheid, griep en ADHD

Luister naar dit artikel Een knoestige wortel kan op een natuurlijke manier vermoeidheid wegnemen bij kankerpatiënten, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Kankerpatiënten die twee maanden lang hoge doses Amerikaanse ginseng

Onderzoek

Aziatische ginseng bleek effectief te zijn voor de behandeling van MS, auto-immuunziekten

Luister naar dit artikel Panax ginseng, beter bekend als Aziatische ginseng, is een kruid dat in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om verschillende kwalen te behandelen en energie aan te

Onderzoek

Verstopte slagaders? Vijf manieren waarop knoflook kan helpen

Luister naar dit artikel Een van de beroemde hartvriendelijke voordelen van knoflookconsumptie is het vermogen om atherosclerose te helpen voorkomen. Hier zijn vijf manieren waarop dit superfood zijn kracht heeft