Pharma bedrijven besteden 19x Meer aan Marketing dan aan Research, resultaten dalen

Luister naar dit artikel

drugs prijzen gaan omhoog, terwijl de O & O-uitgaven naar beneden gaan


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De farmaceutische industrie zweert dat de hoge kosten van geneesmiddelen te wijten zijn aan de kosten van onderzoek en ontwikkeling, maar laten gemakkelijk weg dat de werkelijke hoeveelheid geld nodig voor het op de markt brengen van deze geneesmiddelen, exorbitant meer is. Uit een recent rapport van Deloitte blijkt dat farmaceutische bedrijven een klap incasseren, omdat investeringen in onderzoek en ontwikkeling(O & O) van nieuwe drugs gewoon niet meer vruchten afwerpen.

Zoals al eerder gemeld, farmaceutische bedrijven besteden meer geld aan de marketing van drugs dan aan onderzoek en ontwikkeling. Johnson & Johnson bijvoorbeeld spendeerde onlangs 17500000000 $ aan marketing en slechts $ 8200000000 aan onderzoek en ontwikkeling. Evenzo Pfizer dee spendeerde $ 11400000000 aan marketing en slechts $ 6600000000 aan onderzoek en ontwikkeling.

het onderzoek van Deloitte in een totaal van 12 farmaceutische bedrijven’s ‘O & O-uitgaven van het vorige jaar, laten ook al zien dat de relatief kleine hoeveelheid geld besteed aan O & O geen vruchten afwerpt voor Big Pharma zoals vroeger wel het geval was.

Volgens het Pew Charitable Trusts, werd meer dan $ 27000000000 besteed aan marketing aan artsen door de farmaceutische industrie in het jaar 2012. U kunt een zoekopdracht doen om erachter te komen of uw arts geld aanneemt van Big Pharma.

Zoals gemeld door BusinessInsider:

“In 2010 volgde Deloitte de top 12 farmaceutische bedrijven door O & O (of onderzoek en ontwikkeling) aan de hand van uitgaven van het voorgaande jaar. Dit 12-bedrijven collectief heeft sindsdien 186 producten gelanceerd met een geschatte totale omzet van $ 1258000000000, en heeft het collectief geavanceerde 306 kandidaat-geneesmiddelen gelanceerd met een totale geraamde levensduur omzet van $ 1414000000000 in een laat stadium van ontwikkeling.”
Hoewel deze cijfers zijn eye-opener zijn, is het rendement op O & O een kleine 4,2% ten opzichte van de basislijn van 10,1% waargenomen in voorgaande jaren.

Rendementen zijn ook lager elk jaar, met uitzondering van 2014. Er kunnen meerdere factoren zijn die de daling van de opbrengsten beinvloeden, maar de verkoop prognoses zijn met 50% gedaald tot $ 416.000.000 per jaar, terwijl de ontwikkeling van de kosten per geneesmiddel zijn gestegen met 33%.

Volgens een rapport in BMJ, stoppen geneesmiddelen bedrijven niet veel middelen in de richting van nieuwe, baanbrekende medicijnen, omdat het gewoon geen vruchten afwerpt. Zoals uiteengezet door de studie auteurs, lijkt het erop dat het meer winstgevend is voor het bedrijf om varianten van producten die al op de markt zijn te creëren.

“[P] Farmaceutisch onderzoek en ontwikkeling levert vooral kleine variaties op bestaande geneesmiddelen,” schrijven de auteurs. “De verkoop van deze drugs genereren gestage winst gedurende de ups en downs van blockbusters die komen uit octrooien.”
De auteurs zeggen dat voor elke $ 1 die farmaceutische bedrijven besteden aan “fundamenteel onderzoek,” $ 19 in de richting van marketing en promotie gaat.

Bovendien worden, drug makers ook geconfronteerd met strengere controles van hun drugs als ze de markt op gaan. Zo werd GlaxoSmithKline onlangs geraakt met de analyse van de Amerikaanse begrotingswaakhond, het Instituut voor Klinische en Economische Beoordeling, waarin Glaxo’s nieuwe ernstige astma therapie Nucala te duur werd bevonden met 63% of meer.

Het verlies van miljarden in O & O in een biljoen dollar industrie is waarschijnlijk ook de reden dat veel bedrijven off-label medicatiegebruik bevorderen en klinische trials door de FDA duwen met behulp van wat waarschijnlijk hun eigen vooringenomen onderzoek is.

Bronnen:

[1] Business Insider

[2] The Huffington Post

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Eenvoudige oplossing voor Vertigo(Hoogtevrees) - Video met instructies
Next Studie bewijst: Hart-en vaatziekten zijn een vroege vorm van vitamine C-tekort

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Lockdown-onderzoek vindt een niet-gediagnosticeerde geestelijke gezondheidscrisis bij nieuwe moeders

Luister naar dit artikel Nieuwe moeders ervoeren verontrustend hoge percentages depressie en angst tijdens de eerste lockdown, heeft ons nieuwe onderzoek onthuld. Een van de belangrijkste factoren die ertoe bijdroegen

Onderzoek

4 manieren waarop cannabis goed is voor je brein en zelfs je leven kan redden

Luister naar dit artikel Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cannabisextracten het menselijk brein beschermen. We behandelen vier manieren waarop cannabis het brein beschermt tegen ziekte, dementie en zelfs de dood!

Onderzoek

Nieuwe behandeling tegen dementie herstelt geheugen volledig

Luister naar dit artikel Hoopvol Australische onderzoekers zijn met een niet-invasieve ultrasone technologie gekomen die de hersenen ontdoet van neurotoxische amyloïde plaatjes. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige