VIDEO: Big Pharma verdient fortuin met dodelijke medicijnen én komt er nog mee weg ook

VIDEO: Big Pharma verdient fortuin met dodelijke medicijnen én komt er nog mee weg ook

Luister naar dit artikel

Onderzoeksjournalist Ben Swann laat in een vierdelige serie zien hoe Big Pharma invloed uitoefent op de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA, de media en de medische gemeenschap.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Eerder dit jaar werd een miljoenenzaak aangespannen tegen farmareus Johnson & Johnson en voormalig FDA-commissaris Margaret A. Hamburg en haar echtgenoot Peter F. Brown. Hamburg zou de schadelijke en soms zelfs dodelijke bijwerkingen van een populair antibioticum hebben verdoezeld om het medicijn te kunnen blijven verkopen. Ze bleek ook zelf financiële belangen te hebben bij het middel.

Oud merk-strateeg Laurie Powell legt uit dat de FDA voor veel mensen een opstapje is naar de farmaceutische industrie. Zij gaan dan vaak aan de slag bij de bedrijven waar ze lange tijd toezicht op hielden.

https://youtu.be/RZF_iWETXz0

Verkapte advertenties

Via de media weten farmaceutische bedrijven hun medicijnen vaak in een positief daglicht te stellen, ongeacht of hun claims kloppen of niet. Powell onthult dat reclamebureaus samenwerken met farmareuzen om artikelen te schrijven waarin bepaalde medicijnen worden opgehemeld. Deze subjectieve artikelen worden vervolgens aangeboden aan medische tijdschriften.

Deze ‘wetenschappelijke artikelen’ zijn natuurlijk alles behalve wetenschappelijk, verklaart Powell, die artsen jarenlang moest overtuigen van het nut van bepaalde geneesmiddelen, ook al was er nog geen bewijs voor hun werkzaamheid. Het zijn eigenlijk verkapte advertenties, aldus Powell.

Marcia Angell werkte jarenlang als redacteur van het toonaangevende New England Journal of Medicine. Ze zegt dat de farmaceutische industrie onderzoek corrumpeert en het volk en artsen laat denken dat medicijnen veel beter en veiliger zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

Onder de pet

Het ergste vindt ze nog dat medicijnmakers het niet toelaten dat negatieve resultaten worden gepubliceerd. “Als de medicijnen niet goed uit de verf komen, wordt dat niet gepubliceerd. Dan wordt dat onder de pet gehouden,” zei ze.

https://youtu.be/MBfsf1FQno4

Verder blijkt dat farmaceutische bedrijven artsen geregeld overladen met geld en cadeautjes. In ruil daarvoor schrijven de artsen bepaalde medicijnen voor of wordt hun onderzoek gefinancierd. “Het is triest dat de farmaceutische industrie betrokken is bij het onderzoek,” zei de Amerikaanse senator Chuck Grassley. “Zij heeft banden met de toezichthouders en ze beïnvloedt ook de opleiding van artsen. Ze is direct betrokken bij ieder deel van de medische industrie en profiteert daarvan.”

https://youtu.be/ZpSWoQ6FeWM

Corruptie

Peggy Ryan werkte als vertegenwoordiger voor Endo Pharmaceuticals en ging ruim 10 jaar undercover om de corruptie binnen het bedrijf aan het licht te brengen. Ze werd gepusht om het product Lidoderm te verkopen, een medicijn dat werd voorgeschreven voor aandoeningen waar het niet voor bedoeld was.

Endo moest uiteindelijk een boete van 193 miljoen dollar betalen, maar had er tegen die tijd al meer dan een miljard dollar aan verdiend.

Dodelijk

Professor Doug Bremner van de Emory University kwam tot de ontdekking dat Accutane, dat wordt voorgeschreven tegen acne, kan leiden tot depressie en zelfmoordneigingen. Tussen 1982 en 2000 werden honderden gevallen van depressie en 37 zelfdodingen gemeld.

Accutane werd in 11 landen verboden en leidde tot 7000 rechtszaken tegen fabrikant Roche. Het bedrijf schikte voor miljoenen, maar had al meer dan 800 miljoen verdiend aan het middel. De FDA heeft het medicijn nooit van de markt gehaald of bestempeld als dodelijk. Swann vraagt zich hardop af waarom de FDA überhaupt nog bestaat.

https://youtu.be/T1pYI-mcbfM

[Truth in Media]

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous ‘Schokkend onderzoek': Tatoeage-inkt kan kanker veroorzaken
Next Nieuw superfood: melk van kakkerlakken

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

20 tips voor een goede nachtrust

Luister naar dit artikel Heb je moeite met slapen? Onderstaande tips helpen voor een goede nachtrust. Slaap lekker! Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de

Overig

Zwarte zalf: scalpel uit de natuur onder vuur

Luister naar dit artikel De kranten staan er vol mee. Het aantal huidkankergevallen stijgt schrikbarend. Naar verwachting zullen er in 2020 jaarlijks meer dan 70.000 bijkomen. De afdelingen dermatologie van

Overig

Wanneer artsen het echte verhaal over hersendood zouden vertellen, zou geen mens meer orgaandonor willen zijn

Luister naar dit artikel Om na de dood organen te doneren moet hij of zij hersendood zijn, door bijvoorbeeld een zwaar ongeval. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige