Meer dan de helft van kinderen met astma blijkt de ziekte helemaal niet te hebben

Meer dan de helft van kinderen met astma blijkt de ziekte helemaal niet te hebben

Luister naar dit artikel

Artsen geven kinderen veel te snel de diagnose astma. Meer dan de helft blijkt de ziekte helemaal niet te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De wetenschappers bestudeerden 656 kinderen tussen de zes en achttien jaar oud. “Overdiagnose kwam voor bij meer dan de helft van de onderzochte kinderen,” aldus onderzoeker Ingrid Looijmans-Van den Akker. “Dit leidt tot onnodige behandeling, ziektelast en een impact op de kwaliteit van leven.” Astmamedicijnen veroorzaken vaak vervelende bijwerkingen. Ook vermijden kinderen met astma vaak sporten, wat kan leiden tot overgewicht.

De foutieve diagnose door artsen ontstaat meestal, omdat die te snel conclusies trekken bij kinderen met ademhalingsproblemen. De beste manier om astma vast te stellen is met een spirometer. Die werd slechts bij 16 procent van de kinderen gebruikt. Een enkeling kreeg een longfunctietest.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dit doet 21 dagen zonder suiker met je lichaam
Next Waarom te veel zitten echt niet goed voor je is

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Waarschuwing!!! U kunt uw centrale zenuwstelsel met dit ingrediënt beschadigen!

Luister naar dit artikel Ophoping van kwik is gevaarlijk. De bioaccumulatie van kwik in zeevruchten kan overgaan in de menselijke populatie, wat op zijn beurt kan leiden tot kwikvergiftiging. Omdat

Overig

ONCOLOGEN VERTELLEN U NIETS OVER DEZE KANKERVERMOORDENDE PLANTVERBINDINGEN (VIDEO)

Luister naar dit artikel Als je een producent van elektriciteit (elektriciteit) was en je een technologie ontdekte die elektriciteit voor het leven kon leveren uit een glas water, zou je

Overig

Heb je last van pijnlijke en gevoelige tanden? Dit zijn de 6 beste tips om die pijn te verzachten!

Luister naar dit artikel Je kent het wel: je zet je tanden in een zure appel of een ijsje en daar is die pijnscheut die je al vreesde? Admit it: