Heb je last van pijnlijke en gevoelige tanden? Dit zijn de 6 beste tips om die pijn te verzachten!

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Je kent het wel: je zet je tanden in een zure appel of een ijsje en daar is die pijnscheut die je al vreesde? Admit it: je hebt gevoelige tanden! Hoe kom je eraan, en, nog belangrijker: hoe kom je er vanaf?

Zo?n 45% van alle Nederlanders heeft weleens last van gevoelige tanden. Gevoelige tanden worden vaak vooral veroorzaakt door blootliggende stukjes tandbeen. Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en een wortel ? de tandhals is dan het gedeelte waar de kroon overgaat in de wortel. Dit is altijd ten hoogte van de tandvleesrand. Als je tandvlees teruggetrokken is, komt er dus een stukje tandhals bloot te liggen. Normaal gesproken wordt dit beschermd door een laagje wortelcement (onder het tandvlees), maar wanneer dit bloot ligt, poets je dit makkelijk weg. Gevoelige tanden zijn het resultaat!

Poets niet te hard en niet langer dan de tandarts adviseert.
Gebruik een zachte tandenborstel. Er zijn tandenborstels speciaal voor mensen met gevoelige tanden, bijvoorbeeld de elmex® Sensitive Professional™ tandenborstel met pen. De tandenborstel met pen zorgt voor directe* verlichting van de pijn.

Gebruik een speciale mondspoeling voor gevoelige tanden.

Gebruik de juiste poetstechniek (vraag je tandarts of mondhygienst om advies).
Ga regelmatig op controle bij je tandarts.

Gebruik speciale tandpasta voor gevoelige tanden met met PRO-ARGIN™ technologie. elmex heeft elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL™ REPAIR & PREVENT tandpasta. Dat is een tandpasta die tandgevoeligheid voorkomt en herstelt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat gebruikers van elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL™ producten uitermate positief zijn over de langdurige en directe pijnverlichting. Hettestpanel.nl heeft een onderzoek verricht onder 133 lezers die beide producten twee weken lang mochten uitproberen. 89% van de testers zijn zeer tevreden over de directe pijnverlichting, daarbij zijn bij 93% van de testers de tanden daadwerkelijk minder gevoelig geworden. En niet onbelangrijk: ze vinden dat de tandpasta ook nog eens een lekkere smaak heeft.

Vind je dit een handige tip? vergeet hem dan niet met je vrienden te delen.

Previous Het eten van 6 Geroosterde Teentjes Knoflook zal Je Lichaam Genezen in 24 uur!
Next Zo behandel je hangende oogleden op een natuurlijke manier. Het resultaat is fantastisch!

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Aspartaam de stille moordenaar

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Zeven redenen waarom u beter geen antibacteriële zeep gebruikt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Wat heeft chemotherapie te maken met een giftig gas uit de Eerste Wereldoorlog?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat