Waarom je iedere dag een handjevol amandelen moet eten

Waarom je iedere dag een handjevol amandelen moet eten

Luister naar dit artikel

Het blijkt dat als je iedere dag een handjevol amandelen eet, je daardoor de kwaliteit van je dieet verbetert.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Amerikaanse onderzoekers deden een experiment met 28 volwassenen en hun kinderen. Van iedereen werd van tevoren onderzocht hoe goed hun eetpatroon was. Volgens de Healthy Eating Index, vergelijkbaar met de Nederlandse Schijf-van-Vijf, scoorden de proefpersonen redelijk; niet heel slecht, maar zeker ook niet goed genoeg.

Vervolgens moesten de 28 families iedere dag amandelen eten. Voor de volwassenen gold dat zij 42 gram amandelen moesten eten en de kinderen 14 gram, al dan niet in de vorm van amandelboter. Na drie weken werd duidelijk dat de kwaliteit van ieders dieet was verbeterd.

Volgens de wetenschappers aten de proefpersonen uit zichzelf beduidend minder ‘lege calorieën’. Deze calorieën leveren wel energie maar geen voedingstoffen. Ze zitten bijvoorbeeld in ijs, chips en koekjes. Onderzoeker Alyssa Burns, die vermoedt dat de amandelen vooral zoute snacks vervingen: ‘Het toevoegen van fruit, groente en noten aan je dieet kan de kwaliteit van je complete dieet verbeteren’.

Dat is goed nieuws omdat kinderen steeds minder noten eten en eerder naar chips grijpen. En blijkbaar is het vrij makkelijk om ze de goede voedingsstoffen tot zich te laten nemen. Mochten je kinderen bij de aanblik van amandelen toch al gruwelen, kun je de amandelen makkelijk in een smoothie verstoppen of amandelboter gebruiken.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Boost je energie en ontgift je lichaam met dit eenvoudig drankje
Next Ongelofelijk drankje helpt u buikvet te verbranden

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Echt zout, Keltisch zout en Himalayazout

Luister naar dit artikel Zo ziet echt zout eruit – we weten allemaal hoe normaal wit zout eruitziet – en we denken ten onrechte dat het echt zout is, terwijl

Natuurlijk

Gezond en koolhydraatarm eten met diabetes

Luister naar dit artikel Diabetes is een chronische ziekte die op dit moment wereldwijd 400 miljoen mensen in zijn greep houdt (1). Hoewel diabetes een compliceerde ziekte is, kan een

Natuurlijk

Essentieel mineraal kan op natuurlijke wijze de bloeddruk helpen verlagen

Luister naar dit artikel Heeft uw arts u ooit verteld dat u hypertensie heeft of u een medicijn voorgeschreven om de bloeddruk te verlagen? Als dat zo is, bent u