Onze voeding is er slecht aan toe: “Consument wordt moedwillig verschalkt door bedriegende voedingsindustrie”

Onze voeding is er slecht aan toe: “Consument wordt moedwillig verschalkt door bedriegende voedingsindustrie”

Luister naar dit artikel

Onze voeding is er slecht aan toe, dat bewijst het ene na het andere voedingsschandaal. Dit is ook te zien aan de stijgende obesitascijfers met bijbehorende welvaartsziekten, stelt industrieel ingenieur Laurens De Meyer.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De vis die je eet is niet de soort die op de verpakking vermeld staat, zelfs niet in chique restaurants. De olijfolie op je salade is nep, net als het vlees in je maaltijd. De voedingsindustrie bedriegt erop los.

Producten die er gezond uitzien, zijn zelden meer dan een suikerbom. De invloed van slechte voedingsgewoontes zoals te veel suiker op jonge leeftijd heeft de rest van je leven impact. De consument wordt moedwillig verschalkt door mooie cijfers of verpakkingen die op geen enkele manier iets met de werkelijkheid achter het product te maken hebben, aldus De Meyer.

Overmatig alcoholgebruik

Het gevaar zit hem volgens de ingenieur vooral in de overvloed aan toegevoegde suikers. Die hebben op de lange termijn dezelfde impact op onze gezondheid als overmatig alcoholgebruik. De stijgende statistieken van de welvaartsziekten zijn hiervan het trieste bewijs.

Toegevoegde suikers zitten in het overgrote deel van de bewerkte producten. Denk aan brood, salami, dieetproducten, lightproducten en fruitsappen. De Nederlander consumeert iedere dag vier keer meer suiker dan de 25 gram die aangeraden wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Voedsellobby

De overheid is het aan zichzelf verplicht om actie te ondernemen, benadrukt De Weyer. Maar dat blijkt een moeizaam proces. In 2010 kwam de Europese Commissie met het plan om het zogeheten verkeerslichtensysteem in te voeren. Gezonde producten krijgen een groen en ongezonde producten een rood label.

Omdat de meeste bewerkte producten een rood label zouden krijgen, had de voedsellobby er meer dan een miljard euro voor over om de invoering van een dergelijk systeem tegen te houden. “De consument heeft recht op duidelijke informatie op de verpakking van zijn voeding,” besluit de Weyer. “Het is hoog tijd voor politici om hier iets aan te doen.”

[Knack]

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous “HPV-vaccin Gardasil veroorzaakt zeldzame maar serieuze aandoening”
Next Gebrek aan slaap maakt dik

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De lage prijs die je voor voedsel betaalt is een illusie: “We worden wereldwijd misleid”

Luister naar dit artikel De lage prijs die we voor voedsel betalen is een illusie. Wereldwijd worden we misleid door een handvol grote spelers die voedselprijzen en onze voedingspatronen manipuleren.

Overig

5 WAARSCHUWINGSSIGNALEN VAN EEN MAGNESIUMTEKORT

Luister naar dit artikel Veel mensen begrijpen niet hoe groot het belang van magnesium is, zoals ze ook niet doorhebben dat hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld calcium of ijzer. Toch is een

Overig

De werkelijke kosten van de Covid Lockdown

Luister naar dit artikel De Covid-lockdown was ogenschijnlijk ingesteld om zowel “de curve af te vlakken” als om levens te redden, alle bewijzen tonen aan dat dit geen van beide