Vijf redenen waarom je niet afvalt

Vijf redenen waarom je niet afvalt

Luister naar dit artikel

Je sport drie keer per week, je eet braaf je blaadje sla, maar toch: je valt maar niet af. Hoe komt dat? De Australische voedingswetenschapper Libby Weaver noemt vijf redenen waarom de kilo’s er niet afvliegen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


1. Stress
Langdurige stress zorgt ervoor dat je cortisolniveau omhoog gaat. Dit hormoon breekt je spieren af en vertraagt zo je stofwisseling. Ook wordt het vet vooral opgeslagen rond je middel, zodat het snel weer door je lever omgezet kan worden in energie. Handig als je moet ‘vechten of vluchten’, maar niet als je wilt afvallen.

2. Vrouwelijke hormonen
Vlak voor de menstruatie gaat het oestrogeenlevel bij een vrouw omhoog. Daardoor houdt ze vocht vast. Het hormoon progesteron zorgt er dan weer voor dat de trek in suiker toeneemt en de zin om te sporten juist minder wordt.

3. Hoge bloedsuikerspiegel
Eet je teveel slechte koolhydraten en suikers dan piekt je bloedsuikerspiegel. Het overschot wordt opgeslagen als vet. Dat komt niet alleen door eten, maar ook door de adrenaline die vrijkomt bij acute stress. Die zorgt ervoor dat je extra glucose aanmaakt, die je vervolgens niet gebruikt, wat weer leidt tot meer vetopslag.

4. Zenuwstelsel
Het autonoom zenuwstelsel bestaat uit twee delen:  het sympathisch en het parasympathisch zenuwstelsel. Het eerste zorgt ervoor dat je lichaam arbeid kan verrichten, het tweede brengt het lichaam juist weer tot rust. Als die twee uit balans zijn, kan de vetopslag in je lichaam zijn verstoord wat er toe kan leiden dat je geen gewicht verliest.

5. Emoties
Je voelt je lekker of juist niet. Je hebt een succes geboekt of gefaald. De hele dag zijn we aan allerlei emoties onderhevig. Zowel positieve als negatieve emoties kunnen er toe leiden dat je meer gaat eten.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Taiwanese scholen mogen geen genetisch aangepast voedsel meer aanbieden: “Onze kinderen eten nu een stuk veiliger”
Next 17 wetenschappelijk onderbouwde voordelen van omega 3-vetzuren

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Eiwit uit borstvoeding doodt antibiotica-resistente bacteriën

Luister naar dit artikel Een deel van een eiwit dat van nature voorkomt in moedermelk, lactoferrine genaamd, is in staat om antibiotica-resistente superbacteriën te vernietigen, zo blijkt uit een onderzoek van

Psychisch

Lockdown-onderzoek vindt een niet-gediagnosticeerde geestelijke gezondheidscrisis bij nieuwe moeders

Luister naar dit artikel Nieuwe moeders ervoeren verontrustend hoge percentages depressie en angst tijdens de eerste lockdown, heeft ons nieuwe onderzoek onthuld. Een van de belangrijkste factoren die ertoe bijdroegen

Onderzoek

Gerichte echografie vernietigt kankercellen: onderzoek

Luister naar dit artikel Het onderzoek bevindt zich nog in een vroeg stadium, maar wetenschappers zeggen dat ze een echografie-techniek met lage intensiteit hebben ontwikkeld die kankercellen doodt zonder gezonde