Kinderen eten en drinken jaarlijks 5.500 klontjes suiker

Kinderen eten en drinken jaarlijks 5.500 klontjes suiker

Luister naar dit artikel
Kinderen tussen 4 en 10 jaar krijgen jaarlijks 22 kilo aan suiker binnen. Dat staat gelijk aan 5.500 suikerklontjes. Die halen ze vooral uit frisdrank, koekjes, sap en ontbijtgranen.
Uit onderzoek van Public Health England blijkt dat kinderen drie keer meer suiker binnenkrijgen dan de maximale aanbevolen hoeveelheid volgens de richtlijnen. Dat schrijft The Guardian. “Kinderen van 5 jaar moeten niet meer dan 19 gram suiker – wat gelijk staat aan 5 suikerklontjes – per dag gebruiken, maar het is makkelijk om daar overheen te gaan”, aldus Alison Tedstone vanPublic Health England.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In 2014 bleek al dat tandbederf voorkwam bij 31% van de 5-jarigen en 46% van de 8-jarigen

Voor kinderen van 7 tot 10 jaar is 24 gram – 6 klontjes – het maximum. “Teveel suiker kan leiden tot pijnlijke problemen met de tanden en overgewicht. Dit heeft een slechte invloed op het welzijn van de kinderen, omdat er een grotere kans is dat ze gepest worden, weinig zelfvertrouwen hebben en schooldagen missen.” In 2014 bleek al dat tandbederf voorkwam bij 31% van de 5-jarigen en 46% van de 8-jarigen.

App
Public Health England start nu een campagne op televisie, via advertenties en scholen om het gebruik van suiker terug te dringen. In het kader van deze ’Sugar Smart campaign’ is een gratis appontwikkeld, waarmee mensen door het scannen van de barcode precies kunnen zien hoeveel suiker een product bevat. Op deze manier moeten mensen, vooral ouders, zich bewuster worden van de hoeveelheid suiker in alledaags eten en drinken. De app werkt op ruim 75.000 producten. Daarnaast dringt de overheidsinstantie aan op het verminderen van kindgerichte reclame rondom suikerrijke producten.

Vervangen door melk en water
Tedstone raadt ouders vooral aan zoete dranken voor de kinderen te schrappen uit hun dagelijkse voedingspatroon. “Het is een prima optie om suikerrijke dranken te vervangen door suikerarme dranken, water of melk. Ouders moeten goed nadenken hoe ze kinderen minder zoete producten kunnen laten eten of drinken en de app kan hierbij helpen.”

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Schokkende waarheid achter ieder vaccin
Next Eenzaamheid is net zo slecht als niet sporten of ongezond eten

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

‘Onnodig, misleidend, catastrofaal’: senior Europese artsen zijn co-auteur van een expertverklaring over COVID-vaccin voor kinderen

Luister naar dit artikel Eminente Europese artsen en wetenschappers waren deze maand co-auteur van een deskundigen verklaring met betrekking tot het Comirnaty-COVID-19 mRNA-vaccin voor kinderen, waarin ze hun deskundige mening

Overig

5 verrassende signalen die wijzen op een slaaptekort

Luister naar dit artikel Je hoeft niet knikkebollend achter je bureau te zitten om een slaaptekort te hebben. Er zijn meer signalen die er op wijzen dat je beter wat

Overig

Dit is hoe Chinese kleding je vergiftigt. Als je een rare geur opmerkt, kom dan uit die winkel!

Luister naar dit artikel Tegenwoordig, in de 21ste eeuw, krijgt de kledingindustrie jaarlijks ongeveer 7000 miljard dollar en tijdens de productie, distributie en verkoop van kleding worden meer dan 8000