Dit is hoe Chinese kleding je vergiftigt. Als je een rare geur opmerkt, kom dan uit die winkel!

Dit is hoe Chinese kleding je vergiftigt. Als je een rare geur opmerkt, kom dan uit die winkel!

Luister naar dit artikel

Tegenwoordig, in de 21ste eeuw, krijgt de kledingindustrie jaarlijks ongeveer 7000 miljard dollar en tijdens de productie, distributie en verkoop van kleding worden meer dan 8000 synthetische materialen gebruikt. Onbewust denken consumenten dat synthetische vezels en geverfde kleding veilig zijn. Helaas is dit niet het geval.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Als je een Chinese kledingwinkel hebt bezocht, heb je waarschijnlijk een ongewone kunstmatige geur opgemerkt die vrijkomt door de vele chemicaliën die worden gebruikt in kleding gemaakt in Chinese en andere Aziatische landen. In de EU en in de Verenigde Staten zijn deze chemicaliën verboden. In de landen van de zogenaamde derde wereld zijn de regulerende maatregelen voor gevaarlijke stoffen zeer mild. Het grootste deel van textiel en kleding wordt in China vervaardigd en vervolgens in het Westen geïmporteerd.

Volgens Greenpeace gebruiken 20 populaire modemerken andere, schadelijke chemicaliën die niet alleen de gezondheid van mensen die deze kleding kopen in gevaar brengen, maar ook schadelijk zijn voor het milieu. Als u ooit uitslag heeft gehad die u niet kon verklaren, roodheid, slapeloosheid of hoofdpijn, kan de hoofdschuldige uw T-shirt, rok, slipje of uw linnengoed van Chinese oorsprong zijn.

Hoe meer synthetische kleding je draagt, des te groter het risico dat door giftige chemicaliën ziekten worden veroorzaakt. Sommige van deze gezondheidsproblemen zijn dermatitis, longproblemen, onvruchtbaarheid en zelfs kanker. Daarom, als u handdoeken en beddengoed koopt, moet u de etiketten lezen en geen producten kopen die materialen zoals nylon, acetaat, acryl, triacetaat, polyester en rayon bevatten.

Bovendien moet u producten vermijden die niet kreuken, niet moeten worden gestreken of niet krimpen. Was en droog kleren minstens twee tot drie keer voordat je ze draagt. De huid is het grootste orgaan en wat het kan beïnvloeden, beïnvloedt ook de binnenkant van het lichaam. Vandaar dat de gifstoffen die onze huid absorbeert doordringen in het lymfestelsel, het bloed en uiteindelijk de lever. De huid probeert een deel van de toxines te verwijderen; echter, synthetische vezels blokkeren de huid, zodat de gifstoffen geblokkeerd eronder blijven.

Kleding vol chemicaliën kan de immuniteit schaden en leiden tot allergische reacties op formaldehyde die aan de kleding wordt toegevoegd. Kleding vervaardigd in China kan katoen gedrenkt in formaldehyde, kunstmatige toxische kleuren, ftalaten, etc. bevatten. Fabrikanten van kleding in het VK hoeven het gebruik van chemicaliën niet op het etiket van de producten te vermelden. Wat meer is, ftalaten, die in verband zijn gebracht met hormonale onevenwichtigheden, zijn aanwezig in veel kleding met plastic logotypes. Als je denkt dat je nieuwe schoenen een plastic geur afgeven, zitten ze waarschijnlijk vol met ftalaten.

Twee jaar geleden werd een onderzoek naar sportkleding van drie beroemde fabrikanten uitgevoerd. Het was bewezen dat alle drie bedrijven zware chemicaliën gebruiken. Keepershandschoenen, voetballen en schoenplaten die op verschillende plaatsen in de wereld zijn gekocht, werden getest in een laboratorium en in een paar schoenplaatjes; de hoeveelheid toxinen was 14 keer hoger dan de limiet van het productiebedrijf zelf.

Verven is vooral een probleem, omdat deze kleuren giftig, kankergevoelig en zelfs ontvlambaar zijn, en kleding die van Chinese oorsprong is, chemicaliën bevat voor de bescherming tegen vlekken, chemicaliën voor het verminderen van elektriciteit, chemicaliën tegen bacteriën, onaangename geuren, enz.

Sommige populaire kledingmerken hebben aangekondigd dat ze van plan zijn om gevaarlijke chemicaliën van hun producten te verwijderen tot 2020. Volgens onderzoekers bevatten kleding vervaardigd in China en Zuidoost-Azië tussen de 100 en 500 keer meer formaldehyde dan de toegestane hoeveelheden.

Al met al moet u kleding in China vermijden en kiezen voor kleding die is gemaakt van biologisch katoen, linnen, een van de krachtigste natuurlijke vezels, hennep die van nature resistent is tegen insecten en geen fungiciden, herbiciden, of pesticiden nodig heeft tijdens de productie, zijde, een betrouwbare bron, zorg er echter voor dat het niet wordt verwerkt met synthetische kleurstoffen en dat geldt ook voor biologische wol.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Spray deze olie en je zult nooit meer schimmel zien!
Next Probeer dit Turks recept dat zelfs de diepste rimpels perfect vermindert

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Suiker, het onzichtbare gevaar

Luister naar dit artikel De cijfers zijn alarmerend: we consumeren meer suiker dan ooit. Een op de twee volwassenen heeft overgewicht en steeds meer mensen ontwikkelen diabetes. Wat doet suiker

Overig

Waarschuwing: Gevaarlijk gif in Zeeuwse mosselen

Luister naar dit artikel De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor gif in mosselen en oesters uit het oostelijk deel van de Oosterschelde. Daar mogen voorlopig geen mosselen en

Overig

Hoeveel suiker zit er daadwerkelijk in je boodschappen?

Luister naar dit artikel Van producten als taart, snoep, donuts of frisdrank weten we inmiddels helemaal zeker dat ze tjokvol suiker zitten. Langzaam begint tot ons door te dringen dat ook