E-sigaret bevat chemische stof die dodelijke popcornlong kan veroorzaken

E-sigaret bevat chemische stof die dodelijke popcornlong kan veroorzaken

Luister naar dit artikel

Er blijft veel discussie over hoe schadelijk de e-sigaret is. Onderzoekers van Harvard hebben nu ontdekt dat driekwart van de e-sigaretten de chemische smaakversterker butaandion bevat. Deze stof veroorzaakte bij medewerkers in een aantal popcornfabrieken de zogenoemde popcornlong: een ernstige ongeneeslijke longziekte.
Butaandion wordt gebruikt als botervervanger in voedsel. Hoewel het veilig is om te eten, is het inhaleren ervan slecht voor de gezondheid. Wie last krijgt van een popcornlong heeft in het ergste geval een longtransplantatie nodig. Aangezien op dit moment zoveel e-sigaretgebruikers aan butaandion worden blootgesteld, vragen de wetenschappers dringend om snel actie te ondernemen.
Er is nog altijd veel onduidelijk over de elektronische sigaret, waarbij rokers nicotinedampen inademen zonder teer en andere kankerverwekkende stoffen. Sommige wetenschappers zeggen dat het veel minder schadelijk is dan gewone tabak, maar de Wereldgezondheidsorganisatie twijfelt daar nog aan. ”Veel onderzoek is gericht op nicotine, maar in de e-sigaret zitten ieder geval nog meer kankerverwekkende stoffen, zoals formaldehyde en dus butaandion,” zegt professor milieu-genetica David Christiani.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Acteur Mark Ruffalo haalt uit naar Monsanto: “Jullie vergiftigen mensen”
Next Dit is waarom je nooit water uit een plastic flesje moet drinken!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Darmbacteriën geassocieerd met chronische pijn voor de eerste keer

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben een verband gevonden tussen een ziekte met chronische pijn en veranderingen in het darmmicrobioom. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen

Onderzoek

Hoe Big Pharma kankeronderzoek vertraagt

Luister naar dit artikel De meeste nieuwe middelen tegen kanker bestaan uit combinatietherapieën. Het blijkt dat farmaceutische bedrijven minder geïnteresseerd zijn in deze therapieën omdat ze relatief weinig geld opleveren.

Natuurlijk

USC-onderzoekers ontdekken hoe je je hele immuunsysteem binnen 72 uur kunt regenereren

Luister naar dit artikel Het immuunsysteem is iets dat niet alleen verkeerd wordt begrepen door gewone mensen, maar ook door de vele conventionele artsen waarvan we afhankelijk zijn voor gezondheidsadvies.