Meer kans op vroegtijdig overlijden als je hartslag in rust hoog is

Meer kans op vroegtijdig overlijden als je hartslag in rust hoog is

Luister naar dit artikel

Een verhoogde hartslag in rust wijst op een slechte gezondheidstoestand. Je hartslag in rust kan zelfs voorspellen hoe groot de kans is dat je vroegtijdig zal overlijden, zo blijkt uit een Chinese studie.
Het risico van een vroege dood door welke oorzaak dan ook stijgt met ongeveer 9% voor elke 10 extra slagen per minuut.
De meeste mensen hebben in rust een hartslag tussen de 60 en 100 slagen per minuut, maar de hartslag van professionele atleten is ongeveer 40 slagen per minuut.
Mensen met een hartslag in rust van meer dan 80 slagen per minuut hebben 45% meer kans om vroegtijdig te overlijden door om het even welke oorzaak dan die met een hartslag in rust tussen de 60 tot 80 slagen per minuut, die slechts 21% meer kans hadden.
Het verband tussen een snellere hartslag en een vroegtijdige dood was aanwezig bij iedereen in de bevolking, dus niet alleen bij mensen met een verhoogd risico op hartproblemen.
De onderzoekers analyseerden de gegevens van 46 studies met 1,2 miljioen patiënten en 78.349 sterfgevallen door om het even welke oorzaak. Ze keken ook naar 848. 320 patiënten en 25.800 sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten.
Het risico op overlijden door hart- en vaatziekten steeg met 8% voor elke 10 extra slagen in rust.
De onderzoekers wijzen er wel op dat het totale risico op een vroegtijdige dood – ondanks de verhoging – nog steeds klein is. Ook zien ze de beperkingen van hun studie, omdat verschillende factoren van invloed kunnen zijn op het meten van de hartslag in rust.
Het ‘s nachts meten van de hartslag, als iemand het meest ontspannen is, kan een betere voorspeller zijn van het risico op een vroegtijdige dood.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Britse wetenschappers: “Wij denken suikerziekte te kunnen bestrijden met cannabis”
Next Zit er te veel radon in uw huis?

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Russische wetenschappers creëren kunstmatige ‘menselijke huid’ die sterker wordt wanneer ze wordt uitgerekt

Luister naar dit artikel Een door Rusland geleid team van wetenschappers heeft een synthetische stand-in voor de menselijke huid gecreëerd die veel van de struikelblokken overwint bij het recreëren van

Onderzoek

Studie: Biovoeding is een stuk voedzamer

Luister naar dit artikel Mensen die overstappen op biologische melk- en vleesproducten krijgen meer omega 3-vetzuren, mineralen en antioxidanten binnen, zo blijkt uit een studie die is verschenen in het

Nieuws

Coronavirus arts uit China spreekt zich uit

Luister naar dit artikel Wij van HealthBytes hebben sinds de ontdekking in Wuhan, China nieuws over het coronavirus gemeld. Natuurlijk circuleren er veel theorieën over de oorsprong van dit virus, van