De Zuid-Koreaanse regering onderzoekt 7 sterfgevallen die volgden op de vaccinatie tegen Covid-19 met de prik van AstraZeneca

De Zuid-Koreaanse regering onderzoekt 7 sterfgevallen die volgden op de vaccinatie tegen Covid-19 met de prik van AstraZeneca

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Zuid-Korea beëindigde de eerste week van het uitrollen van langverwachte Covid-19-inentingen in het land met duizenden vermoedelijke bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin, waarvan er zeven tot sterfgevallen leidden.

Het aantal doden na de prik is de afgelopen twee dagen met vier gestegen, volgens een rapport van zaterdag door het Zuid-Koreaanse bureau voor ziektebestrijding en -preventie (KDCA), dat de incidenten onderzoekt. Vaccins werden toegediend aan meer dan 296.000 mensen, of ongeveer 0,6 procent van de bevolking van het land, tijdens de eerste week van de uitrol.

Zuid-Korea heeft meer dan 2800 bijwerkingen van Covid-19-vaccins gemeld, maar slechts 24 van die gevallen werden als ernstig beschouwd, waaronder de zeven die tot de dood leidden. Bij alle 24 ernstige gevallen waren mensen betrokken die de AstraZeneca-prik ontvingen, het eerste vaccin dat in Zuid-Korea werd goedgekeurd voor gebruik.

De overgrote meerderheid van de doses die tot dusver zijn toegediend, betreft het AstraZeneca-vaccin. Seoul heeft ook een contract om miljoenen doses van het Pfizer-BioNTech Covid-19-vaccin te ontvangen, maar grootschalige verzendingen zullen pas volgende maand beginnen. Tot dusver zijn in Zuid-Korea ongeveer 5.000 Pfizer-BioNTech-prikken gegeven, waarvan er geen is gemeld dat ze een ernstige bijwerking hebben veroorzaakt.

Zuid-Korea heeft over het algemeen een van de hoogste vaccinatiegraden ter wereld, en het beschikt over enkele van de meest effectieve inspanningen om Covid te verminderen. Maar het land is traag geweest met het toedienen van vaccins, naar verluidt omdat functionarissen geloofden dat hun Covid-19-successen hen de luxe gaven om zich te concentreren op veiligheid boven snelheid.

Zuid-Korea heeft meer dan 92.000 gevallen van Covid-19 gemeld onder zijn 52 miljoen inwoners, en slechts 1.632 doden op zaterdag. Ter vergelijking: het VK, dat ongeveer 67 miljoen inwoners telt, heeft meer dan 4,2 miljoen gevallen en 124.000 doden gehad.

Maar Zuid-Korea kreeg afgelopen herfst een vaccinatieangst, toen ten minste 83 mensen stierven kort na het nemen van seizoensgriepprikken. De KDCA zei dat het geen bewijs vond dat een van die sterfgevallen werd veroorzaakt door de injecties. In tegenstelling tot de ernstige allergische reacties die naar verluidt verband houden met het Covid-19-vaccin, waren er geen meldingen van anafylactische shock als gevolg van de griepprikken.

De meeste mensen die stierven na het nemen van de seizoensgriepprikken waren ouderen en hadden onderliggende medische aandoeningen. Ook bij de eerste paar sterfgevallen na het Covid-19-vaccin waren ouderen betrokken, met onderliggende medische aandoeningen of beide.

“We hebben het eigenlijk over mensen die zwaar getroffen zijn door zeer ernstige onderliggende ziekten …”, zei Dr. David Kwak van het Soonchunhyang University Hospital donderdag in een Arirang News-interview. “We moeten rekening houden met de ernst van de onderliggende aandoeningen die ze hadden voordat ze de vaccinatie kregen.”

Bronnen: RT

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Gezwollen lymfeklieren na COVID-19-vaccins kunnen vals alarm bij kanker veroorzaken
Next Studie: Antibiotica blijken darmmicroben te beïnvloeden en het risico op Parkinson te verhogen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Hoe we langzaam worden vergiftigd door alledaagse producten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Artsen krijgen veel meer “sponsorgeld” van farmaceuten dan tot nu toe werd gedacht

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Meer dan 1 op de 5 zwangere deelnemers aan Pfizer-onderzoeken kreeg een miskraam, en zowel de FDA als de CDC verdoezelden het

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat