Chinese kruiden worden vrouw bijna fataal

Chinese kruiden worden vrouw bijna fataal

Luister naar dit artikel

Een oude natuurlijke remedie leidde bij een Chinese vrouw bijna tot de dood. Een team van artsen uit de Aerospace Center Hospital in Beijing meldden het uitzonderlijke geval van een vrouw die vergiftigd werd door de kruidenmix Fuzi of Fu Zi. In Nederland is het onder dezelfde naam verkrijgbaar.
De bijwerkingen zorgden ervoor dat de hartslag van de vrouw abnormaal snel werd en dat haar maag leeggepompt moest worden.
De casus werd gepubliceerd in het Canadian Journal of Cardiology. De vrouw overleefde het ternauwernood en haar artsen hopen dat andere mensen leren van haar verhaal dat aantoont dat ‘natuurlijk’ geen synoniem is van veilig.
Het mengsel bevat de plant monnikskap (Aconitum), waarin een giftige stof zit, vooral in de wortel ervan. Het wordt al eeuwen gebruikt tegen pijn en koorts.
De vrouw gebruikte 50 ml van het mengsel en verloor binnen een half uur het bewustzijn. Haar daalde bloeddruk snel net voor het flauwvallen. Tegen de tijd dat er een arts naar keek, werd een hartritmestoornis vast gesteld. Behalve het op hol slaan van haar hartslag, stopte de spijsvertering van de vrouw, een toestand die maagretentie heet en het leegpompen van de maag noodzakelijk maakte.
Het werd pas echt eng toen de gebruikelijke middelen tegen hartritmestoornissen niet bleken te helpen. Gelukkig verdwenen de hartritmestoornissen na 2 uur uit zichzelf.
De moraal van het verhaal: voor je je heil zoekt in ‘natuurlijke’ middelen en/of de alternatieve geneeskunde, is het aan te bevelen om dat eerst met je huisarts te bespreken.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Een van de best onderbouwde alternatieve behandelingen van kanker | Gerson therapie deel 1 met Wilco van der Vegt
Next ‘Nudging’ binnen gezondheidszorg kan zelfs levens redden

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Dit is wat er echt gebeurt met je lichaam als je in de Praktijk "Intermitterend Vasten" toepast…

Luister naar dit artikel In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is intermitterend vasten geen extreme of gevaarlijke vorm van “een dieet.” Het is eigenlijk een heel gezonde praktijk die

Nieuws

Jongen genezen van blindheid dankzij transplantatie varkensoog

Luister naar dit artikel In China kan een veertienjarige jongen weer zien na een geslaagde hoornvliestransplantatie. Dokters van de Universiteit van Zhongshan gebruikten het hoornvlies van een varkensoog om het

Nieuws

Smog vergroot kans op diabetes

Luister naar dit artikel De fijnstof in de lucht bemoeilijkt het ademen en is ongezond, maar er blijkt ook een link te zijn met diabetes type 2. Uit een Canadees