Mensen met ADHD succesvol behandeld met cannabis

Mensen met ADHD succesvol behandeld met cannabis

Luister naar dit artikel

Voor mensen met de diagnose ADHD kan cannabis een doeltreffend middel zijn. Dat blijkt uit een Duitse studie. Medicinale cannabis verzacht de symptomen van ADHD bij volwassenen, schrijftHighlife Magazine.
30 patiënten met ADHD die weinig tot geen baat hadden bij gewone behandelingen, kregen cannabis. Na de therapie maakten ze allemaal melding van een verbeterde concentratie en verhoogde slaapkwaliteit. Ook hadden ze minder last van impulsiviteit.
22 van de 30 patiënten besloten de voorgeschreven medicijnen niet langer te slikken en over te stappen op medicinale cannabis. Hoewel wetenschappelijke gegevens over de doeltreffendheid van cannabis bij de behandeling van ADHD schaars zijn, zijn er heel wat anekdotische meldingen.
Uit een studie (pdf) uit 2008 is gebleken dat cannabis een positieve invloed heeft op prestaties, het gedrag en de geestestoestand van mensen met ADHD. In Amerika mag slechts in twee staten, Californië en Washington DC, medicinale cannabis voorgeschreven worden voor de behandeling van ADHD.
ADHD is een benaming voor een reeks symptomen. Kenmerkend zijn impulsief gedrag, concentratieproblemen, rusteloosheid en leermoeilijkheden. De symptomen beginnen in de kindertijd en werken veelal belemmerend.
[HLN]


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Verbrand Vet super snel met dit magische banaan drankje!
Next Hersengezondheid wordt bepaald door de darmen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Natuurlijk kruid Kratom kan therapeutische effecten hebben met een laag potentieel voor misbruik of schade

Luister naar dit artikel Aan de hand van de resultaten van een enquête onder meer dan 2.700 zelfgerapporteerde gebruikers van het kruidensupplement kratom, online en in rookwinkels in de VS,

Onderzoek

“Wie veel wit brood, pasta en rijst eet, heeft 49 procent meer kans op longkanker”

Luister naar dit artikel Slechte koolhydraten, zoals die voorkomen in witte rijst, pasta en wit brood, zouden de kans op longkanker sterk vergroten. Dat blijkt uit het grootste onderzoek ooit

Onderzoek

Goed nieuws: stofje in kaas kan mogelijk helpen tegen kanker

Luister naar dit artikel Steeds meer mensen schrappen zuivel uit hun dieet, maar dat is wellicht niet zo’n goed idee. Nisine, een eiwit dat onder meer in kaas zit, kan