Natuurlijk kruid Kratom kan therapeutische effecten hebben met een laag potentieel voor misbruik of schade

Natuurlijk kruid Kratom kan therapeutische effecten hebben met een laag potentieel voor misbruik of schade

Luister naar dit artikel

Aan de hand van de resultaten van een enquête onder meer dan 2.700 zelfgerapporteerde gebruikers van het kruidensupplement kratom, online en in rookwinkels in de VS, concluderen onderzoekers van Johns Hopkins Medicine dat de psychoactieve stof die enigszins lijkt op opioïden waarschijnlijk minder schadelijk is dan opioïden op recept voor de behandeling van pijn, angst, depressie en verslaving.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In een rapport over de bevindingen, gepubliceerd in het 3 februari nummer van drugs- en alcoholverslaving, waarschuwen de onderzoekers dat hoewel zelfrapporterende enquêtes niet altijd volledig betrouwbaar zijn, ze hebben bevestigd dat kratom niet wordt gereguleerd of goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), en dat er geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan om formeel veiligheid en voordelen vast te stellen. Ze zeggen dat Amerikaanse geneesmiddelenagentschappen moeten proberen om de verkoop van kratom te onderzoeken en te reguleren in plaats van ze te verbieden vanwege het schijnbaar veilige therapeutische potentieel, en als een mogelijk alternatief voor opioïdengebruik.

De American Kratom Association (AKA), een groep voor consumentenbelangen, schat dat 5 miljoen mensen in de VS regelmatig kratom gebruiken door de grondbladeren in voedsel te eten of in thee te zetten. Kratom is een tropische plant gerelateerd aan koffiebomen en wordt voornamelijk in Zuidoost-Azië geteeld. Het bevat een chemische stof genaamd mitragynine, een alkaloïde die op de opiaatreceptoren van de hersenen werkt en de stemming verandert. In Azië, waar het gebruik al lang wijdverbreid is, gebruiken mensen het in kleine doses als een energie- en stemmingsversterker, vergelijkbaar met het gebruik van koffie in het Westen. Ze gebruiken grotere hoeveelheden voor pijn, of recreatief zoals bier en wijn.

Kratom-producten zijn niet-gereguleerd en niet-gestandaardiseerd en rapporten – hoewel schaars – hebben het gebruik ervan in verband gebracht met hallucinaties, epileptische aanvallen en leverschade, in combinatie met alcohol of andere medicijnen. In 2016 heeft het Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) voorgesteld de commerciële verkoop en het gebruik te verbieden, en de FDA heeft geadviseerd het te categoriseren als een Schedule I-medicijn, wat betekent dat het geen bewezen medische toepassing heeft en een hoog risico op misbruik heeft. Deze agentschappen kregen te maken met publieke en aanvullende industrie-pushback en er werd geen actie ondernomen. Een uitbraak van salmonellabesmetting in 2018 onder gebruikers verhoogde de bezorgdheid.

Volgens Albert Garcia-Romeu, Ph.D., instructeur van psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Johns Hopkins University School of Medicine, suggereren de nieuwe onderzoeksresultaten “dat kratom niet in de categorie van een schema I-medicijn thuishoort, omdat er een relatief lage mate van misbruikpotentieel lijkt te zijn en er kunnen medische toepassingen zijn om te onderzoeken, inclusief als mogelijke behandeling voor pijn en opioïdengebruiksstoornis. ”

“Er is een beetje angst geweest,” voegt hij eraan toe, “omdat kratom opioïdeachtig is en vanwege de tol van onze huidige opioïde-epidemie.”

Een onderzoek uit 2015 in Thailand dat rapporteerde dat mensen in Azië kratom met succes gebruiken om opioïdenverslaving te behandelen, hernieuwde interesse bij onderzoekers in de VS

Voor de huidige enquête, zegt Garcia-Romeu, hebben hij en zijn team 2.798 mensen ingeschreven voor een online enquête over hun gebruik van kratom. Ze rekruteerden deelnemers online en via sociale media, evenals via de AKA. Over het algemeen waren gebruikers overwegend blank, opgeleid en van middelbare leeftijd. Ongeveer 61% van de gebruikers was vrouw en 90% was blank. Ongeveer 6% meldde multiraciaal te zijn, 1,5% meldde Indiaan of Hawaiiaans, 0,5% meldde Aziatisch te zijn en 0,4% zei dat ze Afro-Amerikaans waren. Deelnemers waren gemiddeld 40 jaar oud. Ongeveer 84% van de deelnemers gaf aan ten minste enige hogeschoolopleiding te hebben gevolgd.

Van deze deelnemers meldde 91% dat kratom gemiddeld een paar keer per dag pijn verlicht voor rug-, schouder- en kniepijn, 67% voor angst en 65% voor depressie. Ongeveer 41% van de respondenten zei dat ze kratom gebruikten om opioïdontwenning te behandelen, en van de mensen die het gebruikten voor opioïdontwenning, meldde 35% meer dan een jaar zonder recept te gaan voor opioïden of heroïne.

Als onderdeel van de enquête vulden de deelnemers een checklist voor stoffengebruiksstoornis in om te beoordelen of hun gebruik volgens de American Psychiatric Association Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fifth Edition-richtlijnen gekwalificeerd is als een stofgebruiksstoornis. Minder dan 3% van de reacties voldeed aan de criteria voor matige of ernstige drugsgebruikstoornis voor het misbruik van kratom, maar ongeveer 13% voldeed aan enkele criteria voor kratom-gerelateerde middelengebruiksstoornis. Dit is vergelijkbaar met ongeveer 8% -12% van de mensen die opioïde medicijnen voorgeschreven kregen die afhankelijk werden, volgens statistieken van het Amerikaanse National Institute for Drug Abuse (NIDA).

“Zowel voorgeschreven als illegale opioïden dragen het risico van dodelijke overdosis, zoals blijkt uit de meer dan 47.000 sterfgevallen met opioïde overdoses in de VS in 2017,” zegt Garcia-Romeu. “Met name zijn er minder dan 100 kratom-gerelateerde sterfgevallen gemeld in een vergelijkbare periode, en de meeste hiervan betroffen mengen met andere geneesmiddelen of in combinatie met reeds bestaande gezondheidsproblemen.”

Een derde van de deelnemers aan de enquête meldde milde onaangename bijwerkingen van kratom, zoals constipatie, maagklachten of lethargie, die meestal binnen een dag verdwenen. Slechts 1,9% meldde dat de bijwerkingen ernstig genoeg waren om medische behandeling te zoeken, zoals ontwenningsverschijnselen zoals angst, prikkelbaarheid, depressie of slapeloosheid wanneer de kratom verslechterde. Minder dan 10% van de deelnemers meldde opmerkelijke kratom-gerelateerde ontwenningsverschijnselen.

“Hoewel onze bevindingen aantonen dat kratom volgens deze zelfrapporten relatief veilig is, wekken ongereguleerde medicinale supplementen zorgen op met betrekking tot besmetting of hogere doses van de actieve chemicaliën, wat negatieve bijwerkingen en schadelijke reacties kan verhogen”, zegt Garcia-Romeu. “Daarom pleiten we bij de FDA om kratom te reguleren, wat testen op onzuiverheden en het behoud van veilige niveaus van de actieve chemicaliën vereist. Anders lopen niet-gereguleerde producten het risico op onveilige additieven en doseerproblemen, wat kan lijken op een shot graanalcohol wanneer u een biertje probeert te bestellen. ”

Garcia-Romeu voegt eraan toe dat gegevens schaars zijn over de vraag of iemand alleen een overdosis van kratom kan krijgen, of over de interactie ervan met alcohol of andere drugs. De onderzoekers zeggen ook dat er rigoureus klinisch onderzoek moet worden gedaan om kratom te testen op zijn potentiële therapeutische voordelen, op gedragsintoxicatie-effecten en nadelige bijwerkingen om het overheidsbeleid en de regelgeving verder te helpen informeren. Ze suggereren ook dat mensen voorzichtig zijn en geen kratom mengen met andere medicijnen of medicijnen, en altijd met hun zorgverlener praten voordat ze een supplement nemen.

Bronnen:

Johns Hopkins Medicine

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Verwijder slijm uit uw lichaam met 5 zeer effectieve thuisbehandelingen (video)
Next Nieuwe stam van coronavirus momenteel 'zo dodelijk als de Spaanse griepepidemie', waarschuwt expert

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onderzoek: Nederlanders leven gemiddeld half jaar langer dankzij de fiets

Luister naar dit artikel Als Nederlanders wisten wij natuurlijk al lang dat fietsen goed voor je is, maar nu is er óók wetenschappelijk bewijs voor. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht tonen aan dat Nederlanders gemiddeld

Natuurlijk

‘Wonder’: Australische vrouw verslaat kanker met cannabisolie

Luister naar dit artikel Bij de Australische Jessica Olson werd onlangs voor de derde keer kanker geconstateerd. Ze negeerde het advies van haar dokters en besloot cannabisolie te proberen. Steun

Natuurlijk

Vrouw geneest van kanker door iedere dag wortelsap te drinken

Luister naar dit artikel De Amerikaanse Ann Cameron genas van long- en darmkanker door iedere dag wortelsap te drinken. In juni 2012 werd ze geopereerd, maar een half jaar later