Verbeter hangende oogleden

Verbeter hangende oogleden

Luister naar dit artikel

Hangende oogleden ontstaan meestal bij het ouder worden of door vermoeidheid.Ze kunnen er mensen plots veel ouder doen uitzien, maar ook problemen veroorzaken doordat het zicht belemmerd wordt. Statistieken geven weer dat elke jaar honderdduizenden mannen en vrouwen een operatieve ingreep ondergaan om hangende oogleden te verhelpen. Als je even de tijd neemt, dan zijn er echter ook een aantal natuurlijke remedies te vinden die een operatie en ziekenhuisopname kunnen vermijden. Houdt anesthesie een gezondheidsrisico voor jou in of is een operatie uitgesloten wegens overige gezondheidsredenen, dan loont het zeker de moeite om andere, natuurlijke remedies te verkennen. In dit artikel vind je natuurlijke tips om het aanzicht van hangende oogleden aanzienlijk te verbeteren.
Veel mensen die last hebben van hangende oogleden omschrijven dit als ‘irritant’ of ‘zeer vervelend’. Ze hebben het gevoel steeds hun ogen verder open te moeten doen. Het kan constant aanwezig zijn en zich steeds verder ontwikkelen of een verschijnsel zijn dat af en toe voorkomt. Het kan ook gebeuren dat het ene ooglid meer hangt dan het andere. 
De aandoening wordt als heel vervelend ervaren zodra mensen het gevoel hebben dat ze steeds hun ogen verder open moeten doen, de wenkbrauwen moeten fronsen of het hoofd achterover moeten houden om onder de oogleden door te kunnen kijken. Dit geeft het gezicht bovendien een heel vermoeide en slaperige uitstraling en wordt vooral door vrouwen als een vervelend cosmetisch probleem gezien.
Hangende oogleden kunnen lichamelijke klachten opleveren. Deze zijn meestal niet zo ernstig. Denk aan verminderd zicht en een drukkend, vermoeiend gevoel rondom de ogen. Bij aanhoudende hangende oogleden is het altijd raadzaam een arts te raadplegen om ernstigere, onderliggende aandoeningen uit te sluiten.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat zijn de oorzaken van hangende oogleden?

Hangende oogleden kunnen ontstaan door een groot aantal verschillende oorzaken of onderliggende aandoeningen. Er kan een genetische factor zijn, het normale verouderingsproces kan een rol spelen, maar ook diabetes, een beroerte, het syndroom van Horner (een stoornis die de zenuwen van het oog en aangezicht aantast), een hersentumor of elke ziekte die invloed heeft op het zenuwstelsel ter hoogte van het aangezicht kunnen de oorzaak zijn.

Aanwezig in beide oogleden

 • Door medische complicaties, bijvoorbeeld myasthenia gravis, een spierziekte waarbij de spierkracht vooral in het gezicht vermindert
 • Het normale verouderingsproces
 • Natuurlijke variatie in de vorm van de oogleden

Aanwezing in 1 ooglid

 • Een aangroei op het ooglid –  vergelijkbaar met een tipoog
 • Gezondheidscomplicaties
 • Letsel ter hoogte van de zenuw
 • Het normale verouderingsproces
 • Natuurlijke variatie in de vorm van de oogleden

Huisremedies voor hangende oogledenkomkommer2-300x199

 • Behandeling 1: Het gebruik van zakjes kamillethee. Kamille heeft namelijk ontstekingswerende eigenschappen die kunnen helpen bij de behandeling van deze aandoening. Bewaar de vochtige kamilletheezakjes in de ijskast en breng ze gekoeld gedurende twintig minuten aan op de oogleden. Voeg je deze tip aan je dagelijkse routine toe, dan merk je vast en zeker het resultaat binnen afzienbare tijd.
 • Behandeling 2: Met een aantal natuurlijke ingrediënten maak je makkelijk zelf een revitaliserende lotion voor hangende oogleden. Neem vier eetlepels natuurlijke yoghurt en meng dit met vier eetlepels aloëveragel, twee eetlepelshavermout en het vruchtvlees van een geschilde komkommer tot een homogene pasta. Breng deze aan op de oogleden en laat het ongeveer twintig minuten inwerken. Goed naspoelen met koud water.
 • Behandeling 3: Zoals je wellicht weet hebben komkommers een uitstekende reputatie om een vermoeiende blik opnieuw op te frissen. Plaats gekoelde komkommerschijfjes op de oogleden gedurende een kwartier tot twintig minuten.
 • Behandeling 4: Ook het gebruik van ijswater behoort tot de bekendere natuurlijke tips om opnieuw een stralende oogopslag te krijgen. Was het gezicht met ijskoud water, waardoor de haarvaatjes gaan samentrekken en de huid strakker aangespannen wordt.
 • Behandeling 5: Zet regelmatig druiven op het menu. Ze bevatten hoge concentraties resveratrol, een krachtige molecule, die efficiënt werkt tegen huidveroudering. Eet meer druiven en geniet van de positieve uitwerking van deze lekkernij op je huid!

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Gewichtsverlies stimuleren met kruiden en specerijen!
Next Gevaarlijke, verboden stof in frisdranken Jumbo en AH, kans op hartproblemen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Ze wrijft onder de douche 3 paracetamol in haar haar! Dit leek super raar, maar het resultaat mag er wezen!

Luister naar dit artikel Wij vinden het altijd een echte kick als we iets vinden wat je in je kast hebt liggen, maar ook nog kan gebruiken voor meerdere andere

middeltjes

Krachtige Siroop voor het smelten van nierstenen

Luister naar dit artikel Iedereen die ooit problemen heeft gehad met nierstenen weet dat het een zeer pijnlijke aandoening is, vooral wanneer de steen vast zit in de urinewegen, die

middeltjes

Dit drankje met gember, knoflook en honing lost maar liefst 8 aandoeningen op!

Luister naar dit artikel Gember, knoflook en honing. We hebben er al vaak over geschreven en de positieve werkingen ervan verteld. Maar nog nooit kwam ik een recept tegen met