Natuurlijke remedies tegen een droge hoest

Natuurlijke remedies tegen een droge hoest

Luister naar dit artikel

Het is belangrijk veel vloeistof te drinken die op kamertemperatuur staat. Zo houd je je lichaam gehydrateerd en verzacht je irritaties in de keel. Daarnaast is honing een essentiële component van vele middeltjes tegen het hoesten.
Men spreekt over een droge hoest of niet-productieve hoest wanneer het niet gepaard gaat met het ophoesten van mucus of slijm en van een productieve hoest wanneer wel slijm aanwezig is. Een droge hoest behandelen we met een remedie die slijmen losmaakt, zodat ze uit het lichaam verwijderd kunnen worden.
Om snel van een droge hoest af te raken en de problemen met je luchtwegen op te lossen, bestaan er verschillende natuurlijke remedies . Omdat je vooral ’s nachts veel moet hoesten, kan een droge hoest je slaappatroon, maar ook dat van iedereen in je buurt, ernstig verstoren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Knoflook

Knoflook is een erg goede natuurlijke remedie tegen een droge hoest, dankzij zijn antibacteriële eigenschappen, die veel klachten in het lichaam helpen verzachten en zo ook die van het ademhalingsstelsel. Het is een erg effectieve remedie om je luchtwegen te ontstoppen.
hoest2-300x225

Hoe maak je een thuisremedie met knoflook?

Eerst plet je tien teentjes knoflook en laat je ze een nacht in een kop olijfolie liggen. De volgende dag giet je de olie af en stop je het in een afgesloten bakje. Neem dan elke dag één eetlepel van de olie op een lege maag. Doe dit tot alle olie op is. Al na enkele eetlepels zal je resultaten bemerken.

Dampen van eucalyptus en citroen

Dampen zijn erg goed tegen slijmen en zijn één van de beste bondgenoten in het ontstoppen van de luchtwegen en het verzachten van de hoest. Om de dampen te maken kook je een liter water met erin blaadjes van eucalyptus encitroen. Als alternatief voor de citroenblaadjes kan je ook het sap van enkele citroenen gebruiken. Het mengsel is klaar op het moment dat het water begint te koken. Zet het vuur vervolgens lager en hang een handdoek over je hoofd. Plaats vervolgens je hoofd boven het hete mengsel en de dampen. Let wel op dat je je niet verbrandt. De handdoek maakt het inademen van de dampen makkelijker. Je luchtwegen zullen vrij gemaakt worden en er zal sneller een eind komen aan je hoest.

Huisgemaakte hoestsiroop

Ingrediënten

 • Glazen pot, liefst met een deksel
 • Een citroen, in schijfjes gesneden
 • Pure honing
 • In stukjes gesneden gember
 • Kokend water

Bereiding

Voeg de schijfjes citroen, de stukjes gember en de honing toe aan de glazen pot. Sluit deze vervolgens af en plaats het in de koelkast tot het er bijna als gelatine begint uit te zien. Om te gebruiken neem je er een theelepel van en voeg je dat toe aan een kop kokend water. Je kan het in de koelkast bewaren gedurende 2 tot 3 maanden.

Andere remedies om hoest te behandelen

hoest3-300x200

 • Drink 2 tot 3 keer per dag hete wortelsap.
 • Snijd drie uien in stukjes en verwarm ze au bain marie gedurende minstens 2 uur. Neem het vervolgens van het vuur en laat het afkoelen. Neem iedere uur twee eetlepels.
 • Laat drie eetlepels lijnzaad gedurende 5 minuten koken in een kop water. Verwijder het vervolgens van het vuur en voeg er wat citroensap aan toe, samen met een eetlepel honing. Je zou dit drie keer per dag moeten innemen.
 • Rooster enkele radijzen en voeg er ongeveer 5 eetlepels honing aan toe. Laat het 4 uur inwerken (in een afgesloten bakje). Neem dit enkele malen per dag in.
 • Drink drie keer per dag een infusie van anijszaadjes. Voeg gewoon wat geplette anijszaadjes toe aan een kop kokend water. Laat het enkele minuten afgedekt inwerken, giet af en drink terwijl het nog warm is.

Nog enkele tips

 • Drink veel vloeistoffen. Drink ze echter wel op kamertemperatuur. Je zou niets kouds mogen drinken.
 • Als de hoest na een week nog niet verdwenen is, zou je een arts moeten raadplegen. Wacht niet tot het laatste moment, want vaak kunnen zich dan complicaties voordoen. Zoek dringend medische hulp wanneer de hoest gepaard gaat met koorts, pijn in de borst of moeilijkheden met ademhalen.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 14 tips om sneller en dieper in slaap te vallen
Next 5 dingen die je nog niet wist over gaatjes

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Last van een verkoudheid of griepje? Met dit wonderdrankje voel je, je na een paar uur al stukken beter!

Luister naar dit artikel We hebben er allemaal last van in deze winterse periode; griep, verkoudheid en keelpijn.De ene na de andere collega of klasgenoot om je heen wordt ziek

middeltjes

Alleen 1 kopje van Dit kan uw darmen reinigen in slechts 30 minuten

Luister naar dit artikel Het verteringsproces is uiterst complex en het spijsverteringskanaal is een gecompliceerd mechanisme. Als de spijsvertering wordt belemmerd, lijdt de algehele gezondheid, en kan het lichaam niet de benodigde

middeltjes

Kom van je vervelende koortslip af met één van deze 6 middeltjes!

Luister naar dit artikel Niemand wil een koortslip, ze zijn vervelend en vaak ook pijnlijk. Het duurt vaak ook een aardig tijdje voordat de blaasjes helemaal zijn genezen. Gelukkig zijn