Een platte buik met gember, komkommer en muntlimonade

Een platte buik met gember, komkommer en muntlimonade

Luister naar dit artikel

Een strakke, platte buik willen we graag allemaal! Helaas hebben de meeste mensen hier moeite mee en slaan we gemakkelijk vet op rondom het middel of treden verstopping, gasvorming en vochtretentie op, waardoor we snel de indruk geven een paar kilo’s te zijn bijgekomen. Met enkele simpele tips heb je echter snel een plat en gezond buikje en niet meer dat vervelende opgeblazen gevoel. Hieronder verklappen we het recept van een eenvoudig gember, komkommer en muntdrankje dat gegarandeerd snel resultaat zal leveren!


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Citroen, munt, gember en komkommer voor een plat buikje

Iedereen droomt wel eens van een mooie strakke, platte buik. Maar helaas merken we regelmatig op dat we makkelijk buikspieren verliezen, vet verzamelen rond het middel en een bol buikje in de spiegel kunnen zien. Je hoeft hiervoor niet eens te zwaar te zijn, want het uitdijen van de buikomvang komt evengoed voor bij slanke types en zien we over het algemeen vaker bij vrouwen. Het opslaan van reserve vetweefsel in de buikstreek is een vrij normaal verschijnsel en hardnekkig te verslaan, zelfs na het correct trainen met buikspieroefeningen.
Vaak kan je ook merken dat je gladde, platte buik in de ochtend gedurende de dag langzaamaan uitdijt en ronder en slapper wordt naar de middag en avond toe en vervolgens nog boller staat na de maaltijd. Dit is niet alleen het gevolg van onze hoofdzakelijk zittende levensstijl, maar ook kunnen bepaalde voedingsmiddelen zoals bruisende frisdranken, te veel koolhydraten en zelfs bepaalde soorten groenten een verslappende buik veroorzaken.
Het recept van deze lekkere limonade is niet alleen goed voor het verminderen van een opgeblazen gevoel, maar reduceert ook je buikomvang en zal tegelijkertijd zorgen voor het kwijtraken van overgewicht in het algemeen. Waarom is dit zo en wat zijn de effecten van de ingrediënten uit deze eenvoudige limonade?

1. Citroen

Deze zure vrucht bevat ascorbinezuur, dat erom bekend staat de spijsvertering te bevorderen door het voedsel makkelijker af te breken, zodat gezonde voedingsstoffen eenvoudiger door ons lichaam kunnen worden opgenomen.Het spijsverteringsenzym pepsine wordt gestimuleerd, waardoor bijvoorbeeld proteïnen die dieetondersteunend werken, efficiënter opgenomen worden. Citroen is daardoor hét middel bij uitstek om het metabolisme te stimuleren, geeft bovendien een snel verzadigd gevoel en voorkomt ophoping van gas in het spijsverteringsstelsel. Deze heerlijke, frisse vrucht mag dus in geen enkel dieet om gewicht te verliezen ontbreken.

2. Gember

Gewicht verliezen met gember? Ja, het kan ! Gember bezit bekende ontstekingsremmende eigenschappen en de belangrijkste bouwstof, gingerol, maakt gember een zeer krachtige antioxidant. Gingerol stimuleert bovendien de werking van de ingewanden en maag, vermindert de ophoping van vet en verhindert gasophoping. In combinatie met de andere ingrediënten uit deze limonade, wordt het een echt wonderdrankje voor een mooie, platte buik.

3. Munt

Geen enkele andere plant en natuurlijk middeltje is zo welddadig voor het spijsverteringsstelsel als munt. Munt kalmeert het spijsverteringskanaal en stimuleert vlotte darmbewegingen.  Het ondersteunt de natuurlijke doorstroming in het lichaam, werkt preventief tegen maagzuur en gasophoping, is ontstekingsremmend en helpt uitstekend tegen misselijkheid.

4. Komkommer

Licht verteerbaar, fris en eveneens een uitstekende ontstekingsremmer.Komkommer wordt vaak gebruikt in gezichtsmaskers en is bekend als middeltje tegen donkere kringen onder de ogen. Maar wist je ook dat het uitstekende vochtafdrijvende eigenschappen bezit en als natuurlijke remedie gebruikt wordt tegen blaas- en nierontsteking? Het zijn aandoeningen die erom bekend staan het lichaam vocht te laten vasthouden. Dus komkommer is ook een goede bondgenoot in de strijd tegen dat opgeblazen en uitpuilende buikje.

Lekkere gember, komkommer en muntlimonade

Wat heb je nodig voor dit heerlijke drankje?

  • 2 liter water
  • 1 citroen, bij voorkeur biologisch
  • 1 middelgrote komkommer
  • 2 eetlepels gemalen gember
  • 10 muntblaadjes

Bereidingswijze

  • Deze limonade is heel makkelijk klaar te maken. Begin met de muntinfusie door de muntblaadjes te koken in een kop water. Laat het vijf minuten doorkoken en zet het opzij.
  • Vervolgens citroensap bereiden door de citroen uit te persen. Snijd enkele langwerpige reepjes citroenschil als decoratie van de limonade.
  • Schil en pureer de komkommer. Meng vervolgens de gepureerde komkommer door het citroensap en de muntinfusie.
  • Mix dit mengsel door de anderhalve liter water en voeg dan de twee eetlepels gemalen gember, de citroenzeste en indien gewenst nog een aantal muntblaadjes toe. In de ijskast plaatsen en bij voorkeur goed gekoeld drinken.

Hoe drink je best deze gember, munt en komkommerlimonade?

Dit eenvoudig recept geeft 2 liter limonade, die je gedurende de dag als een ondersteunende dieettonic kunt gebruiken. Drink bij voorkeur na het ontbijt, lunch en diner gedurende een volledige dag.
Deze limonade is heerlijk fris en zal je gecombineerd met een gezond dieet, dat laag is in vetgehalte snel terug dat strakke, platte buikje bezorgen. Probeer het uit en ontdek zelf een snel en mooi resultaat!
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Bescherm jezelf tegen kwaadwillige familieleden
Next Wonderolie voor de gezondheid en de schoonheid

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Giet azijn in de wasmachine. Als je ziet waarom, zal jij dit ook onmiddellijk doen! Handig!

Luister naar dit artikel Wassen is soms een delicate aangelegenheid. Men kan veel verkeerd doen en de zoektocht naar een goed wasmiddel is als zoeken naar een speld in een

middeltjes

Dit pure gelatine poeder elimineert snel wervelkolom en gewrichtspijn!

Luister naar dit artikel Het is zeer vervelend om te lijden aan pijn in de wervelkolom en gewrichten, omdat het voor een persoon erg ongemakkelijk kan worden. Oorzaken kunnen zijn

middeltjes

Het meest effectieve natuurlijke middel tegen HOEST: Bereid dit geneesmiddel en adem diep!

Luister naar dit artikel Als je ziek bent en problemen hebt met hoesten maak dan deze natuurlijke remedie. Dit geheel zelfgemaakte siroop zal je helpen als je problemen hebt met