Wonderolie voor de gezondheid en de schoonheid

Wonderolie voor de gezondheid en de schoonheid

Luister naar dit artikel

De wonderboom is een giftige plant en dus is het van belang dat we wonderolie met mate en zorg gebruiken. Wonderolie wordt vaak aanbevolen om zonnebrand en infecties mee te behandelen, wanneer je er echter te veel van gebruikt kan het juist huidirritatie veroorzaken.
Wonderolie, ook bekend als castorolie of ricinusolie, wordt geperst uit wonderbonen, dit zijn vruchten afkomstig van de wonderboom (ricinus communis), een plant die in de tropen groeit.
Wonderolie kent vele toepassingen en kan worden gevonden in tal van industriële producten, waaronder cosmetica. In dit artikel vind je een aantal van de minder bekende en beste toepassingen van wonderolie voor je dagelijkse schoonheids- en gezondheidsrituelen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoe wonderolie wordt gebruikt

Wonderolie wordt voornamelijk gebruikt bij het produceren van verf, kleurstoffen en vernis. Ook kun je het terugvinden in brandstoffen en vele schoonheidsproducten. Tot deze laatste behoren ook middelen die capillaire problemen behandelen. Hoewel pure wonderolie door middel van een speciaal proces wordt gemaakt, kun je de alom beschikbare versies van deze olie op honderden verschillende manieren gebruiken.

Wonderolie voor de huid

Als je dermatologische problemen hebt of als je wilt dat je huid er stralender uit gaat zien, kan wonderolie je hier goed bij helpen. Wonderolie wordt al jaren veel gebruikt in schoonheidsproducten. Door de samenstelling en bijzondere eigenschappen die deze olie heeft, wordt hij ook wel gebruikt in zepen, parfums en farmaceutische producten.
Wonderolie kan behulpzaam zijn bij het behandelen van donkere vlekken als gevolg van blootstelling aan de zon, acne of wratten. Ook kun je het aanbrengen op littekens om de genezing ervan te versnellen en is het een goede desinfectant.Let wel op: wanneer je wonderolie gedurende langere periode te veel gebruikt, kan het juist leiden tot huidirritatie en een gevoelige huid.Raadpleeg je huisarts om deze bijwerkingen te voorkomen.

Wanneer je last hebt van haaruitval dan kan wonderolie nieuwe haargroei stimuleren en je haar sterker en volumineuzer maken. Wil je de tekenen van ouderdom tegengaan, dan kan wonderolie helpen rimpels te voorkomen, een uitgedroogde huid te hydrateren en je huid steviger te maken, zodat deze er jonger en gezonder uit zal zien. Als je wonderolie combineert met andere plantaardige oliën, dan kan het ook helpen droog of vettig haar en haar met roos te behandelen. Je haar zal er glanzender en handelbaarder door worden.

Verbeter je lichamelijke gezondheid van binnenuithand-met-artritis

Wonderolie wordt ook gebruikt bij de behandeling van artritis, artrose en gewrichtspijn. Raadpleeg voordat je wonderolie opneemt in je behandelingsregime eerst je arts om er zeker van te zijn dat je de juiste hoeveelheden gebruikt en dat het gebruik geen negatieve invloed zal hebben op eventuele medicijnen die je al gebruikt of behandelingen die je al ondergaat.
Tot slot wordt wonderolie in de medische wereld erkend als natuurlijk middel tegen constipatie en problemen met de spijsvertering. De olie wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk laxeermiddel. Let echter wel op dat het gebruik van wonderolie voor dergelijke aandoeningen soms bepaalde negatieve bijwerkingen kan hebben.

Onthoud…

Wees altijd voorzichtig wanneer je wonderolie gebruikt. De zaden waaruit wonderolie wordt gewonnen zijn namelijk giftig en kunnen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Gebruik altijd een erkend merk of een merk dat wordt aanbevolen door je dokter om er zeker van te zijn dat de wonderolie die je gebruikt van goede kwaliteit is.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Een platte buik met gember, komkommer en muntlimonade
Next Groot succes het anti-griep wonder!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Deze eenvoudige maar slimme truc geneest in EXACT 10 seconden een stijve nek. Dit moet je zien!

Luister naar dit artikel Een stijve nek kan je dag echt ruïneren. Van zodra de stijfheid toeslaat ben je vrijwel immobiel en lijdt je wellicht pijn. Dat betekent doorgaans het

middeltjes

8 verrassende manieren om de huid op natuurlijke wijze te helen en te laten opleven. Kende je # 7 al?

Luister naar dit artikel Elke tiener heeft het. Sommigen van ons (oke, de meesten van ons) hebben er nog steeds last van. En dat “het” is acne. Steun Health Bytes: alleen

middeltjes

Elke ochtend een kopje, Stopt vetophopingen In uw bloed en het verkrijgen van gewicht

Luister naar dit artikel Als u zich zorgen maakt over de vetophopingen in uw bloed en de cholesterolgehalte, dan is dit artikel de real deal voor u.Vet heeft namelijk de neiging