10 kankerverwekkende voedingsmiddelen die u moet vermijden

10 kankerverwekkende voedingsmiddelen die u moet vermijden

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het merendeel van het voedsel dat je dagelijks eet kan mogelijk het risico op kanker verhogen. Bent u bekend met deze levensmiddelen?
Hieronder zijn 10 van de ongezonde en kankerverwekkende voedsel dat u zoveel mogelijk moeten vermijden:

1. Geraffineerd wit meel

Wit meel wordt veelvuldig gebruikt in kant en klare voedingsmiddelen, maar de extreme hoge hoeveelheid koolhydraten is iets om ons zorgen over te maken. Een onderzoek wat gepubliceerd is in het blad Cancer Epidemiology, Mile Markers, and Prevention heeft aangetoond dat regelmatig gebruik van geraffineerde koolhydraten wordt geassocieerd met een risico toename van 220% in het krijgen van borstkanker bij vrouwen. Hoog glycemisch voedsel in het algemeen heeft aangetoond het bloedsuikerniveau in het lichaam snel te doen stijgen, wat direct kankercellen voedt en verspreidt.t.

2. Genetisch Gemodificeerde Organismen / GGO

Vast staat dat genetisch gemanipuleerde organismen geen plek hebben in welk kanker vrij dieet dan ook. Zeker niet nu zowel de GMO’s als de chemicaliën die gebruikt worden om ze te laten groeien hebben aangetoond tumoren snel te laten groeien. Maar GMO’s zijn overal, ook in de afgeleide voedsel varianten die gemaakt zijn van mais, soja en koolzaad. Je kunt ze vermijden door alleen te kiezen voor gecertificeerd organisch, gecertificeerd niet-genetisch gemanipuleerd en streekgebonden voedsel dat op natuurlijke wijze geteeld is, zonder gebruik van biotechnologie.

3. Vleeswaren

De meeste kant en klare vleesproducten, inclusief vleeswaren, bacon, hotdogs en worstjes bevatten chemische houdbaarheidsmiddelen die ervoor zorgen dat de producten er fris en aantrekkelijk uitzien, maar kunnen ook kanker veroorzaken.
Zowel natriumnitriet als natriumnitraat worden geassocieerd met het risico op darmkanker en andere vormen van kanker aanzienlijk te vergroten, dus kies voor onbehandelde vleesproducten die zonder nitraten gemaakt zijn, en bij voorkeur van een plantaardig gevoerde bron.

4. conserven

Blikjes worden bekleed met een chemische stof bisfenol-A (BPA). Deze chemische stof is aangetoond dat het de genen in de hersenen doet veranderen. BPA is op de radar van de FDA, als ze aan verwijderde BPA werken of hen ten minste aanzienlijk verminderd in ingeblikte goederen.

5. Magnetron popcorn

Ze zijn misschien gemakkelijk in gebruik, maar de zakken waarin magnetron popcorn zit zijn gemaakt met chemicaliën die niet alleen geassocieerd worden met onvruchtbaarheid, maar ook met lever, testikel- en alvleesklierkanker. De U.S. Environmental Protection Agency (EPA) erkent dat Perfluoroctaanzuur (PFOA) wat in de popcornzakken zit “mogelijk” carcinogeen is, en verschillende onafhankelijke studies hebben PFOA geassocieerd met het veroorzaken van tumoren. Op dezelfde wijze wordt de diacetyl die in de popcorn zelf wordt gebruikt geassocieerd met longschade en kanker.

6. Light-producten en dranken

Zelfs nog slechter dan de gewone frisdrank met suiker zijn light-frisdranken en andere “light” voedingsmiddelen. Een recent wetenschappelijk onderzoek van de European Food Safety Authority (EFSA) onder meer dan 20 verschillende onderzoeken hebben aangetroffen dat aspartaam, een van de meest gebruikte kunstmatige zoetstoffen, een veelheid aan ziektes veroorzaakt waaronder geboorte defecten en kanker. Sucralose, saccharine en verschillende andere kunstmatige zoetstoffen worden eveneens geassocieerd met het veroorzaken van kanker.

7. Soda

Soda bevat voedsel chemicaliën, suiker en kleurstoffen. Soda verzuurt het lichaam en voedt kankercellen. Soda chemicaliën zoals de karamel kleur en derivaten 4-methylimidazole (4-MI) zijn specifiek gekoppeld aan het veroorzaken van kanker.

8. Gekweekte zalm

Kweekzalm is een product met een hoog risico op kanker, volgens Dr. David Carpenter, directeur van het Institute for Health and the Environment van de University of Albany. Volgens zijn onderzoek ontbreekt het deze zalm niet alleen aan vitamine D, maar is vaak verontreinigd met kankerverwekkende chemicaliën, PCB’s, vlamvertragers, pesticides en antibiotica.

9. Gehydrogeneerde oliën

Voorbeelden van gehydrogeneerde oliën zijn margarine en andere kunstboters. Deze worden doorgaans vaak gebruikt om kant en klare producten langer houdbaar te maken.
Maar gehydrogeneerde oliën veranderen de structuur en flexibiliteit van cel membranen in het lichaam, wat kan leiden tot een slopende ziekte als kanker. Sommige fabrikanten stappen over op palmolie en andere, veiligere alternatieven, maar transvetten worden nog steeds veelvuldig gebruikt in kant en klare producten

10. Chips

Chips zijn gevuld met transvetten, en andere chemicaliën en conserveringsmiddelen om ze lekker en vers te houden. Deze ingrediënten kunnen leiden tot complicaties in je lichaam en wat meer is, zijn chips gebakken bij extreem hoge temperaturen hen die grote crunch te geven. Bij deze crunch ontstaat een materiaal genaamd acrylamide, een kankerverwekkende stof die ook aangetroffen is in sigaretten.
Kies in plaats daarvan de gebakken aardappel chips of tortilla chips, die bevatten minder chemicaliën.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 5 natuurlijke manieren om je bloeddruk te verlagen
Next 8 gezonde voedingsmiddelen die schadelijk zijn als je er teveel van eet

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Waarom worden mensen van deze stam meer dan 100 jaar oud en weten ze niet wat kanker is?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Gratis cannabisolie voor honderden zieke mensen. Kijk hoe deze dappere beleidsmaker het recht in eigen hand neemt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Nieuwe CDC- en WHO-studie bewijst ‘geen bewijs’ dat gezichtsmaskers virus besmetting voorkomen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat