Versla depressie met deze 14 natuurlijke remedies

Versla depressie met deze 14 natuurlijke remedies

Luister naar dit artikel

Het aantal mensen dat aan een depressie lijdt, blijft door de jaren heen toenemen, en dat feit is op zichzelf deprimerend. Elk jaar lijden alleen al in de VS meer dan 19 miljoen Amerikanen aan depressies en een op de 10 depressieve volwassenen neemt antidepressiva. Ondanks wat Big Pharma jou zou willen laten geloven, zijn deze medicijnen vaak niet effectief en veroorzaken ze schadelijke bijwerkingen die de toestand van de persoon alleen maar verergeren. Overweeg om veiligere, natuurlijke antidepressiva te nemen, zoals hieronder beschreven.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Acetyl-L-carnitine – Acetyl-L-carnitine is een aminozuur waarvan bekend is dat het de hersenen stimuleert en tevens anti-verouderings eigenschappen heeft. Het werkt door acetylcholine te produceren, de belangrijkste neurotransmitter geassocieerd met geheugen en leren. Bovendien werkt het sneller tegen depressie dan in de winkel gekochte antidepressiva.

Arctische wortel – Arctische wortel is een kruid dat vooral in koude gebieden van de wereld wordt gevonden. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het gebruikt als een adaptogeen om het uithoudingsvermogen te vergroten en vermoeidheid door stress te verminderen. Het is een geweldig antidepressivum omdat het de activiteiten van serotonine, dopamine en noradrenaline in de hersenen verhoogt.

Curcumine – Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt in het gouden kruid dat kurkuma wordt genoemd. Van Curcumine is aangetoond dat het even effectief is als Prozac, de meest populaire SSRI (selectieve serotonine heropname remmer). Het werkt door de niveaus van serotonine, de chemische stof in de hersenen die verantwoordelijk is voor geluk, te verhogen, en dopamine, de motivatiemolecule en verantwoordelijk voor het plezierbeloningssysteem van de hersenen.

Visolie – Mensen met een depressie hebben vaak een laag gehalte aan omega-3-vetzuren. Een tekort aan één bepaalde omega-3, docosahexaeenzuur (DHA), wordt geassocieerd met depressie, bipolaire stoornis en schizofrenie. Daarom kan supplementen met deze gezonde vetten de symptomen helpen verlichten. Je kunt omega-3 krijgen van vette vis zoals sardines en zalm. Je kunt ook visoliesupplementen nemen als vis geen vast onderdeel van je dieet is.

Groene thee – Groene thee bevat een stof genaamd epigallocatechin gallate (EGCG), waarvan bekend is dat het depressies bestrijdt. Deze verbinding verhoogt ook je veerkracht tegen stress. Bovendien bestrijdt het ook angst net zo effectief als anti-angst medicijnen.

Kava – Kava is een traditionele thee in Zuid-Pacifische culturen die wordt geconsumeerd voor ontspanning. Deze remedie is nuttig voor mensen met een depressie, samen met stress of angst. Het werkt door het niveau van GABA te verhogen, de ontspannende chemische stof in de hersenen.

Saffraan – Saffraan is een natuurlijk antidepressivum dat net zo effectief is als Prozac. Het werkt door te werken op het serotoninemetabolisme. Let er bij het kopen van een saffraansupplement op dat deze van hoge kwaliteit is.

Sint-janskruid – Dit kruid is een van de meest populaire natuurlijke antidepressiva omdat het de serotoninespiegel verhoogt. Hoewel het effectief depressie vermindert, heeft het relatief veel bijwerkingen zoals angst, misselijkheid, paniekaanvallen en duizeligheid.

Tryptofaan – Tryptofaan is een essentiële aminozuurvoorloper van zowel serotonine als melatonine, het natuurlijke slaaphormoon van het lichaam. Het hebben van lage niveaus van tryptofaan is in verband gebracht met psychische problemen, waaronder depressie, angst en schizofrenie. Tryptofaan kan worden gevonden in dierlijk voedsel zoals eieren en vlees, maar eiwit remt de synthese van tryptofaan in serotonine. Daarom is het beter om tryptofaan-supplementen te nemen.

Veranderingen in levensstijl die helpen bij de behandeling van depressie

Naast het nemen van supplementen, kan het volgen van gezonde levensstijlgewoonten ook helpen bij het bestrijden van depressie. Hier zijn er een paar:

Gebruik gezonde oliën – kies in plaats van koolzaadolie, extra vierge olijfolie of kokosolie. Extra vergine olijfolie kan uw risico op depressie met de helft verminderen, terwijl kokosolie depressie net zo effectief kan bestrijden als antidepressiva die in de winkel worden gekocht.

Oefening – Lichaamsbeweging verbetert niet alleen uw lichamelijke gezondheid, maar ook uw geestelijke gezondheid. Het verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen, levert meer zuurstof en voedingsstoffen en elimineert tegelijkertijd gifstoffen en metabolisch afval. Oefening bevordert ook de vorming van nieuwe hersencellen en een grotere connectiviteit tussen hersengebieden.

Mediteren – Meditatie helpt angst, depressie en pijn te verminderen, volgens een studie van onderzoekers van Johns Hopkins University. Het verhoogt ook serotonine en GABA en vermindert het stresshormoon cortisol, dat bijdraagt aan depressie.

Neem een hobby – Het nemen van een hobby kan dienen als een natuurlijk antidepressivum. Het concentreert je geest op dezelfde manier als meditatie, geeft dopamine vrij en vecht tegen veroudering van de hersenen.

Ademen – Het oefenen van de juiste ademhalingstechnieken kan ook helpen angst en depressie te verminderen.

Bronnen:

BeBrainFit.com

Healthline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Je weet dat water geweldig voor je is, maar weet je wanneer je genoeg hebt gehad?
Next De voor- en nadelen van slapen met je huisdier

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Waarom zijn er geen artsen die Kurkuma voorschrijven als het zo therapeutisch is?

Luister naar dit artikel Een van de grootste triomfen van de biomedische wetenschap van vandaag is zijn rol in het valideren van oude helende modaliteiten die lang vóór de komst

Onderzoek

Kurkuma is krachtiger dan 14 kunstmatige medicijnen

Luister naar dit artikel Er is veel onderzoek gedaan naar kurkuma. En de voordelen van zijn samengestelde curcumine zijn bevestigd door tal van onderzoeken. Het is bewezen dat dit kruid

Natuurlijk

Waarom moeten we meer bonen eten?

Luister naar dit artikel 2016 is door de Wereld Voedsel Organisatie (FAO) uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Boon. Volgens de FAO zijn bonen en peulvruchten in het algemeen gezond